Nejste přihlášen/a.
Dobrý den je mi 11 a už 6 let si přeju psa jenže rodiče sa nechcouno mamka chce ale nechce se o něj starat a taťka ten o něj nejeví žádný zájem jak na to mám jít?
Ahoj,chtěla bych mooooooooc psa ale mamka mi to nedovolí taťka s tím souhlasí ale mamka ne je mi 10 mamka mi říkala že by jsem se oněho neuměla postarat.já vím neméně 3 krát deně s ním chodit ven očkování atd. Já bych se o něho starala mooooooc dobře jak mám přesvědčit mamku že se o něho umím postarat. Předem děkuji za odpověď
na máme 2 morčata kterým musíme denně dávat vodu seno a krmivo jinak když sem na prázdinách u dědy venčím jejich psa když sem byla u kamarádky tak jsme taky venčily psa a když jsme psa měli pujčeného na 1 den tak jsem s ním pořád chodila ven ale jen 1 den strávený se psem nemá nic společného s 15 lety
na hraní si ho rozhodně nechci koupit s tím že budu muset stávat dřív taky počítám budu muset chodit také dřív spát na dovolenou stejně nepojedeme protože mamka řekla že už nikdy nikam nejedem že sou s dovolenou jen samé starosti a já na dovolenou nechci jen a mám dost kapesného.
s kamarádkou uvažujeme o budousnosti možná je to divný ale plánujeme že se přestěhujeme na kamarádčinu chatu kd budem bydlet společně už to máme domluvené i s jejímy rodiči
V 11 letech? Tak to sorry, tomu nevěřím
Bhkl, to mi samozřejmě došlo.
Nevěřím tomu, že by se rodiče domlouvali s cizím 11letým dítětem ohledně bydlení na jejich chatě.
doplněno 05.02.14 15:42:A co měli dělat? Berou to jako takov dětské řeči, ze kterých vyrostete, tak to odkývali.
ne moje kamarádka se zeptala její mamky jestli bych nemohla s dančou až budem dospělé bydlet na jajich chatěn a jeji rodiče souhlasili
To je všechno krásné, ale než budeš bydlet na chatě, budeš muset do školy (střední, vysoká) a pak do práce, protože peníze na bydlení a jídlo se musejí vydělat. Ale je mi jasné, že tak do hloubky nad tím nepřemýšlíš taky jsem měla s kamarádkou takové plány, byla to paráda. No skutečnost je poněkud jiná, ale nestěžuji si.
Nezbývá ti než přemlouvat a přemlouvat a možná to klapne. Co škola? Třeba psa za samé jedničky, to by nešlo zkusit? Rodiče ví, že se nakonec o psa budou muset starat sami, protože i když to na základce budeš zvládat všechno sama, tak nakonec ten psík zůstane jim, aspoň na nějaký čas. Než vystuduješ atd..a z toho asi mají strach.
Já jsem se moc naprosila, u nás to neprošlo. Psa jsem si koupila až v 18. Do té doby jsem venčila psy všem okolo. Tak ti přeji ať to klapne a psíka dostaneš, a když náhodou ne, tak neboj, určitě si ho časem pořídíš sama...věř, že to strašně uteče.
Je mi taky 11 a strašně dlouho jsem musela rodiče přemlouvat jen na králíka..
Zkus jim nabídnout co můžeš př. jestli ti jde škola ppochlub se se známkama a taky měj co největší pořádek v pokoji a rodiče tak uvidí že se o něj postaráš skoro sama ...
Říkej jim co nějaký člověk co má psa třeba tvoje kámoška s pejskem podniká atd. znám ten pocit když si člověk něco moc přeje , moji rodiče vyloženě nemají rádi zvířata a nakonec mi to vyšlo...
Přeji hodně štěstí - snad se to to povede
Ahoj, je mi 12 a taky si moc přeji psa můj brácha je ale alergik a rodiče mi ho taky nechtěli povolit. Nakoneč táta ustoupil a řekl mi že když nebudou žádné problémy s bráchou že dostanu psa k 15. narozeninám (mamka by souhlasila). No jo ale já když jim řeknu že ho chci dřív a zeptám se jich co bych pro to mohla udělat tak oni že nic že už jsme domluvení. No nic prostě ti chci říct že tě moc chápu že jsem ve stejné situaci a dřžím ti palce aby ti to vyšlo.
Mě je 13 let a psa budu míz za 2 měsíce. Moje mamka má zvířata ráda, ale taťka, s ním je to už těžší. Před 2 lety jsem oba dva rodiče přemlouvala na domácí kočku. Moje mamka tu kočku taky chtěla, ale taťka ji nechtěl. Jednoho dne jsme si to všechno ujasnili a rodiče mi kočku koupili. Teďka už rodiče vidí, že se o kočku dokážu postarat, dokonce mi ji chválil i veterinář. Moje mamka taky chce psa, taťka ho chce tak napůl (on totiž psy moc nemusí, má radší takové ty malé toy psíky jako je čivava, jorkšír, bišonek atp.). My s mamkou chceme velkého psa, už jsme si vybrali Labradorského retrívra. Taťkovi se líbí, ale má strach, že nám může utéct a pokousat jiné lidi :D Tak samozřejmě, že jak se vychová a vycvičí, tak z něho kousavá potvora nebude. Takže tohle je jediný problém, kterého se můj táta bojí. :D Jinak řekl, že si ho můžeme pořídit, ale musí mu ještě udělat odpovidající psí boudu.
Pokud chceš toho pejska, tak musíš svým rodičům dokázat, že jsi už šikovná holka, která se dokáže postarat o takového pejska. Uklízej si v pokoji, pomáhej doma a taky si študuj nějaké informace o psech, se kterými se pak můžeš před rodiči pochválit. Oni si pak uvědomí, že se možná o toho pejska dobře postaráš. A jaké si přeješ plemeno? Ono to na tom taky dost záleží? Chceš malé, střední, velké nebo obří plemeno? Se psem musíš chodit denně na procházky a to na dost dlouhé procházky. Každý pes chce dost pohybu. Šetří si na ně taky nějaké penízky, protože hold veterinář ti vyjde taky na pár stovek a krmivo už i na tisícovku měsíčně. K tomu ještě připočítej vodítko, obojek, psí známka a jiné potřebné věci. Taky ještě musíš zaplatit za toho pejska. Pokud ho chceš bez průkazu původu, tak tě vyjde na pár tisíc a když ho chceš už vystavního, tak za něj dáš těch deset tisíc a možná i víc. My jsme se domluvili, že rodiče mi budou platit krmivo a já mu koupím ze svých vodítko, obojek se známkou a ještě jiné potřebné věci. Nesmíš zapomenout, že pejsek bude potřebovat nějaké kvalitní granulky.
Kde chceš mít pejska? Doma nebo venku?
mamce pomáhám jak nejvíc to de starám se o naše zvířata atd. ale nic nepomáhá
doplněno 12.02.14 14:01:micinka123 to se máš strašně ti závidím mamka by taky chtěla psa ale nechce se o něj starat a myslí si že by to potom bylo jenom na ní
Tak já se starám už o kočku úplně sama. Stříhám ji drápky, odčervuji ji, čistím uši, odblešuji ji. Vybírám ji sama jídlo... Veterinář ji chválí. Mamka mi toho psa chce koupit, protože se o kočku už dokážu postarat. Musíš se o svá zvířata taky takhle starat a uvidíš, že nakonec rodiče změní názor a psa Ti koupí. Možná ho nechtějí, protože se jim nechce za něj utrácet peníze. a jakou rasu by jsi chtěla?
mamce o peníze nejde nechce se jí ho venčit no snažím se starat o obě morčata i když 1 je mamčino jenže nedokážu jim střihat drápky bojím se že bych stříhla do živého a když se tak vzpírají de to s nimi špatně i mamka to sotva zvládne a taky to jedno morče má přadní drápky černé takže bych vůbec něvěděla kam stříhám mamce jsem zkoušela tyto podmínky:
budu poslouchat
budu rozumná
pejsek bude za obě vysvědčení z toho 1 se budu snažit o samé 1
starat se co nejlíp a nejvíc o zvířata
za svátek
a za to že ji s tím nebudu otravovat
jinak bych chtěla jokšírka ale výběr psa je na mamce jaké plemeno chce jakou barvu a jaké pohlaví
Musis to proste pochopit. Ty to nevidis, ale mamka treba prijde z prace, a uz by se ji nechtelo jit vencit psa. Ono zezacatku je to zabava, ale kdyz venku prsi, mrzne, nechce se ti nikam, proste se psem musis i kdyby venku trakare padaly. A kor jestli bydlite v panelaku. Taky kdyz budes nemocna, na tabore, u babicky - vzdycky se o nej bude muset starat mamka. Ja to chapu, pes je zavazek, musis se o nej starat, je to clen rodiny. Pokud ho rodice nechteji, musis to pochopit a jednou to sama pochopis. Musis to zvazit - co by bylo se psem za par let, kdyz budes chodit na stredni skolu a uz te tolik pes zajimat nebude. Vaz si toho, ze ti mamca dovolila morcatko, starej se o nej, drapky mu strihne veterinar, kdyz bude potreba, nebo mu dej nejakej peknej velkej placatej kamen do klece a ono si je obrousi samo, ja jsem si taky netroufla zviratum strihat drapky. Jednou si pejska urcite poridis! Zatim vybirej peclive, jakej by se k tobe asi hodil.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.