Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Náš králík má zřejmě ušní svrab, neustále se drbal až jsem ho dnes musela vzít k veterináři kde mi doktorka řekla, že výtěr nelze zcela udělat ale že by tohle mohlo být příčinou. Dobře, injekci dostal ale stejně se po příchodu domů drbe zase. Přiznám se, že jsem z toho zoufala, jelikož mám ještě malé dítě a vůbec s ničím takoým zkušenosti nemám. Ono je to zřejmě pro lidi neškodné ale stejně mám kvůli dítěti takový divný pocit. Jinak mám samozřejmě králíčka ráda ale nemůžu se zbavit pocitu, že se opravdu nic nestane. Je to prý z podestýlek, tak jsem se rozhodla kupovat Asanu a jen lepší seno. Kompletně jsem vydesinfikovala celý byt, kotec , koberce atd.
tak se chci zeptat zkušených opravdu tohle není nijak nakažlivé? Protože já se z toho začínám drbat taky.
Pokud králík dostal injekčně IVOMEC, tak je na dobré cestě k uzdravení. Přenos svrabu bych se nebála, pokud budete dostatečně dezifikovat klec po dobu léčby. K rychlejšímu zahojení potírejte králíčkovi postižená místa alespoň stolním olejem.
doplněno 10.02.14 15:10:Nemusíte denně dezinfikovat klec, ale přiměřeně a to proto, aby králík nedostal svrab znovu po dobu léčení.
Dobrý den,
Děkuji moc za odpověd. Já už se bála, že bych ho musela dát pryč. Ještě se zeptám klec asi čistit a dezinfikovat každý den, kvůli čistotě, že ano?
Já bych to tolik neprožívala, ušní svrab způsobený parazitem Otodectes je na člověka téměř nepřenosný, takže nějaká zvýšená hygiena je zbytečná. Pokud máte doma jiná zvířata, pak jim riziko hrozí a bylo by na místě je také ošetřit.
Ušní svrab, to je skoro celoživotní problém. Ijekci váš králíček dostal na to, aby se neškrábal, ale svrab to nevyléčí. Svrab jsou cizopasníci, maličké potvory zavrtané v kůži. Ikdyž vyléčíte, vždycky se nějaká zapomenutá potvora najde a ta založí nový rod. S králíčkem se rozlučte!
doplněno 10.02.14 09:55:pb, omlouvám se za blábol. Když jsem se setkala s ušním svrabem, vždycky majitel zvířete plakal, že se toho po celý život nemohou zbavit. Asi to bylo v době, kdy se nepoužívaly účinné léky. Tazatelce se omlouvám za mystifikaci.
Tohle přece není pravda, ušní svrab je častý problém, nevím jak u králíků, ale u psů a koček ano. A je dobře léčitelný, stačí použít fungující antiparazitikum v jakékoliv formě. Sama jsem ho u koček měla, stačila jedna pipetka Stronghold a bylo po problému.
Potírat stolním nebo olivovým olejem. Zaručená a vyzkoušená rada od kámoše veterináře. Zákožka svrabová je takový malý hnusný "brouček", který když se pomaže olejem tak se udusí. Mazat 3 dny 2x denně tyčinkou kterou si čistíte uši Vy. A pořádně, ale ne tak aby mu to teklo do ucha.
Zákožka svrabová nemá s ušním svrabem nic společného. Ten je způsoben parazitem strupovkou ušní, která na rozdíl od zákožky svrabové žije na povrchu kůže, kdežto zákožka se zavrtává do kůže.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.