Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Aljašský malamut a byt

Od: nicka* odpovědí: 17 změna:

Dobrý den,

chtěla bych se zeptat hlavně těch co mají zkušenosti s Aljašskými malamuty, vím, že toto plemeno není vhodné do bytu ale přece jen se říká, že každé plemeno si zvykne na své prostředí. Je to tak i u Aljašských malamutů? Mám velký byt, Aljašské malamuty miluju, chtěla bych ho.. Ale na druhou stranu bych zase nechtěla aby trpěl, mám možnost jej sebou brát aj na barák s velkou zahradou..

Děkuji moc za jakoukoli radu..

Aljašský malamut a byt

17 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

alenka11*
hodnocení

3x

Dobrý den,

Toto plemeno stráví skoro celý život venku.Je to polární pes co miluje zimu,sníh a volnost! :) Do bytu ho neberte to by moc trpěl.Co kdyby jste zkusila menší nenáročné plemeno do bytu. Co třeba čivuvu,joršíra nebo pekingského palácového píska?

Rozhodně si nekupujte takového velkého psa do bytu. Tito psi mají tehdenci vít v noci. A na ztížnosti sousedů a různých lidí by jste si zvykla? :) Kupte si dům s obří zahradou a potom se rozmyslite na velkého sněžného psa. Doufám,že rada pomohla. Zajímám se kynologií ( věda o psech) a myslím ,že mám se psi zkušenosti. ... Ahoj. .)

doplněno 14.11.12 19:55:

* Pekingského palacového psíka :D :D :D

martina0*
hodnocení

2x

Já myslím, že malamut do bytu nepatří. Ani ne tak kvůli velikosti - lidé mají v bytech i dogy, které jsou větší - ale hlavně kvůli povaze a původnímu vyšlechtění tohoto psa. Má hustou srst, uzpůsobenou na pobyt venku v mrazech, je to akční plemeno, které pořád vyhledává činnost a pokud ho budete mít v bytě a nebudete mít na něj aspoň půl dne čas, rád se zabaví sám (ničení, vytí...). Mě se také velice líbí větší akční psi, ale do bytu jsem si pořídila jacka russella a už ten má problém chvíli usedět :D

martinaa*
hodnocení

2x

Malamut do bytu ne. Je to plemeno do přírody, sněhu, zimy, velký pohyb. Ne do vytopeného bytu s minimem pohybu.

hodnocení

0x

vy by jste si taky zvykla ve vězení?

susenka*
hodnocení

0x

Sice s nimi nemám zkušenost, ale aljašský malamut, stejně třeba jako husky jsou severští psi, kteří mají rádi sníh a zimu. Sice byste měla možnost ho brát do baráku se zahradou, ale jak často? Chudák by se trápil kdyby se nemohl během dne proběhnout na zahradě když budete v práci(škole?)

hodnocení

0x

hlavne se priprav na kazdy den vysavani celeho bytu , chlupy budou uplne vsude a to ho muzes cesat 2x denne

hodnocení

0x

Pokud si majitel bytu pořídí psa...notabene takto velkého psa, pak jsem pro jeho zavření (majitele, ne psa) do nějakého výchovného ústavu.To se na mne opravdu nezlobte..Je to bezohledné nejen k pejskovi, ale také k ostatním majitelům okolních bytů či bytů v domě.

Zažil jsem osobně panelový dům kde v polovině bytů byl pes..je to opravdu zážitek na celý život...a to mám zvířata HODNĚ rád..

nicka*
hodnocení

Taky tady je hodně pejsků, skoro v každém aa žádná hrůza to není..

jabraka*
hodnocení

0x

Měli jsme souseda a ten v paneláku žil s manželkou,dvěma syny a fenou malemuta.Oba už zemřeli .Malemutka později.

JABRAKA

123lly
hodnocení

0x

Také nemám zkušenosti, ale vím že když mi vejde pes ( náš vlčák) do bytu tak nejen že všechno schodí, je dost nesikovný, vsechno uspiní, ale uz za 5minut chce pryc. Takze pochybuju že ještě k tomu Malamut bude chtít žít v bytě. Myslím si že to je tak pro čivavu ale ne pro velkého psa.

hodnocení

0x

psi-plemena.cz/... *hej*Přečtěte si pečlivě, raději 2x vše, o čem píše odborník. ;)

boruvka88*
hodnocení

0x

Podle mě je to hloupost. Malamut v bytě bude jen trpět, vezměte si zimní kabát a pak spěte v bytě aniž byste si ho mohla svléknout. Ten pes je určený k pobytu venku, pořiďte si něco aspoň trochu rozumného. Není to o tom jaká rasa se nám líbí,ale o tom co si můžeme a nemůžeme dovolit, vzhledem k podmínkám pro pejska.

ladaadal*
hodnocení

0x

Souhlasím s Martincakl - velký pes v bytě by měl být trestným činem stejně jako týrání dětí.

haninka*
hodnocení

0x

Malamut musí naběhat či nachodit denně min. 5 km. Má to v genech. Velký byt s tím nemá nic společného. Ten pes se musí denně vyběhat, jinak Vám zlikviduje byt, bude výt atd. a budete nešťastní oba dva.

nicozjb*
hodnocení

0x
nejede ani tak velikost jako o potřeby psa zvažte čas který můžete psovi věnovat i malý terier vám dokáže zničit byt jestli vás zaujal vzhled zkuste se podívat na shiba inu podobný vzhled je menší a moc neštěká :)

lucka321*
hodnocení

0x

Pokud máš čas se mu neustále věnovat a chodit s ním na procházky, tak si ho klidně pořiď. Radši bych doporučovala do bytu menší zvíře, ale tak tohle se taky dá. Akorát musíš mít na něho čas. Rozvaž možnosti

bekind
hodnocení

0x
zdravím, narazila jsem na váš dotaz úplně náhodou a o 11 let později, ale chtěla bych to sem napsat, pro jiné lidi, kteří to budou někdy řešit, protože komentáře tady jsou ocividne od lidi, co nemají osobní zkušenost.
MALAMUT V BYTĚ NENÍ PROBLÉM.
Sama mám malamuta v bytě, většinu dne spí, ráno, odpoledne a večer chodíme na procházku, z čehož aspoň jedna procházka je dlouhá (aspoň 1,5 hodiny, ideálně 2). Hodně nám pomáhá, že se náš byt nachází ve starším dome, jsou tam tlusté zdi a cely rok je tam zima, proste idealni. Samotná chovatelka nám řekla, ze svého prvního malamuta měla v garsonce a taky to zvládla. Velký dům ani zahrada vám nepomuze, pokud tomu psovi nebudete věnovat svůj čas a pozornost. Do bytu bych možná doporučila fenku, jsou klidnější, pro vas to bude jednodušší, z vlastní zkušenosti to muzu potvrdit. Ale i se psem by se to určitě dalo zvladnout.
Co je pravda, padá jim hodně chlupů, roboticky vysavač je u nás pusteny každý den, já s tím problem nemám, ale někdo by mít mohl, tak radsi zmiňuji.
Na závěr, není to asi nejjednodušší pes, kterého si můžete vybrat, jsou tvrdohlaví a občas jim musíte ukazat, ze jste silnější. Ale jsou to skvělý společníci a naši malamuti bych nevymenila za nic na svete. A taky určitě doporučuji chodit na cvicak, případně ke cvicitelce, ať je pes dobre socializovany. Snad to někomu pomuze

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]