Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám 3 letou fenku. Letos bych ji chtěla připustit, akorát nevím kdy. Má se připouštět když se hárá? Nebo prosím poraďte
Podle toho co o tom víte určitě chcete krýt fenku bez PP. Prosím nedělejte to. Je snad v útulcích málo psů? Budete mít zájemce o všechny štěňata?
Předtím, než dojde k připuštění (je mi jasné že vám to nevymluvím), si zjistěte, co je potřeba kolem toho. Odchov štěňat není jen tak. Musíte se postarat o ně i o fenku. Nebudu vám to sem psát, protože jsem zásadně proti "výrobě" štěňat jen tak.
Ve vašem případě nikdy! Fenu nepřipouštějte a nemnožte další adeptyuž tak přeplněných útulků. To, že fena má mít jedenkrát za život štěňata je mýtus, který se mezi laickou veřejností stále traduje. Není k tomu žádný opodstatněný důvod
a každý osvícený chovatel nebo veterinář vám to potvrdí.
Vím, a omlouvám se, že neodpovídám na otázku, ale pokud nemáte pejska s PP nepřipouštějte, podívejte se, kolik je v útulků psů, kamarád nechal připustit svou fenku bohužel se v ní šťěňata zasekla a fenka uhynula, u tety uhynuly až na jedno všechna šťěňata, vše bylo do poslední chvíle vpořádku a asistoval veterinář... Pokud ani nevíte, jak připustit fenku, jak by jste řešila nějaký takový problém .
Já nevím, já bych ji nepřipouštěla. Je moje ale je nejsem plnoletá a rodiče říkají že by se aspoň jednou za život měla připustit. Nevím Takže podle vás bych jí neměla nechat připustit?
Eldo, jakou rasu máte? Ta myšlenka "alespoň jednou za život připustit", ta je velkým nesmyslem a nemá vůbec žádný smysl. Patří do nesmyslných pověr typu: pes nesmí syrové maso, je pak zlý. Pes nesmí brambory, protože ty ve vnitřnostech kvasí a mění se na jed. Jakmile kříženec nakryje čistokrevnou fenu a ona porodí štěňata, změní se, není už čistokrevná a nemůže mít čistokrevná štěňata. Pes by měl alespoň jednou v životě krýt fenu, jakože ztratit panictví. Ještě pár bych z paměti vyhrabala. Jeden větší nesmysl, než druhý! Je docela možné, že máte čistokrevného, bezpapírovou fenečku. Před rozhodnutím, kdy a s kým budete krýt, zjistěte si, kdo všechno bude štěně chtít a jestli byste mu štěňátko s klidným svědomím svěřila. Je nás spousta, kdo nemáme rodokmen a přesto žijeme, ikdyž jsou kojenecké ústavy a dětské domovy plné.
Kryje se desátý až patnáctý den háraní. Tedy od začátku hárání, který však nemusíte ani postřehnout. Nejdokonalejší ukazatel je chování fenky. Když vyhledává psa, staví se, dává ocas stranou a chová se jako blázen. Dorka sváděla havrana a jednou ježka. Poskakovala k nim s ocáskem nastranu. A až u nich zjistila, že to není pes. Neměla nikdy ani čas se vyčurat, jak se rozhlížela po psovi.
Eldo, vůbec nic se nezmění, když nebude mít štěňata. Nemusíte se bát. Bude taková, jakou si ji cvičením naučíte a vychováte. Po mnoha debatách s veterináři, bych ji nechala vykastrovat. Statistika ukazuje, o kolik procent vykastrované fenky mají méně rakoviny. V dělohách a v mléčných žlázách. Ženské hormony jsou spouštěči. Po vykastrování příliv hormonů ustane. Nemusíte se bát, že kastrace fenku změní. Nezmění ani povahu, ani váhu. Když jí nebudete litovat a podstrojovat ji. Mám už druhou vykastrovanou fenečku, píši z vlastních zkušeností. Poklikejte, pohledejte nějaké odborné články o kasteaci a navrhněte to rodičům. A pohlaďte za mě psinu
Mám německého ovčáka bez PP. Někdo říká že by se mělo připouštet aby změnila chování nebo co tak já nevím.. asi to nechám tak jak to je bez připouštění...
Fena nemusí mít štěňata, je to hloupá pověra. Máte fenu bez PP, takže předpokládám, že žádné retgeny nemáte a nevíte jestli má vpořádku kyčelní a loketní klouby... je to dědičná choroba a štěňata si ji ponesou sebou.
,,Tak rodiče nemají pravdu je to jen taková řeč. Však se zeptejte vašeho veterináře jestli je to pravda.. Babský tlach
.Jistěže nepřipouštět!
Divný názory tady...opět nadlidi ti co mají psa s PP? Co to tady čtu za nesmysli? Ani se tomu nestačím divit. Myslíte si,že je pes s PP lepší než kříženec? Jak jste na to přišli? Psi s PP jsou přešlechtěný rasy...jsou samá nemoc a alergie a o to dřív umírají,nehledě na to,že čistokrevní psi jsou v televizi častěji než kříženci..ve smyslu...pokousal toho a toho... to jsou ty čistokrevní
Máme doma salašníkya jednoho křížence...co se týče zdraví..kam se salašníci na křížence hrabou
kříženec je zdravej,salašníci pořád s nějakým problémem...ani to neumí samo rodit štěňata...přešlechtěná to příroda. A blábol nepřipouštět? No nevím jak by vám pisálkům by se líbil celoživotní celibád a nebo žít bez dětí..nezažít mateřství a tak...zamyslete se hm? Petra
petkuli- Další blb co to nechápe, bože! Víte, ono tady nejde o to, aby byli jen PP psi, sama mám psa bez PP-le o to aby nebyly utulky narvaný k prasknutí a hlavně množitelské krysy, které připouští fenu každý hárání, psi maj někde ve chlívě nebo v kleci, štenata nenaočkovaný, neodcervený a nemocny. Ale když budou všichni připouštět svou Fifinku aby měla ty štěnata jednou za život( neskutečnej blábol), tak budou utulky narvany k prasknuti. A kdo bude kupovat bez PP tk bude podporovat utrpení psu a přispěje nějakýmu množiteli na dovolenou. Bud koupím s PP nebo adoptuju( tj zadarmo nebo jen za očkování). Nemám nic proti bez PP a voříškům, jen mě štve to utrpení a to že hodně psů nemá svuj domov a panička, kterýho bude milovat. Takže nevim co furt vy a lidi s podobnými názory máte? Nejsme nadlidi, ale normální lidi, kterým jde o to aby psi netrpěli..
No právě tohle nechápete vy...vždyť tu píšete nesmysly...odkdy prodávají množírny psi bez PP? Pokud dobře vím,tak množírny jsou plné psů s rádoby PP a falešnými razítky doktorů. Vůbec si nedokážu představit,že by si někdo koupil psa z množírny s PP a nepoznal to,že je to vořech...a já fakt neviděla množírnu na vořechy a myslím,že to ještě nikoho nenapadlo . Jistě,běhá tu dost pitomců,co vyhodí támhle ke kontejneru štěňata,ale to jsou zrůdy a tomu zákazem množíren fakt nepomůžete,protože to tam jistě nedávají ti,co množírny mají. Jo a pokud vím,tak v útulku nejsou jen štěňata,jsou tam i psi s PP...odložený...tohle je na člověku a ne na tom,že vy budete rozhodovat o tom,kdo může mít štěňata a kdo ne...nesmysl...já mám fenečku voříška,jsou jí 4 roky a prostě chci aby ty štěňatka měla...je to kříženec jorkšíra a kokra a co? já jí miluju a chci aby tu po ní něco zůstalo a aby její geny šli dál,protože ona je naprosto úžasná a je to moje nej kamarádka. Chci,aby z jejich štěňat měl někdo takovou radost jako jsem tenkrát měla já,když jsem si jí kupovala...a když jsem si tenkrát fenečku kupovala,tak jsem koukala jen po voříškovi..je těžké sehnat štěňě voříška. Povím vám reálnej příklad..vlezu na net a kdosi tu prodává roční štěňata salašníků za 7 tisíc...roční štěňě? salašníka..tj dospělej pes a zbyli jí tři...no a co pak udělá? dá je do útulku,protože takový psi nikdo nechce a nesleví jen aby vidělala...a já vemu 4 štěňátka do náruče,projdu se po trhu..ujdu 50m a štěňátka jsou rozebraný
útulky plní hamižní lidi co maj čistokrevný psi a nebo psi s PP
a chtěj na tom vydělat ...já si vemu jen 300kč za očkování a štěňátka jsou pryč..no každej nemá x tisíc na čistokrevnýho
jsme chudý stát. Nebo další příklad...proč si kamarádka jela pro papírovýho šampiona s PP bernskýho salašnickýho? Byl zuboženej a je to tak nádhernej pes...no ano,majitelé se ho zbavili...kdyby si ho nevzala,bůhví v kterým útulku by skončil. takže myslím,že v tomhle ohledu trpí víc těch vašich čistokrevnejch než voříšku...koukněte se na net...darujou tu jakýhokoliv čistokrevnýho psa,5 letýho,6letýho...voříška tady nikdo nedaruje,takový si lidi nechávají
Voříšci a "zaručeně čistokrevní psi bez PP" nejsou tolik k darování, jelikož ty jejich majitelé radši uvážou v lese, u útulku nebo je někde vyhodí, jakmile je pes omrzí. Když už člověk koupí psa s PP, tak má záruku toho, že mu z štěněte vyroste pes, kterého chce, jejich rodiče jsou testováni na dedičná onemocnění. Ano existují vjyímky, kdy je i papírový pes nemocný, má problémy s klouby, atd. Ale tito psi svá onemocnění dále nešíří, jelikož nejsou uchovněni a nemohou mít štěňata s PP. PP nevydává veterinář, takže pokud někdo falšuje PP, tak ne přes veterináře a na internetu v dnešní době není problém si ověřit danou chovatelskou stanici. Popřípadně se zeptat v klubu daného plemene, jeslti je tato ch.s. solidní.
Váš určitě krásný kříženec vznikl taky z původně čistokrevných psů, ale nevidím důvod proč by z něj mělo být více kříženců, vždyť je lepší adoptovat nějakého útulového psíka.
V minulém příspěvku jste psala o napadení čistokrevnými psy. Právě toto jsou skoro vždy až na úplné vyjímky psi bez PP, kteří i díky nekontrolovanému množení mají nevyrovnanou povahu nebo si je vzal nějaký s prominutím imbecil, který neutrácel za psa s PP a o svého psa nebyl schopný ani vychovat.
Neříkám, že psi bez PP jsou míň než s PP nebo že je nemám ráda, sama mám doma 2 psy bez PP, jednoho jsem si pořídila dřív, než jsem o této problematice vůbec věděla a druhá je adoptovaná z množírny, kdy byla při každém hárání nakryta o dobu 6ti let! Fena měla v břiše nádory z mléka, kterého se pomalu mezi nakrytími nebyla schopna zbavit, psychicky na tom byla velmi bídně, a když viděla volný výběh na zahradě tak se bála vlézt do dvěří, protože neznala nic takového. Takové chování a jednání podporujete?
petkuli- No pardon.. podívejte na youtube videa z množíren.. Víte že když někdo má množírnu PP psů tak to můžete nahlásit na klub? Ale bez PP množírnu ne.. to utrpení to se vám jako líbí. A pardon to chcete množit další vořechy? Není jich dost v utulku, kteří čekají na nový domov? Mám je ráda, mám ráda všechny psy at to je šampion, či vořech z popelnice! ale to co někteří lidi s těma psama dělají je na blití. Co vaší křížence se narodí dejme tomu 4 štenata, jedno možná skončí v utulku, jedno v množírě a bude dalších x desítek vořechu co v lepším případě skončí v utulku nebo přivazaný v lese v tom horším případě a 2 budou mít štastný domov, ale místo trěechto 4 štenat, která by se vubec nemusela narodit, by mohlo najít domov nějaký 4 pejsci co dlouho čekají na nový domov v utulku.. o tom to je.. a tak to prosím už pochopte.. vítře vy vubec co tady plácáte za kraviny? A že jsou v utulku i PP psi - ano to jsou, ale naprosté minimum.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.