Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
prosím o radu jak postupovat při pokousání pejska.
Byla jsem s pejskem na procházce v lese, můj pejskej je malý Yorkšír a na jednou nás napadl lovecký pes, kterého venčil mladý pár.
Majitel psa je myslivec,ale venčil ho jeho syn s přítelkyní. Pejsek neměl ani náhubek a ani vodítko, vůbec nereágoval na povely a byl neovladatelný.Pejskej neutrpěl žádné zranění.
Můj pejsek byl taky na volno a bez náhubku, bohužel má prokousnutou zadní čast těla u pravé nohy a léčení je minimálně na 1 měsíc. Aktuální výlohy za dvě vyšetření a ošetření jsou prozatím 2500 kč a nadále budou stoupat.
Prosím o radu jakým způsobem máme postupovat.
Děkuji Žaneta Ř.
Ano, kontakt mám, komunikuji se slečnou, která byl s pejskem venku, mám na ní i adresu.
Majitele psa jsou na horách, vše se bude řešit o víkendu.
Jen potřebuji zjistit jak postupovat, když nebude chtít v zaplatit veškerá vyšetření,jelikož zmínil, že oni muj pes neměl náhubek.
Mám tedy nahlásit incident opožděně? Bude to mít ještě vůbec smysl?
Je otázkou, zda to hned někde hlásit, pokud se nevyhýbají své zodpovědnosti. Ale když nehlásit, tak určitě písemně od nich podepsané aspoň potvrzení, kdy, kde a co se stalo s jakými následky a se souhlasem s náhradou škod. Aby se případně dala náhrada vymáhat i tehdy, až se majitel vrátí a začne se šprajcovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.