Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak ochocit samečka andulky

Od: tyna24* odpovědí: 2 změna:

Prosím poraďte jak mám ochočit andulku-samečka. Docela agresivní, když sedí na vetvičce v kleci a já jenom přiblížim prst ke kleci tak mě chce klobnout.Není vůbec ochočený, takže ho nemužu ani pustit ve z klece. Poraďte prosím.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

0x

Zdravím. Je možné, že se jen snaží bránit svoje teritorium - prostor v kleci. Zkuste ho nechat trochu vyhladovět a potom mu nabídnout něco dobrého, slunečnici ap. a podávat ji v prstech aby si zvykl, že ruka neublíží ale dává dobroty. Takto by se mohl ochočit. Nevím jak je starý ale každopádně to chce trpělivost. Semínko si nejspíš nevezme hned napoprvé, chce to takto zkoušet každý den, před tím, než mu dáte misku s jídlem.

Pokud ho máte delší dobu (aspoň měsíc) tak klec považuje za svůj "domov" a když ho budete chtít pustit, tak jen otevřte dvířka a nechte ho ať si sám vyletí a v klidu si prohlédne okolí. Pouze ho sledujte. Když budete chtít aby šel do klece, použijte nějaký pamlsek vložený do klece tak, aby to viděl, nehoňte ho. Většinou se sám bude vracet do "bezpečí domova". Hlavně trpělivost a zase trpělivost.

fido*
hodnocení

0x

se starým kusem neuděláte nic - moc

doporučuji koupit 6 týdenního samečka ručně dokrmovaného. Cena je někde kolem 150 korun a už když ho kupujete je zvyklý na lidi, a v podstatě se od Vás nehne. Super nadherné. Ochočený sedí na ruce na rameni, celý den můžete ho mít z klece. přiletí na zavolání. vyplati se mit starécho neochočitelného? jak dlouho ho máte? Pokud ze zverimexu a je to starý kus, tak už se hodí jen na ozdobu

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma ochočení andulky

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]