Nejste přihlášen/a.
Máme doma kočku, která je už rok sama. s kočkou, která před rokem uřela a která byla v domácnosti déle se snášela špatně. Většinou ji odháněla. Dneska jsme si přinesli asi šestitýdenní koťátko (je to také kočička) a zdá se, že se ho starší kočka bojí a utíká před ním. Je to zvláštní, když před tím starší kočku"šikanovala". Bojím se, aby nezačala žárlit a neutekla nám. Prosím pomozte.
P.S. Doufám, že je dotaz srozumitelný.
Kockoide,nechápeš psychiku koček.Oproti psům je kočka individualista a nedá si od nikoho nic diktovat.Dělá si to,co chce.Pokud nemá dobré podmínky,odstěhuje se pryč.Nech ji být a udělej vše pro její spokojenost.Nic víc nemůžeš udělat.
JABRAKA
Já mám u baráku čtyři různě staré kočky obého pohlaví a přestože každý rok díky chlapcům v zeleném něco ubude, a mým přičiněním něco přibude, nijak jejich vzájemné vztahy neřeším. Všechny dostávají krmení i vodu a mezi sebou se velmi dobře a rychle srovnávají. Jsem si jist, že i vaše kočky si na sebe rychle a dobře zvyknou.. Jen buďte poblíž a tu starší uklidňujte, když je budete na sebe nechávat zvykat. Ona si tu novou musí "očichat".
Hezký den.
my jsme si před rokem a půl vzali domu uličního kocourka,je nadměrně mazlivej a kamarádský,ale jsme často preč a tak nám ho bylo líto nechávat ho samotnýho dlouho doma,tak jsme si pořídili ještě jednoho a to kotě. Můžu říct že první týden se nesnášeli,syčeli na sebe a starší kocour byl uražený-nehrál si,nemazlil se atd.Ale pak si zvykli,hrajou si spolu,usínají spolu a je jim dobře.Tak tomu dej čas.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.