Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Socializace a získaní duvěry

Od: djimmy* odpovědí: 5 změna:

Ahojte :) mám 4 měsíční Bernského slašníka (fenu) nevím jak mám správně socializovat a mezi tím si mezi sebou vytvořit duvěru. Chodíme do města do parku spočátku kde není moc lidí ale je taková bazlivá. V posledních pár dnech. Dříve sní nebyl problém ale před pár dny se strašně lekla jedné paní a od té doby se to táhne. Nevím co mám dělat.Poradíte my? Chtěl bych aby byla perfektně socializovaná a aby mezy námy byla velká duvěra.

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

martinaa*
hodnocení

2x

Zdravím, předpokládám, že byla fenka správně socializovaná u majitele. Kynologové uvádí, že kolem 10. týdne života prochází štěně další podobnou etapou, kdy se snadno leká nových, hlučných a neznámých věcí. To byste taky měli mít za sebou. Seznamujte nyní fenku s protředním a lidmi důsledně, ale pomalu. Bylo by také dobré napsat, čeho se fenka lekla - hlasu, pohybu, nástroje...? - a s tímto problematickým aspektem se seznamovat nadále, aby fenka věděla, že je to běžná věc.

hodnocení

2x

Je potřeba zajít na cvičák. Park, to není pro velkého psa úplně ideální prostředí. ;) A pomalu začínat s výcvikem. Psí důvěru si získáte důsledností v tom, že jí dáte najevo, kdo je vůdce smečky, na koho se ona může spolehnout. Ona to příjme tak, že když ona vás uznává, že vás uznává celý svět. Laskavě, ale důsledně. Čeho se ona obává, nevysvětlovat! Vzít nakrátko a tiše zavelet: "Klid! K noze!" mírným tahem přitáhnout a opřít o nohu. Pohladit, pochválit. ;) Cvičák zajděte okouknout. Zjistíte, jací tam jsou lidi, jací psi. A taky, jestli s nimi můžete v budoucnu počítat nebo je raději obejít.

djimmy*
hodnocení

Lekla se hlasu od starší paní na cvičák chodíme no byli jsme vlastně poprvé jinak jsme se chodily socializovat na trenink agelity kde se setkává s pesany a lidmy a je to fajn ale jak sme na cvičáku tak je nesvá odmýtá spolupráce cuká ze sebou skrádka sedne a ani se nehne za ukol jsme dostaly aby mezi námy vznikla duvěra ale opravdu nevím jak na to.

pohanka*
hodnocení

0x

Djimmy, napiš nám, kolik ti je let? Musíš vystupovat a chovat se sebejistě, důrazně, aby pejsek měl v tobě oporu, jistotu, aby věděl, že ty jsi vůdce. Musíš vědět co chceš. Pokud jsi si již nesehnala knížky a nějaký materiál o výchově psů, tak se podívej na net. Zaměř se na toto plameno. Pejsek bude velký, musíš jej dokázat ovládat i jak dospěje. Dobré je, že to je fena, ty jsou klidnější, poslušnější. Pokud by nebyl cvičák pod vedením ženy pro tvého pejska ten pravý, určitě bych hledala jako cvičitele muže.

haninka*

Přesně tak. Hlavně nemít přístup stylem "ty můj chudáčku". Já jsem myslivec začátečník, prosadila jsem si ve sdružení že i obyčejný vořech může být loveckej pes:) Šli jsme na první hon, z brokovnice jeden metr od Tebe jsou rány jako pr... A pes byl úplně v pohodě. Říkala jsem mu že bude bác bác a usmívala se. Kdybych říkala neboj chudáčku tak by to asi nedopadlo dobře. Je to úplně to samé jako s petardama nebo jestli někdo zakřičí. K odpovědi výše bych měla trochu výtku s tím důrazem. Pes se může bát a to je špatně. Nějak jsem se rozepsala, ale chtěla jsem vysvětlit princip. A chce to trpělivost. Máme pejska, který byl strašně týraný, jak viděl chlapa tak bral dráhu. Na přítele si zvykal přes 3 měsíce. Teď je to absolutně nerozlučná dvojka.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]