Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Uvažování štěněte

Od: lexi* odpovědí: 6 změna:

Zdravím :)

Od začátku spím se štěňátkem na gauči, protože opravdu moc plakalo a jelikož bydlíme v bytě, potřebovala jsem ho "umlčet" :D Trvá to teď 14 dní. Naopak do ložnice má od prvního dne Nesmíš a poslouchá. Ale jelikož mě i mému muži přestává oddělené nocování vyhovovat :D zajímalo by mě, jak si myslíte, že by teď štěndo pochopilo, kdyby jsme ho vzali do ložnice, do zapovězené zóny, ale pouze v pelíšku na zemi. Jestli by se snažilo za mnou postele za mnou , protože je zvyklé spát se mnou nebo by zvládlo zůstat v pelíšku, protože do postele jsme ho nikdy nevzali a doteď vůbec do místnosti nesměl. Se všemi místnostmi to tak měl, kam jsme si ho vyloženě nevzali, tam se bát vstoupit, proto mě napadla i tahle možnost. Jde mi čistě o názory, pohledy a podněty,jak si Vy osobně myslíte, že to štěndo vezme. Doufám, že jsem se vyjádřila srozumitelně, bylo obtížné to dát dokupy, aby to vystihlo moji pointu a smysl tohoto dotazu, resp. zamyšlení.

S pozdravem :)

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

0x

Zdravím Lexi, a chcete, aby stěndo nocovalo v ložnici už nastálo? Protože pokud ho to teď naučíte, bude brát ložnici jako svůj pelíšek a nebude chápat, proč by mělo zase někdy odejít. Pejsek by měl mít svůj pelíšek mimo ložnici, s přístupem k vodě.

Zkuste ho uložit do pelíšku, přidat hračku a nějaké své domácí tričko - uklidní ho, že bude cítit Váš pach. Doporučuje si i tikající budík, který nahrazuje tepání srdíčka matky, potažmo pánečka.

doplněno 27.02.14 21:04:

Ono plakat bude, je to prostě mimino, ale musíte to vydržet. Chápu, že v bytě to nebude tak lehké, jako v domě, kde nikdo neprudí, ale jakmile štěndu povolíte a vezmete ho do postele, tak konec. Naučí se to a velmi těžko to budete odnaučovat.

Poškrábe se za Vámi určitě*smich*, leda vždycky vstát, dát do pelíšku, říct "nesmíš" a pohladit. Ale je to na delší dobu, během prvních pár hodin to štěndo určitě nepochopí.

doplněno 27.02.14 21:12:

Kdysi jsem měla štěndo malamuta a trvalo to čtyři pět nocí, než pochopilo, že postele se neleze:) Ale pak úplně v pohodě, jen to někdy ještě zkusila, co kdyby náhodou:)

lexi*
hodnocení

Pokud bude klidně spinkat v pelechu a neškrábat se za náma, tak může být ložnice i jeho nastálo :) Tričko a budík jsem nezkoušela, o tom jsem nevěděla, jinak ukládat s hračkama jsem zkoušela, sedí u dveří a pláče. Ještě zkusím ten přidat alespoň tričko než ho pozveme do ložnice :) Děkuji za radu

doplněno 27.02.14 21:09:

Třeba na ten gauč se právě neškrábalo, to jsem pokazila já sama a dala jsem ho tam. A teď už nesleze a nesleze :-D A nevíte jak dlouho to asi obecně trvá než se zvykne a zvládne bez povyku zůstat sám v pelechu? Nevím kolik nocí by mi odpustili než by na mě uspořádali hon :-D

doplněno 27.02.14 21:13:

Tak to by jsme snad mohli všichni přežít bez úhony :-D Díky

zvidavajanca*
hodnocení

0x

Myslím, že štěně mělo hned od začátku "bydlet" tam, kde bude nastálo. Nevím, o jakého psa jde, zda něco malého nebo většího. Určitě bych mu však zakázala chodit do postele za vámi.

Z okolí znám, že malí pejsci často mají pelíšek na spaní v pánečka v ložnici a přes den zase v obýváku/v kuchyni (kde páneček bývá).

Ale je to nás, zda chcete nového obyvetele v ložnici :)

hodnocení

0x

Jaká je to rasa? Jak je staré? ;) Asi si netroufnu říci, co ten váš udělá, protože tam bude hrát roli další výchova a postupy při ní. :) Andy, malý knírač, ten jako štěně, v noci řval jako šakal. Muž si položil nafukovačku do kuchyně vedle pelechu. V noci mně probudilo zemětřesení. Pes řval a muž chrápal tak, že se barák otřásal. Ložnici jsme zavírali tam nesměl. Jinak chodil kam chtěl. Do obýváku jsme koupili téměř bílý koberec a pak už tam nesměl. Přeložil si to tak, že se může, ale nesmí se dát načapat. Tak tajně chodil spávat do velkého křesla a nepomohlo ani to, že jsem dala kytky pryč a otevřela okno do -10ˇC. Když šustla peřina, byl pryč a zůstalo jen teplé kolečko. :-D Čerostříbrná kníračka Bubu měla několik pelechů. Ve dne spávala v kuchyni a v obýváku. Když jsem se přestěhovala, už sama, vybrala si křeslo, ze kterého viděla i do kuchyně, které bylo její. V noci spávala v pelechu vedle postele. Ani jeden kníráček nikdy v posteli nebyl. Ani když jsme se nedívali. Oba měli výcvik na cvičáku. Andy i zkoušky.:-D Jorkinka Dorotka přišla ke mně, když jsem se nemohla zastavit v zoufalství, protože jsem musela nechat uspat 15ti letou Bubu. Po 14ti dnech pláče. Dorinka byla malinká, já měla bolavé srdíčko a dušičku. Dostala pelíšek vedle mé postele. Po hodině koukám, psinečka sedí a kouká na mě. Po další hodině se jemně třese, ale bez hlesu sedí a kouká. Po další hodině vibruje, sedí a kouká. A bylo to jasné! :-D Čím jsem starší, tím jsem benevolentnější. Je pro mně důležitější klid, než častější praní cích. :)

doplněno 28.02.14 07:18:

Kde spávají naši /... Přeji krásné počteníčko :)

doplněno 28.02.14 08:18:

Nezapomeňte, že malé rasy spávají rády výš, aby měly rozhled. No, vlastně nejen malé rasy

Uvažování štěněte
lexi*
hodnocení

Kříženec všeho možného,11. týdnu. Dnes jsem ho nechala poprvé spát na zemi, na dece vedle gauče. Nejdřív jsem sledovala film, u kterého usnul a pak se nahoru neškrábal. Zkoušel to pak během noci štěkotem, ale mírné Nesmíš a pověšená ruka z gauče(aby měl co olizovat) stačila. Zatím nechávám ložnici zapečetěnou :) Musím uznat, že po 14 dnech tady stagnujícího chování, začal dělat pokroky, takže to zatím necháme tak :) Děkuji Vám za pěkný příspěvek a přeji hezký den

culdabulda1*
hodnocení

0x

Znám i páry, které jsou zvyklé (a rády) spát s bytovými zvířaty v posteli. Psa po venčení ovšem musíte očistit, u koček tento problém odpadá. Mně blízký styk se zvířaty dává pocit psychického uspokojení - až štěstí. Marcela.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]