Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak získat zpět

Od: pyrda odpovědí: 7 změna:

Dobrý den,
potřeboval bych poradit jak postupovat a jaké jsou vůbec šance.
Před třemi lety jsem si z bývalou přítelkyní kupovali štěně labradorského retrívra s doklady a smlouvou která je psaná na mé jméno.Asi před půl rokem po našem rozchodu mi přítelkyně psa vzala i s doklady,vím kde se nachází a taky vím že bývá třeba tři dny sám doma s jejím nemocným tatínkem který má značně omezenou pohyblivost.Jde mi o to že pejska nemohu ani vidět natož si ho vzít do své péče,platil jsem za něj ted i roční poplatek a bojím se že není očkován jak má ted v lednu.
Přítelkyně ho dle mého názoru u sebe drží pouze z citového vydírání vůči mě a já bych potřeboval znát legální způsob jak ho získat zpět do své péče když ve smlouvě o koupi jsem jen já,platil jsem dosud veškeré poplatky a v ročním věku psa i nákladnou léčbu.Jen bohužel originál smlouvy a list původu psa má u sebe bývalá přítelkyně...
Na pejskovi jménem Jimi mi moc záleží ale nechci se dopustit nějakého nezákonného jednání,proto prosím o radu...

Předem děkuji za jakoukoliv radu

7 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

miklous*
hodnocení

3x
Pokud máte pejska psaného na své jméno (platíte za něho poplatky nejspíš jste majitelem i v databázi veterináře), pak asi není problém dokázat, že je Váš. Zajděte na policii...
doplněno 05.02.14 19:47: Kopii smlouvy by mohl mít i bývalý majitel. Zkuste ho kontaktovat.

hop®
hodnocení

2x

Jen upřesním, psa nemůžete získat do své péče, není to dítě. Zvíře je (ač je to hnusné) řazeno mezi movitý majetek, je to z tohoto hlediska věc jako každá jiná. Samozřemě Vám přeji, abyste svého Jimika získal zpět, držím palce!

pu®

Hope, od Nového roku jinak: equichannel.cz/... - zvíře již není věcí, hurá! *hej*

doplněno 05.02.14 23:31:

Omlouvám se tazateli, že jsem se nevyjádřila k otázce - jednak nevím, jednak myslím, že ostatní poradili dobře. Jen jsem chtěla uvést na pravou míru zde zmíněnou informaci ;)

hop®

@pu díky za info, nevěděl jsem to, potěšila jste mne, fakt ! *slunce* *palec*

Jen nevím jestli to tazateli pomůže, nestihl jsem to prostudovat... *nevi*

pohanka*
hodnocení

1x

Také by jste mohl zajet za majitelem-chovnou stanicí, který Vám štěně prodal, vylíčit jim situaci a pokud by byli ochotní, pokusit se společně bývalou přítelkyni navštívit a pejska získat zpět. Mohl by jste od nich získat kopie smlouvy-list původu a též na veterině nový očkovací průkaz? myslím, že každý chovatel, ale i útulky má ve svých podmínkách, že o pejska má být dobře postaráno a pokud by majitel se o psa řádně nestaral, kupní smlouva se ruší. Postarala bych se o všechny opisy, fotokopie, doklady, apod. které by jste mohl získat. Též veterina by mohla potvrdit, že pes není pravidelně očkován. Asi bych to zkusila možná jako první variantu, před tou policií. Anebo zajet pro psa, když nebude přítelkyně doma, pouze otec. Ten by Vám psa nevydal? Možná by se ho rád zbavil. Zvláště, pokud by jste měl v ruce nějaké papíry. Ona se s Vámi potom nebude moci soudit a vymáhat navrácení psa, když není majitelem, ale všechny doklady jsou na Vaše jméno. Těmi originály si bude moci zatopit.

doplněno 05.02.14 20:05:

Vidím než jsem to sepsala, že miklous také doplnil kontaktovat bývalého majitele.

hodnocení

1x

Požádejte chovatele o kopii smlouvy. Ale nejezděte za ním a do svého sporu ho vůbec nezatahujte. Je to člověk se svým životem a do vašich sporů mu nic není. ;)

jezevecmoudry
hodnocení

0x

Vůbec se s ní nes** a jdi na policii. držím palce!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]