Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co může být mému osmáčkovi?

Od: yoshi* odpovědí: 9 změna:

Dnes jsem svého osmáka pustila po pokoji a pak na stůl, ruzně tam šplhal a lezl po okrajích, potom někdo bouchl dveřmi a on po nalakovaném stole uklouzl a spadl(asi se viděsil, byla to docela rána), už jsem ho nestačila chytit. Jak spadl, tak to vypadalo, že se mu špatně dýchá a nemohl se hýbat, strašně jsem se o něj bála. Asi po 3 minutách se začal znovu hýbat a dobře dýchat, ale pořád se mu špatně hýbe předními packami, zatím co píšu vypadá to, že je to už lepší. A tak se ptám, co to mohlo být, jestli se to může opakovat, nebo jestli nebude mít nějaké trvalé následky. Jestli někdo víte, prosím poraďte.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

erikretr*
hodnocení

0x

budu jen spekulovat:nejspíš měl šok nebo tak něco

doplněno 21.02.14 19:20:

lituji nemám s tímto živočichem zkušenost ale myslím sy že bude v pohodě :)

doplněno 21.02.14 19:21:

ale jestli chcete tak rači si zajděte k veterynáři :)

yoshi*
hodnocení

A kdyby to byl šok, nebude mu něco natrvalo?

Nevím jestli o osmácích něco víte, ale je lepší se zeptat.

oida

K veterináři.

cuca*
hodnocení

0x

Pokud jste nesla k veterináři, uvidite během hodin ci dnu, co se vyvrbi.nechci vasutu strasit.

Ono kdyz tak male zviratko spadne z vysokeho stolu,tak ten sok je to nejmenší co se muze stat.

Mohl si něco narazit, pochroumat. Přeji vam, aby byl v poradku.

doplněno 21.02.14 21:27:

Oprava: nechci vas tu strasit

hop®
hodnocení

0x

Předem upozorňuji, že s tímto sympatickým zvířátkem nemám zkušenosti. Ale pokud jste doteďka nešla k veterináři, ráno uvidíte, jak mu bude. Ono mít naražená žebra - to se člověk těžko dýchá i hýbe, ale smrtelné to není, snad to bude podobné i u toho Vašeho malého kamaráda, přeji vám oběma, aby se z toho brzo dostal!

mirca*
hodnocení

0x

Měla jsem malýho křečka džungaráka, (asi v 11 letech) čistila jsem mu terárko, kde bydlel, mezím jsem křečka pustila, aby se proběhnul po pokojji, terárko jsem pak naklonila abych vysušila vodu v koutech, a jemu se nějak podařilo dostat pod něj, terárko jsem pustila dolu a křup.

Hned jsem jsi uvědomila, co se stalo, rychle jsem ho osvobodila - uplně bezhybnej, tuhej, krev z tlamy, byla jsem si jistá, že jsem ho zabila, ještě dýchal, uřvaná jsem ho dala spátky do domečku, šla do školy, a on se z toho bezezbytku vylízal... Nechápu, jak pár gramovej křeček mohl přežít tíhu asi 15kg terárka, ale žil ještě dva roky...

Chci tím říct, že hlodavci jsou neuvěřitelně ohební, hbytí a přizpůsobiví,- GUMOVÍ :) - musí být, jinak by v přírodě moc neuspěli..

Věřím, že i tvůj bude brzy OK, držím mu palce.

Mirco a jsi si jistá, že rodiče toho křečka nevyměnili, zatímco jsi byla ve škole, abys nebyla smutná? To rodiče totiž občas dělávají, aby zachránili křehkou dětskou dušičku ;)
Jinak myslím, že návštěva veterináře s osmáčkem, by byla i zbytečná.. Vnitřní zranění by se u něj těžko zjišťovalo. Určitě byl po tom pádu v šoku a mohl si něco narazit. Jak už tu někdo psal, naražená žebra bolí a těžko se dýchá. I kdyby měl packu zlomenou, zahojí se sama. Zlomeniny se u osmáků nijak zvlášť neléčí. Takže ho sleduj a je velká pravděpodobnost, že bude v pořádku. ;) Ti moji mají taky za sebou nějaký ten pad z velké výšky, ale až na jemnou dezorientaci, byly hned o. K.
mirca*

hehe:) nene, rodiče o tom nesměli vědět, to by pak bylo moje poslední zvíře .Pak jsem mu i prohlídla čumák a ta krev byla z prokousnutýho váčku od zubu, který se mu ještě ulomil.

yoshi*
hodnocení

Moc Vám všem děkuji za odpovědi, asi to opravdu byl šok. Dnes už zase vesele hopská po kleci a píská jako obvykle.

Ještě jednou moc děkuji. *andel*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]