Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak skamarádit kočky

Od: kockoid* odpovědí: 6 změna:

Máme doma kočku, která je už rok sama. s kočkou, která před rokem uřela a která byla v domácnosti déle se snášela špatně. Většinou ji odháněla. Dneska jsme si přinesli asi šestitýdenní koťátko (je to také kočička) a zdá se, že se ho starší kočka bojí a utíká před ním. Je to zvláštní, když před tím starší kočku"šikanovala". Bojím se, aby nezačala žárlit a neutekla nám. Prosím pomozte.

P.S. Doufám, že je dotaz srozumitelný.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

jabraka*
hodnocení

0x

Kockoide,nechápeš psychiku koček.Oproti psům je kočka individualista a nedá si od nikoho nic diktovat.Dělá si to,co chce.Pokud nemá dobré podmínky,odstěhuje se pryč.Nech ji být a udělej vše pro její spokojenost.Nic víc nemůžeš udělat.

JABRAKA

kockoid*
hodnocení

To bych rád, ale nevím jak, jaké podmínky, aby byly obě kočky spokojené...

al bunda*

Já mám u baráku čtyři různě staré kočky obého pohlaví a přestože každý rok díky chlapcům v zeleném něco ubude, a mým přičiněním něco přibude, nijak jejich vzájemné vztahy neřeším. Všechny dostávají krmení i vodu a mezi sebou se velmi dobře a rychle srovnávají. Jsem si jist, že i vaše kočky si na sebe rychle a dobře zvyknou.. Jen buďte poblíž a tu starší uklidňujte, když je budete na sebe nechávat zvykat. Ona si tu novou musí "očichat".
Hezký den.

kockoid*
hodnocení

Taky v to doufám, ale situace, kdy do domácnosti přibude nová kočka se u nás stala už dvakrát, jednou to dokonce byla dcera starší kočky ale nikdy si na sebe pořádně nezvykly. Snad to ale tady bude jiné, lepší...

my*
hodnocení

0x

Taky jsem se jednou pokoušel přibrat domů kotě. Ale můj kocour to tak rezolutně odmítl že jsem to od té době nezkoušel.Čili fakta jsou taková že pkud si na sebe nezvyknou ( což asi nezvyknou) tak ty s tím nic nenaděláš...

elena*
hodnocení

0x

my jsme si před rokem a půl vzali domu uličního kocourka,je nadměrně mazlivej a kamarádský,ale jsme často preč a tak nám ho bylo líto nechávat ho samotnýho dlouho doma,tak jsme si pořídili ještě jednoho a to kotě. Můžu říct že první týden se nesnášeli,syčeli na sebe a starší kocour byl uražený-nehrál si,nemazlil se atd.Ale pak si zvykli,hrajou si spolu,usínají spolu a je jim dobře.Tak tomu dej čas.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]