Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jaký pes je vhodný pro alergiky?

Od: marketa25* odpovědí: 7 změna:

Dobrý den je mi 12 let a rodiče mi po dlouhém přemlouvání dovolili psa k 15. narozeninám. Můj bratr je ale alergický na psi mohli by jste mi prosím poradit jaký pes je vhodný pro alergiky? Patří mezi ně i Maltézáček? Prosím o pomoc

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Problém je v tom, že alergici mohou být alergičtí nejen na srst, ale i na sliny a vytoky z očí a nosu. Moč a hovínka, to je také silný alergen a bráška se s nimi do kontaktu dostane, než se pejsek naučí chodit ven. Asi půl roku.*sok* Ikdyž budete mít pejska, který nemá chlupy, ale má vlasy, stejně se může stát, že alergický záchvat příjde. Nejlépe když u někoho vyzkoušíte, případně i u chovatele u kterého si štěně pořídíte. Chovatel vás určitě nechá přijít ještě dřív, než budou štěňata k odběru.

martinaa*
hodnocení

2x

Jak už zde bylo řečeno, 90% alergiků není alergických na srst, ale na sliny. A jak se psi olizují, sliny ulpívají na srsti. Tím pádem, protože se olizují všichni psi, i naháči a různě, není vhodný žádný pes - za předpokladu, že je brcáha alergický na psy.

Jak jsem psala v jiném příspěvku, chápu, že moc chceš psa, ale uvědom si, že brácha může doživotně skončit na lécích a alergie se mu může rozvinout do astmatu a jiných dýchacích obtíží/nemocí.

cuca*
hodnocení

1x

Obavam se ze maltezky pes , je sice hezky, nebude pro alergiky vhodny.je chlupaty.

Predpokladam tedy, ze alergie na psy znaci alergii na srst.

K tomu je dobry peruansky nahac.ovsem jestli by se vam libil. zde.

Pokudby vam nedovolili pejska, delaji se nahate verze i jinych mensich zviratek.

ben®
hodnocení

1x

Dobrý den, podívejte se viz odkaz a tam si vše přečtěte - není to snadné najít takového pejska. Tak, snad se to podaří. Zdravím!

nahaci.cz/...

bohemica*
hodnocení

1x

Žádné plemeno psa není pro alergika "bezpečné". Alergie mohou vyvolávat i šupinky kůže, které odpadávají

z pokožky bezsrstého psa. Navíc žádné plemeno není úplně bezsrsté a žádný typ srsti není neškodný pro alergika. K tomu pes "trousí" i jiné alergeny obsažené ve slinách, ušním a očním mazu atd.

Doporučovaná plemena pro alergiky jsou jen mýtus nebo obchodní tah chovatelů.

Vyzkoušejte si návštěvu s bratrem u někoho, kdo má tzv. vhodná plemena pro alergiky a uvidíš sama.

Asi si budeš si muset počkat až nebudeš bydlet s bratrem v jedné domácnosti.

Možná bys zatím mohla procvičovat pravopis.

hodnocení

0x

Pes bez srsri - tedy Peruánský naháč, Čínský chocholatý pes. Ještě se to říká i o Yorskhirském teriérovi, protože nemá klasickou psí srst.

wanesa*
hodnocení

0x

Já ti poradím,ať si brácha nechá udělat na alergii nebo na imunologi test přímo na psy a na kočky,aby se zjistilo,na co je alergický.Taky se může stát,že je alergik jen kočky(což je většina případů) a tím pádem by pejska mohl mít.Já jsem si taky myslela,že jsem těžze alergická na kočky,nechala jsem si udělat testy přímo na ně a zjistilo se,že na ně alergická vůbec nejsem.Ted má už 5 let dvě kočky a příznaky alergie žádné nemám:)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]