Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký zvolit tvar menšího akvária

Od: petr123* odpovědí: 4 změna:

Uvažuju že domů pořídím akvário, velikost tak kolem 60 litrů. Jen jsem narazil na "problém"že nevím jaký tvar je nejvhodnější. Pokud se nepletu tak jsou tři varianty:

.

- klasické hranaté, s rovnými skly, všechny hrany lepené a "černé"
například: zverimex-rybarske-potreby/...

.

- hranaté lepené, ale s čelní stranou lehce vypouklou. Všechny hrany opět lepené

.

- oblé, s dlouhým prohnutým čelním sklem co vede až k zadní stěně.

.

Na jednu stranu by se mi asi líbilo nejvíc to oblé kde ve výhledu nepřekáží lepení, navíc je tam menší riziko že lepený spoj může začít protékat. Ale zase bude díky tomu prohnutí nejvíce neformovaný obraz. Vypouklé je taky celkem efektní, ale je otázkou jestli má nějakou výhodu. Nebo je nejlepší "obyčejné"hranaté? Deformací obrazu tam bude nejméně, pravděpodobě se tam bude nejsnadněji čistit vnitřní strana skla a navíc člověk pár korun ušetří.
.
Je tu někdo kdo s tím má sám osobní zkušenosti a mohl by poradit co jemu samotnému více vyhovuje? Akvárko bude v pokoji jediné, není potřeba řešit jak by to vypadalo pokud by jich bylo více vedle sebe. Umístěno bude pravděpodobně na samostatné skříňce.

.

PS: odkazy jsou na první eshop co jsem narazil, neříkám že volím mezi těmito konkrétními typy. Jde mi jen o tvar.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm*
hodnocení

1x

Dobrý den, volil bych klasiku,klasické hranaté. Objem a rozměry akvária bych volil podle toho, jaké ryby v něm chcete chovat. Kaýdopádně bych se nebál jít do většího obsahu,ze začátek klidně 120 l.

hodnocení

1x

Určitě ne oblé tvary. Říká se že z kulatých akvárií ryby blbnou. Oblé sklo v souvislosti s vodou tvoří spojnou čočku (lupu) Těžko si představit, co taková ryba vidí, když kouká ze spojné čočky. Věřím ,že z toho musí jít oči šejdrem *ee* . Osobní zkušenost ale nemám (nejsem ryba :-D).

borax*
hodnocení

0x

No všechny jsou pěkné. Toho protékání bych se nebála. Spíš by mi vadil ten zkreslený obraz a jak píšete, na údržbu bude asi lepší klasika. To prostřední má soused a také nemá s odstraňováním řas problém, je to něco mezi, do toho bych šla, ale nejmíň do 100 litrů :)

ma*
hodnocení

0x

ono nakonec do pokoje stejně nejlíp zapadne klasické hranaté akvárko, ten oblouk pak divně vyčnívá, možná jedině, kdyby měl stolek na míru, ale stejně je to takový kýč (můj názor)... - na udržbu to bude všechno stejné, magnetické stěrky se dostanou všude :)a vyhrává i cenou.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]