Nejste přihlášen/a.
Dobrý den , máme doma 2 měsíce staré štěně Německého ovčáka . Kimi je moc hravá fenka , ale přehání to s kousáním . Když k ní přijde moje kamarádka tak k ní je hodná tak 30 vteřin pak svými ostrými zoubky začne chmatat po nohavicích potom po rukách a i po hlavě , když třeba dřepím . Už pokouosala i 7 leté dítě , které má 3 stehy na hlavě . Ne ,že by jsme nechali dítě s ní samotnou ,ale byl to opravdu mžik . Dítě sedělo na lavičce a Kimi k němu přišla jako hodná fenka a za chviličku po něm vyjela a pak po něm šla . Připadá mi to hodně nebezpečné. Čekat než jí to přejde kolem 3-4 měsíce je moc dlouho .. Neví někdo jak zaručeně odnaučit štěně kousat ,
Děkuji
Kdysi dávno,když jsem si pořidil štěně a taky tak kousalo,tak mi kdosi poradil,ať při tom, když štěně začne kousat,začnu napodobovat takové to psí "bolestné" kňučení. A fakt to fungovalo,pejsek okamžitě přestal. Ale nevím jestli to platí i na ostatní pejsky.
Štěně, miminko staré dva měsíce, které bylo před týdnem u maminy? A už se tady nyvrhujíí tresty?! Štípání do čenichu? Kousání? Přátelé, to snad nemyslíte vážně! Mončo, koupila jste si štěně a teď pláčete, že se chová jako štěně.
Zalehnout pod sebe a řvát? To je snad hloupý vtip ne? Výše uvedenými tresty zadavatelka docílí akorát toho, že se jich štěně bude bát, což může v dospělosti přinést daleko horší problémy než je štěněčí rozjívenost. Vydržte, vyroste z toho. Nic jiného Vám nezbývá pokud nechcete psa psychicky zlomit.
Babkazov, myslíte, že ve volné přírodě mláďata vlků a podobných šelem nikdo nevychovává, protože jsou to mimina?
To je omyl. Odmala od matek dostávají najevo, co mohou a co už je moc.
doplněno 08.04.14 19:05:Ovšem lehat na něj a štípat - to jsou hodně hloupé rady. Zalehnout se může rozvíjený puberťák, ne mimino.
Nečetla jsem všechny odpovědi , jen namátkově , ale některé jsou na pěst. Mončo ,v žádném případě se psem netřepte, nebijte a ani na něj nelehejte. Momentálně je na úrovni 1,5,letého dítěte , tak se k němu chovejte adekvátně jeho věku. zatím je (a ještě chvíli bude) hravé a zkoumající batole.Štěňata se učí ve smečce mimo jiné ,také vzájemnému chování a respektu.A protože jste teď smečka vy, tak převezměte některé posloupnosti z psího života - např. pes více stiskné - vykřiknu auuu (nahrazuje psí zaknučení ), pejska odstrčím a nehraju si s ním ( tak to chodí mezi psími sourozenci ).Tohle on pochopí , to je jeho řeč. Mrknite na videa jak si hrají štěňata , koušou se , válí se po sobě , tahají se .. . Časem , jak bude pobírat rozum , to bude jen lepší a lepší. S tím dítětem zřejmě Kimi usoudila , že je to také štěně a po štěněcím si chtěla hrát. Máte doma psí mimino , tak je potřeba být jako ostříž .Kamarádku také poučte , že když pesan přestřelí , tak je ho potřeba odstrčit a dělat , že ho nevidíte . On si to v hlavičce srovná a za chvilku , příjde s jinou hrou ( lumpárnou
). Tělesné tresty vůbec NEJSOU potřeba , leckdy se stačí zamracit , nebo psa okřiknou (ovšem NEŘVAT). v tomle věku se Vám štěně opravdu snaží vyjít vstříc a poslouchat , ale nejprve musí pochopit co po něm chcete.Do hlavičky si ukládají jak negativa , tak pozitiva . Pokud chcete mít parťáka , který se Vás nebojí , ale touží Vás poslouchat , tak ho nikdy nebijte za něco co špatně pochopil .Ačkoli lehká přesprdelovka , když žere nejaký hnus je nejefektivnějí ...
...tak hodně štěstí
Přesně tak, hlavně netrestat, pes vám nebude věřit a zkazíte si ho.
Jen doplním, že jakmile kousne, moc zakvičte, mějte poruce vždy něco co bude moct kousat, kus hadru, starou ponožku (vleze do kapsy) a o tu se sní tahejte, nabídněte ji ke hraní místo nohavic. Pamatujte, že musíte nechat štěně vyhrát, po boji ať si hadr odnese jako kořist, ale jen na minutku, pak jí to seberte a schovejte.
Rozhodně po 12 týdnu po očkování jděte na cvičák.
nesmite se bat vychovavat, dokud je to male, okamzite po kousnuti a podobne dat expresivne najevo, ze takhle ne, musi se opravdu leknout... zadne cekani, okamzite zautocit, drapnout za kuzi za krkem a pritisknout k zemi apod, jako kdybyste byla psi matka, ktera dava steneti najevo, ze takto ne... nastavit zakladni limity dokud je to malinke, po pulroce je to pozde a bude trest brat jako krivdu... (a postupne ubirat na razanci, vsak vlcak neni blby pes a spoji si to, casem staci se jen skarede podivat a hned vi, co se deje, ja uz jsem pak mohl neco rict hodnym zklamanym tonem v pocatku nejake nekalosti a uz vedela) vychoval jsem vlcacici na chuzi uplne bez voditka i po praze a na posunky, zvuky (uz jako dite jsem to nekde videl, tak jsem si to vysnil, ze budu mit vlka, ktery bude chapat i minimalni posunky), psovi bych asi bez voditka v mestskem provozu neveril, ale fenka vlcaka se vychovava dobre a rada plni prikazy jako hru, hned pribehne a tak... vychovavat by mel jen jeden clovek, musi vzniknout pouto nicmene to se mi to keca od klavesnice, vsak na to prijdete.. mimochodem pekna
Krásná ovčanda !
Je to štěnda, musíte ji vychovávat za (skoro) každou cenu. Když kousne, kousněte ji taky. Když neposlechne, ukažte jí svoji převahu, zalehněte ji pod sebou a řvěte na ní, že to nemá dělat, pesinka brzo pochopí, co může a co nemůže. Hlavně nepodceňujte důslednost výchovy, nechte ji hodně volnosti, ale když už po ní něco budete vyžadovat tak trvejte na splnění příkazu. Fyzické tresty jsou v tomhle pejskovském věku trošku zbytečné, většinou stačí tón hlasu. A pokud nestačí, musí být trest fyzický za každé provinění, většinou stačí symbolický...
Máte krásnou pesinku, nenechte si ji přerůst přes hlavu, byla by jí škoda, budu držet palce...
Mam ted stene o par tydnu starsi kousani k nim patri, ale uplne samo to neprestane... u moji prvni stacilo "nekousej" a postupnhe pochopila, u tohodle divocaka jen slovne nestacilo, tak trosku potrebat s prikazem (treba nekousej nebo co si zvolite) za kuzi za krkem, jako kdyz neco udela v pelechu a protrepe ho fenka.
nevytreste z nej dusi, jen jako varovani (kdyz otravuje ostatni psy, udelaji s nim presne to same ... ale vetsinou pochopi brzy co jo a co ne, je to stene chvilku pocitejte s tim ze bude kousat vsechno a vsechny, ale je potreba ho usmernovat.
IMHO neverte povidackam ze ho to prejde apod, protoze kdyz si projdete poradnu, je tady dost dotazu ze maji 7mi a vice mesicni stene a ze je kouse a ze kdyz bylo maly tak to bylo roztomily ale ted uz neni maly a malem jim prokousne ruku...
Muj malej reaguje na "nekousej", okamzite zmirni tlak nebo uhne. Na "au" jsem ho neucila, pouzivame tento povel k necemu jinemu. Lehke protrepani jsem potrebovala asi 2x, pak to pochopil a dobry, uz jen "zuzla" a je to stene, kdyz se zapomene staci povel zopakovat a jiz vi co znamena.
Preruseni "hry" je fan aktivita pokud si hrajete, ale nepomuze to ve chvili kdy z niceho nic vystartuje.
(pro rejpaly popis protrepani zde, normalni lidi vynechaji: chytnu kuzi za krkem mezi palec a ukazovacek a pohybuji prsty rychlosti 0,002 m/s priblizne 1,3 centimetru vpravo a 1,2 centimetru vlevo po dobu 2,68 s)
Vytřepání za kůži za krkem je pro psa výhružka zabitím a fena tak štěňata nikdy netrestá. Je to fáma!
no jasne, chytne ho, vyhodi do vzduvchu, v dopadu chyti a poradne s nim protrepe
normalne je chytne za krkem a posune, jako kocka kotata, stejne jako kdyz fena prenasi mlade kdyz jsou uplne mrnavy ... ze uz by jim ve dvou tydnech vyhrozovala zabitim? Stejne kdyz stve stene myho psa, taky ho umravni. Ono tech fam je velmi, velmi mnoho (treba je fama to vase o zabiti... ). A kazdej at si veri cemu chce, ja radeji sobe, svym ocim a svym zkusenostem. Mejte prijemny a hezky den
Psal/a jste "trochu potřepat", teď zas mluvíte o posunutí... Takže jak to je? Zadavatelce může hodně uškodit ve vztahu se psem, když ho bude vytřepávat. Takže s tou terminologií bych byla opatrná.
Zdravím! Mončo, máte doma štěně! Je to naprosto normální, štěňata kousají a vždycky kousat budou. Pokud Vás bude kousat, tak vezměte nějakou hračku a dejte ji to do pusiny Ona brzy pochopí, že lidi se kousat nesmí, ale k tomuto účelu slouží hračky. Hlavně ji prosím tě nebij, je to ještě malé miminko. Kdyby byla miminko, tak taky by všechno dávala do pusiny, ožužlávala by hračky, ty všelijaké kousátka atp. Prostě, když Tě kousne, řekni hlasitě "au" a dej ji to pusinky nějakou hračku. Já mám doma taky štěně, sice půlroční, ale taky ještě někdy kousne, ale to jenom při hře. Jinak nás nekouše. Ještě si vzpomínám, jak mě ten můj kousal. Měla jsem na rameni takový hnusný krvavý škrábanec, a že to teda pěkně bolelo. Je to prostě štěně, tak se chovat vždycky bude. Je to stejné jako u lidí. Miminka, taky všechno dávají do pusinky, tak jako štěňata kousají. Ještě chci upozornit, že bude kousat i při přezubovaní. Náš zpočátku chtěl ohlodávat lavičky, ale my jsme mu koupili spešl dřevěnou činku a je klid.
Jinak máte strašně hezkou fenku. Je to fešanda. Tak ať Vám dělá jenom samou radost! A to její chování musíte tolerovat.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.