Nejste přihlášen/a.
Uvažuju že domů pořídím akvário, velikost tak kolem 60 litrů. Jen jsem narazil na "problém"že nevím jaký tvar je nejvhodnější. Pokud se nepletu tak jsou tři varianty:
.
- klasické hranaté, s rovnými skly, všechny hrany lepené a "černé"
například: zverimex-rybarske-potreby/...
.
- hranaté lepené, ale s čelní stranou lehce vypouklou. Všechny hrany opět lepené
.
- oblé, s dlouhým prohnutým čelním sklem co vede až k zadní stěně.
.
Na jednu stranu by se mi asi líbilo nejvíc to oblé kde ve výhledu nepřekáží lepení, navíc je tam menší riziko že lepený spoj může začít protékat. Ale zase bude díky tomu prohnutí nejvíce neformovaný obraz. Vypouklé je taky celkem efektní, ale je otázkou jestli má nějakou výhodu. Nebo je nejlepší "obyčejné"hranaté? Deformací obrazu tam bude nejméně, pravděpodobě se tam bude nejsnadněji čistit vnitřní strana skla a navíc člověk pár korun ušetří.
.
Je tu někdo kdo s tím má sám osobní zkušenosti a mohl by poradit co jemu samotnému více vyhovuje? Akvárko bude v pokoji jediné, není potřeba řešit jak by to vypadalo pokud by jich bylo více vedle sebe. Umístěno bude pravděpodobně na samostatné skříňce.
.
PS: odkazy jsou na první eshop co jsem narazil, neříkám že volím mezi těmito konkrétními typy. Jde mi jen o tvar.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.