Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký pes na zahradu?

Od: johnyohny* odpovědí: 10 změna:

Ahoj, chtěl bych se zeptat, jakého psa by jste mi doporučili na zahradu? nechci nic velkého a ani moc dravého. Chtěl jsem původně JRT, ale to je pes do domácnosti a nechtěl jsem aby byl celoročně venku, takže prosím tedy o radu jakého psa by jste mi doporuičli do boudy?

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Také záleží na tom, kolik do psa chcete investovat. ;) Nebylo by moudřejší zajít do útulku? Paní na příjmu vysvětlíte, co hledáte a ona vám poradí, protože zná i povahy svých svěřenců. Slyšela jsem, že v Ostravě neberou zájemce mezi klece, ale pejska přivedou. Takže se nemusíte bát, že nebude moci spát z toho, že jste nezachránil všechny. Vy budete spokojen a pes bude mít s vámi hezký život. ;)

micinka123*
hodnocení

0x

Já ho sice nemám, ale prý může být celoročně venku. Je to Border kolie, středně velký pes, takový akorát k domku se zahradou, do boudy. Je dost aktivní, takže potřebuje dost pohybu. Je dost věrný svému páníčkovi. My budeme mít Labradora, je spíš ven i do domu. Je sice velký, ale není to dravé :-D Naopak spíše velký milovník dětí, lidí, své rodiny a jiných zvířat. Je lehce vycvičitelný a proto se doporučuje pro začatečníky. ;)

andrea1*
hodnocení

0x

Jde také o to jakou máte zahradu. Zda s okrasnými keři - tak tam patří fena. Ale její moč zase vypaluje trávník.

johnyohny*
hodnocení

chtěl bych nějakého psa, se kterým bych chodil ven, když přijdu z práce. Co se týče zahrady tak je velká cca 50m čtverečních. A nemusel by ten pes moc štěkat.

ninus

Ahoj,hlavně si nekupujte bígla,to jsou jedni z hodně potrefených psů a štěkají i když vůbec nemusí:) Mě se osobně moc líbí hrubosrstý foxteriér,ale nezapomeňte,jaký pán,takový pes aneb lidi s placatými obličeji si rádi nakupují mopse :) Ninuš

72mona3*
hodnocení

0x

Stačí vyloučit: lovecké-slídiči, ohaři, honiči, honácké a ovčácké, teriéry, chrty... a moc už toho nezbude. A aby moc neštěkal? Možná Shiba-inu.

rexique*
hodnocení

0x

co třeba tibetského španěla? je to středněvelké plemeno, které má rádo lidi (hlavně děti), může být doma i venku, podle mě prostě ideální rodinné plemeno :)

micinka123*

A co třeba hladkosrstý nebo dlouhosrstý jezevčík? My jsme ho měli a byl to opravdu hlídač. *jasne* Je ale dost tvrdohlavej a musí se ho vycvičit, jinak do všeho začne kousat, do bot, vykope si díru, přehrýže plot... *ee* Na to, že je docela malý, tak jako fakt dobře hlídá. :) Jenže opravdu to potřebuje dobrou výchovu a výcvik. *palec*

72mona3*

Souhlasím :) Tibeťák je opravdu skvělý :) :) Jen nevím, jak to je s tou rodinou u tazatele-hledá psa na zahradu a na procházky po práci-nezmiňuje se o jiných lidech... Pokud je sám, tak si myslím, že jakýkoliv pes - ať už z útulku či tibísek - se začne nudit a nejspíš i štěkat na vše, co se kolem šustne... (ani byste nevěřili, jak podezřelá může byt sousedovic vypasená micka :) )

doplněno 12.02.14 11:21:

Pro rexique:

jakoola*
hodnocení

0x

Neuvažovali jste o pejskovi z útulku? Určitě se u vás v útulku najde bezva dorostenec nebo mladý pes. V útulku znají povahy pejsků a pomohou Vám s výběrem toho VAŠEHO.když chcete parťáka na procházky , tak je to ideální výběr, vyhnete se výchově mimina , která je občas dost náročná :)a budete mít už rozumého pejska .Hodně štěstí.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]