Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Boli kocku zuby?

Od: kralovnaevzenie* odpovědí: 12 změna:

Jak poznam, ze kocku boli zuby? Posledni dobou nechce zrat granule, driv jsem ji krmila granulemi a jako zpestreni dostavala masove kapsicky, ale ted vyzadjuje jen maso a granuli se takrka nedotkne, tak me napadlo, jestli ji to tvrde chroupani neboli. Asi pred tri ctvrte rokem byla u zubare, kde ji zuby vycistili a odstranili kamen, ale pan doktor rikal, ze zuby mela hodne spatne. Je ji neco kolem 5-6 let. Navic se mi zda,ze pri jidle trochu vic slinta ...

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

micinka123*
hodnocení

0x

Asi ji opravdu bolí zuby *nevi* jestli nechce kousat granule, tak je určitě něco špatně. Chce to veterináře ;)

wanesa*
hodnocení

0x

Musíte k veterináři,tady to opravdu nevyřešíte.Kočka může mít ošklivý zánět dásní a potřebuje léčení.Z tohoto zánětu může dosta teploty a další nemoci.Já už bych tam dávno byla,když nepapká.

kralovnaevzenie*

ale ona zere, jen ty granule ji nejedou. Tak je to bud zubama anebo proste prisla na to, ze masicko je lepsi a nad granulema ted ohrnuje nos .

micinka123*

Ale psala jste, že při tom i slintá *nevi* Může mít opravdu nějaký ošklivý zánět. Maso žere, protože je měkké a nebolí ji kousání, ale když kouše tvrdší granule, tak bolest cítí. Zajděte k veterináři co nejdříve, ať se to vyléčí. :) Určitě nečekejte, ale spěchejte... může se to pohoršit a nakonec nebude jíst nic. ;) :(

lotus*
hodnocení

0x

Moje kočička má období, kdy upřednostňuje granule a kdy konzervy, záleží také na tom, o jaké granule nebo maso jde. Kdybych nevěděla o té historii a nezmiňovala jste vyjádření veterináře, asi bych to ani neřešila. Vždyť ten zánět by měl jít na tlamičce uvnitř poznat, ne?, třeba zarudnutím...

72mona3*
hodnocení

0x

Rozhodně není v pořádku, poznat to jde už z toho slinění. Až přestane žrát úplně, bude už pozdě. Tak honem k veterináři, ať něco neprošvihnete. Samo se to nezlepší... *bezim*

kejki
hodnocení

0x

Určitě přeléčit, nemusí to být jen zánět dásní, ale špatné zuby mohla mít kvůli gastro infekcím. Můj kocour na to také trpí, červené okraje růžových dásní uvidíte sama, ale zbytek posoudí lékař.

kralovnaevzenie*
hodnocení

koukala jsem ji do tlamy, moc nadsena z toho nebyla, moc jsem toho teda nevidela, ale kdyz si vzpomenu jaky mela dech pred rokem pred tim zakrokem, tak ted ji z pusinky skoro vonelo (s nadsazkou). Co jste mela na mysli tema gastro infekcema? Ona je celkove dost citliva na to, co zere. Parkrat jsem ji zkousela dat takove ty levne masove kapsicky, ale po dvou dnech se z toho pozvracela ...kdyz ji krmim tema lepsima, tak bez problemu.

kejki

Gastritida je zánětlivý stav žaludku, mohou jí způsobit bakterie, nevhodná strava.

Měl jsem radost, že kocour zhubnul, ale byl také nerudný a nevrlý. Když mu roztrhl při rvačce ucho dostal nějaká razantní ATB, kvůli prostupu do kůže. Kromě ucha se vyléčilo ještě něco, protože kocour je opět milý, bohužel zase přibral :) Předtím taky vždycky měl zarudlé dásně, pach z tlamky, ale teď nic takového. Stomorgyl už měl několikrát, kocour to je moje kasička.

kralovnaevzenie*

a jak se ta gastritida projevovala? teda krome te nevrlosti, zapachu a dasni?

Diky

kejki

Už nijak, když to měl poprvé, došlo to do stádia, že nemohl rozkousat granule a zařval bolestí, pak už šel veterinář podle znalostí a zkušeností. Říkám, naposledy ani nevím jak, ale je uzdraven.

kralovnaevzenie*
hodnocení

ja nevim..ja myslim ze ji nejedou ty granule, ted jsem ji dala hrst takovej kocicich bonbonku, stejna konzistence jako granule a mohla se po tom umlatit. Maji se granule cas od casu menit? Uz hodne dlouho ji krmim tema samejma ...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]