Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kočka před námi utíká

Od: kikulka odpovědí: 11 změna:

Naše kočička když se k ní někdo přiblíží začne utíkat a schovávat se pod gauč nevíte někdo co s ní může být.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Musíte si nejprve získat její důvěru. Neberte ji do náručí, nehlaďte ji! Počkejte, až příjde sama! Hrejte si s ní. Na provázek kousek papírku nebo peříčko a na proutek, stačí vařečka, takovou jako udici. Napodobujte myšku, ptáčka. Kapesníčkem, ubrouskem , vlastně čímkoliv napodobovat pohyb malého zvířátka. Vyprovokujte ji jakýmkoliv drobným pohybem. Kuličku, zátku, zabalený bonbon v papírku, házajte, koulejte. Ale nesahejte na ni. Když k vám příjde, nechejte ji očichat svou ruku a když se odtáhne, nevnucujte se jí. Až bude chtít ona. Chce to čas a trpělivost. Nepokazte nic spěchem! ;)

doplněno 22.02.14 16:36:

Dobří chovatelé vědí, že je pořeba koťátka "vymazlit". Brát je často do ruky, hladit, hrát si s nimi. Proto jsou u nového majitele přítulné. Koťata z venku neznají lidskou ruku, bojí se. Některé se naučí, některému strach zůstane.

kikulka
hodnocení

my si s ní hrajeme a ona se chodí mazlit ale najednou se s ní něco stane a nechce na sebe ani sáhnout a prostě před námi utíka.

mirc

Tak to dělají všechny kočky :) - jen nemá náladu.

hodnocení

2x

Co by s ní bylo. Bojí se.

mirca*
hodnocení

0x

Některé kočky jsou bojácné celý život, měli jsme od dětství kočku (+16), která se nerada hladila, utíkala před náma, prostě s náma jen tak žila. Myslela jsem, že jsou všechny kočky takové, teď mám malého kocoura a je to velký rozdíl, pořád za mnou chodí, chce se mazlit, až už to někdy překáží :)

Může to být v povaze, nebo jen špatná zkušenost kočky, uvidíte časem, jen to chce nenásilně.

mirca*

První kočku jsme měli od koťáka, mazlili jsme se sní, hráli si, ale ona o to nestála, kocourka mám z venku, našla jsem ho a mazel byl od začátku :) - je to i o povaze.

jakoola*
hodnocení

0x

Nemáte náhodou britku? Naše to taky dělá a čeká , že za ní polezu a budu ji lovit. Někdy naopak ona loví mě .Vystřelí k mě když se nedívám , plácne mě za zase zdrhne . Taková hra na lov.

kikulka
hodnocení

Ano máme britku někdy dělá to samé jako ta vaše ale někdy prostě jako když nás vůbec nezná a utíká před námy.

jakoola*

Ta naše se taky tváří , že nás nezná , oči má jak bambule , přkrčí se , uši dozadu a číhá :), nebo letí pryč jak potrhlá :) Je to její způsob hry . Pokud si s Vámi normálně hraje , lehne si k Vám , usne v místnosti ve které jste , tak to neřešte , britky jsou takové . Potrhlé :)

kikulka
hodnocení

Ano hraje si s námi lehne si k nám usne všude tak alespoň vím že jí nic není. Děkuji

micinka123*

My polobritku a taky to dělá. Když si s ní hraju, tak si ji chci pohladím a místo toho ona přede mnou uteče a chce, abych ji honila. No jo, s kočkama je sranda. *smich* :D

doplněno 24.02.14 13:09:

Omlouvám se za chybku, nějak mi blázní klávesnice. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]