Nejste přihlášen/a.
Ahoj, mám doma roční fenečku napůl berňáka napůl zlatého retrívra. Moje sestra si vzala také psa - její sestřičku. Takže se znají od mala. Jako malé si hrály pořád (obrázek). Vše bylo v pořádku až do teď. . Berry (naše) s Keisy (sestry) v klidu ležely, pak k ní Berry přišla a z ničeho nic ji napadla úplně příšerně, bylo to v noci. Ten den to bylo i venku, ale nechala toho na okřiknutí, ale doma nic. Nevěděli jhsme co dělat, protože to bylo opravdu hrozné. Nevím jestli to může mít něco společného s tím že Berry teď začla hárat (Keisy to už skončilo). Hlavně nevím co dělat, když to tak půjde dál. Poraďte prosím
To je normální jev - psi se sice taky dokáží porvat, ale většinou jde o to, kdo bude alfa samec. V okamžiku, kdy poražený uzná svou pozicí porážku, zpravidla boj končí. Feny to mají jinak, ty ,,jedou až na plech´´ - obzvlášt když je v tom hárání, nebo třeba falešná březost. Tam pak nějaké domlouvání nepomáhá, třískat nemá cenu, protože to jsou prostě hormony, haraší jim na cimbuří. Chce se mi napsat něco o podobnosti psí a lidské rasy
Ale vážně - tam asi pomůže jedině fyzické rozdělen í - kotec, plot. Prostě nepustit je k sobě.
Zdravím. Píšete, že to bylo hrozné. Jak hrozné? Tekla krev? Bylo to na šití? Feny dospívají a vyjasňují si mezi sebou pozice. To je do jisté míry normální. Tu míru jim samozřejmě určujete Vy, takže ostřejší rvačky netolerovat a nenechávat je spolu o samotě. Časem si to pravděpodobně mezi sebou vysvětlí.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.