Nejste přihlášen/a.
Dobrý den potřeboval bych poradit co na blechy nebo mám pocit že nějaké vodičky(200-250kč) ze zverimexu nezabírají
Kříženec ohaře takže nad 20 kilo ,má 3roky
doplněno 06.02.14 14:51:Fypryst 268mg
Já měla stejný problém,ale s kočkou,vyzkoušela jsem hromadu přípravků. Ted nedávno jsme zajeli k veterináři,ten jí dal Frontline,tu pipetu do kohoutku (vodičku jak píšete) a blechy jsou pryč,za pár dnů bylo po nich! Vyprala jsem pelíšky,všechno vystříkala a jsem nadšená
Ještě musím říct,že jsem tu pipetu měla koupit hned. Stojí kolem 200.-,ale za všechno,co jsem použila předtím a nezabralo to úplně,jsem zaplatila minimálně 3x tolik
V současnosti jsou k běžně používaným prostředkům už blechy téměř rezistentní (potvrzeno zkušenými chovateli a veterináři) takže já osobně doporučuji ověřený prosředek NEOSTOMOZAN. V lékárně (nebo u veterináře) si necháte odlít potřebnou dávku (100ml/ 10l roztoku v ceně cca 100Kč) .
Psa vykoupejte ve vaničce (velkého psa není třeba ani důkladně oplachovat, ale pečlivě si přečtěte příbalový leták! ) potom roztok vlijte do rostřikovače a vystříkejte veškeré spáry, skuliny atd. v boudě, rozích místnosti atd. a v roztoku i případně vyperte jeho pelíšek, deky atd. Zbylým (nebo už použitým) roztokem vytřete veškeré podlahy a povrchy.
Já osobně tento prostředek úspěšně používám roky i jako repelentní ochranu proti klíšťatům, komárům , blechám a jinému hmyzu a parazitům . A nejenom u psů, ale i u koní, v kurníku proti "čmelíkům" atd.
Úspěch je zaručen a celá sanace i ošetření psa vyjde levněji než "značkovými" prosředky, které jsou účinné hlavně reklamou a cenou.
Nějaké vodičky ze zverimexu... nepíšete nic o účinné látce, takže od čeho se máme odrazit? Nejlepší na blechy je spot-on, který likviduje nejen dospělce, ale hlavně i vajíčka a larvy. Bez toho je likvidace blech sysifovská práce, protože většina dospělých blech žije v okolí zvířete a vajíčka okem neuvidíte a také nemáte šanci je zlikvidovat např. ve spárách v podlaze atd.
Třeba já mám špatnou zkušenost s fipronilem, prodávaným pod názvem Frontline a dalšími. Naopak s Frontlinem Combo, který má i účinnou látku s-methopren proti vajíčkům, mám zkušenost dobrou, zabral a blech nás zbavil.
Podívejte se po nějakém pořádném spot-onu, který funguje na všechna vývojová stadia. Určitě mohu doporučit Stronghold, patří sice k nejdažším, ale ve výsledku člověk ušetří nejen peníze ale i čas, než když zkouší neúčinné levné preparáty.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.