Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat hlavně těch co mají zkušenosti s Aljašskými malamuty, vím, že toto plemeno není vhodné do bytu ale přece jen se říká, že každé plemeno si zvykne na své prostředí. Je to tak i u Aljašských malamutů? Mám velký byt, Aljašské malamuty miluju, chtěla bych ho.. Ale na druhou stranu bych zase nechtěla aby trpěl, mám možnost jej sebou brát aj na barák s velkou zahradou..
Děkuji moc za jakoukoli radu..
Dobrý den,
Toto plemeno stráví skoro celý život venku.Je to polární pes co miluje zimu,sníh a volnost! Do bytu ho neberte to by moc trpěl.Co kdyby jste zkusila menší nenáročné plemeno do bytu. Co třeba čivuvu,joršíra nebo pekingského palácového píska?
Rozhodně si nekupujte takového velkého psa do bytu. Tito psi mají tehdenci vít v noci. A na ztížnosti sousedů a různých lidí by jste si zvykla? Kupte si dům s obří zahradou a potom se rozmyslite na velkého sněžného psa. Doufám,že rada pomohla. Zajímám se kynologií ( věda o psech) a myslím ,že mám se psi zkušenosti. ... Ahoj. .)
* Pekingského palacového psíka :D :D :D
Já myslím, že malamut do bytu nepatří. Ani ne tak kvůli velikosti - lidé mají v bytech i dogy, které jsou větší - ale hlavně kvůli povaze a původnímu vyšlechtění tohoto psa. Má hustou srst, uzpůsobenou na pobyt venku v mrazech, je to akční plemeno, které pořád vyhledává činnost a pokud ho budete mít v bytě a nebudete mít na něj aspoň půl dne čas, rád se zabaví sám (ničení, vytí...). Mě se také velice líbí větší akční psi, ale do bytu jsem si pořídila jacka russella a už ten má problém chvíli usedět :D
Pokud si majitel bytu pořídí psa...notabene takto velkého psa, pak jsem pro jeho zavření (majitele, ne psa) do nějakého výchovného ústavu.To se na mne opravdu nezlobte..Je to bezohledné nejen k pejskovi, ale také k ostatním majitelům okolních bytů či bytů v domě.
Zažil jsem osobně panelový dům kde v polovině bytů byl pes..je to opravdu zážitek na celý život...a to mám zvířata HODNĚ rád..
Podle mě je to hloupost. Malamut v bytě bude jen trpět, vezměte si zimní kabát a pak spěte v bytě aniž byste si ho mohla svléknout. Ten pes je určený k pobytu venku, pořiďte si něco aspoň trochu rozumného. Není to o tom jaká rasa se nám líbí,ale o tom co si můžeme a nemůžeme dovolit, vzhledem k podmínkám pro pejska.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.