Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pokousaný pejsek

Od: zanetar odpovědí: 5 změna:

Dobrý den,

prosím o radu jak postupovat při pokousání pejska.

Byla jsem s pejskem na procházce v lese, můj pejskej je malý Yorkšír a na jednou nás napadl lovecký pes, kterého venčil mladý pár.

Majitel psa je myslivec,ale venčil ho jeho syn s přítelkyní. Pejsek neměl ani náhubek a ani vodítko, vůbec nereágoval na povely a byl neovladatelný.Pejskej neutrpěl žádné zranění.

Můj pejsek byl taky na volno a bez náhubku, bohužel má prokousnutou zadní čast těla u pravé nohy a léčení je minimálně na 1 měsíc. Aktuální výlohy za dvě vyšetření a ošetření jsou prozatím 2500 kč a nadále budou stoupat.

Prosím o radu jakým způsobem máme postupovat.

Děkuji Žaneta Ř.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

zvidavajanca*
hodnocení

0x
Kontakt na majitele psa, ktery pokousal mate?
Dohodu jste zkousela?
doplněno 24.02.14 14:17: V kazdem pripade doklady za vsechny platby, i veterinar vam je musi vydat.

hodnocení

0x

mela jste to okamzite nahlasit policii , ted to muzou vse poprit a mate smulu ...

zanetar
hodnocení

Ano, kontakt mám, komunikuji se slečnou, která byl s pejskem venku, mám na ní i adresu.

Majitele psa jsou na horách, vše se bude řešit o víkendu.

Jen potřebuji zjistit jak postupovat, když nebude chtít v zaplatit veškerá vyšetření,jelikož zmínil, že oni muj pes neměl náhubek.

Mám tedy nahlásit incident opožděně? Bude to mít ještě vůbec smysl?

hm*
hodnocení

0x

Je otázkou, zda to hned někde hlásit, pokud se nevyhýbají své zodpovědnosti. Ale když nehlásit, tak určitě písemně od nich podepsané aspoň potvrzení, kdy, kde a co se stalo s jakými následky a se souhlasem s náhradou škod. Aby se případně dala náhrada vymáhat i tehdy, až se majitel vrátí a začne se šprajcovat.

marfusa*
hodnocení

0x

Věc bych ohlásila Městské policii, aby to bylo evidované. Pokud nedojde mezi Vámi a účastníky incidentu k dohodě, můžet e vše ohlásit Komisi pořádku na městském úřadu. Tam Vám sice proplacení Vašich nákladů nezajistí, ale ten, kdo pokousání zavinil by měl dostat pořádnou pokutu.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]