Nejste přihlášen/a.
Dobrý den vím ,že je už možné jít se psem do kempu v chorvatsku. Myslíte že je lepší si vzít psa s sebou nebo ho dát někam na hlídání? Co všechno musíme při cestování zajistit? Děkuji
Jezdime uz 7let a pes je stestim bez sebe uziva si jeste vic nez my a je to super akorat musi mit pas a je dobra kontrola vetika jestli je pes uplne v poho nas pes je clen rodiny tak ze bez psa ani krok pro ty co psa nemaj inevi co to je zit se psem ale je na kazdym jestli si ho sebou vezme nebo ne...
doplněno 02.02.14 18:02:Jen pro doplnění pes nen iblbej sam vi kdy je mu teplo a kdy ne mame cernou labradorku a sama si lehne na slunicko a nebo pod slunecnik ale je pravda ze vic je na slunicku a taky je dulezity aby hodne pila tak ze vodu sebou...
Zdravím, osobně se mi tato móda vození psů k moři moc nelíbí. Pes je daleko blíže u rozpálené země, než jeho majitel, proto se daleko rychleji přehřeje, a pokud není na tyto teploty zvyklý a má hustší srst, může zkolabovat.
Nechala bych ho u rodiny nebo dobrých známých, je-li to možné.
doplněno 02.02.14 19:24:Doplním, že psa bych s sebou vzala pouze v případě apartmánu s klimatizací.
Se psem klidně k mořl. Létala jsem se svým minipsem k moři a vždy si to v pohodě užil. Pes nikoho neobtěžoval, spíše lidi obtěžovali psa.
,,Jen dotaz,,jak daleko jste s pejskem lítala? A kde byl po dobu letu? Je to dost drahé. Mi říkali,že 6 000kč na Kanáry. Malý psík může být v přepravce u majitele,,,ale zase jak kde..Dokonce mi řekli,že se může stát,že vám pilot zamítne s ním letět přrd cestou.. A na palubě může být jen omezený počet ..také bych chtěla letět a nevím jak nato:
Zdravím,
no vození pejska k moři moc nedoporučuji.Přeci jenom je tam vedro a pejsek by mohl dostat úpal nebo něco podobného pokud máte někoho známého kdo by pejska pohlídal tak určitě to
ale pokud nikoho nemáte a dali by jste ho třeba do nějakého psího hotelu tak o tom bych ještě přemýšlela.
Ze svých zkušeností vím že pejsek hodně strádal když byl v cizím prostředí
Já si myslím, že velmi záleží na tom, co pejsek lépe snáší. Když horko, tak není o čem mluvit. Ale když horko špatně nese, může nastat problém. Ochladit do moře? Jak potom vypláchnout z kožichu sůl? Ale když horko miluje, proč ne? Znala jsem černou kníračku, která ráda lehávala na černém, gumovém pásu, který byl na zahradě natažený na cestičce. Nevím, nad kým se vzduch horkem více tetelil. Jestli nad černou gumou nebo nad černou psinou. Zemřela na rakovinu kůže. Nekecám!
Zdravím, známá byla se psem v chorvatsku loni a zjistila, že psi sice na pláž smí, ale je tam zákaz KOUPÁNÍ PSŮ, tedy že psi nesmí do vody (uhozené, že). Ale nevím ve které oblasti přesně byla. Jinak jezdívala každý rok a nebyl problém, až loni... Bylo by dobré si zjistit nějaké aktuální info třeba přes CK. Taky to budu letos řešit, protože mi psy nemá kdo pohlídat a do hotelu je dát nemůžu (jsou z útulku, asi by to nerozdýchali). Takže buď to nějak půjde, nebo zůstaneme doma
Co zajistit neporadím. Ale obdobnou otázku jsme řešili taky. Dospěli jsme k závěru že dovolené po ČR ano, do zahraničí ne. Co kdyby se pes ztratil? Už ho v životě nenajdete. To bylo pro nás zásadní. A jestli někdo tvrdí, že mu pes neuteče tak je to fakt borec a nebo cvok. Já jsem si jistá na 99% že neuteče, ale to jedno procento tam je, a nenechám psy sežrat nějakýma příslušníkama jistého etnika.
Nebyla bych taky pro cestování s pejskem. Moře je pro páníčky radost, pro psa už tak ne. Dlouhá cesta autem, třeba 15 hodin, nutno častěji zastavovat, dávat psovi pít. Navíc, někteří psi nesnášejí auto a zvracejí.
U moře: rozpálená pláž, v moři slaná voda, pes se ani napít nemůže. V Itálii byl zákaz vstupu psů na pláž. Vy budete na pláži a co s pejskem? Ten bude v apartmánu sám? Nebudete s ním moci do restaurace, do obchodu, pes se opravdu může i ztratit, jak už tady psali. Musíte brát v úvahu, že pes, třeba i hodný, může být z horka a neznámého prostředí stresován a na někoho může zaútočit. Když se kolem něj třeba motají a ječí cizí děti.
Nedělala bych to. Psovi to nic nepřinese a vy si ztížíte dovolenou. Nechala bych ho nejraději u někoho, koho pejsek zná - u rodičů, sestry apod. Některé psí hotely jsou na dobré úrovni, ale pes bez pána často strádá. Je dobré dát psovi s sebou jeho pelíšek, jeho hračku a třeba i noční košili, nebo triko své paní. Nevyprané, aby toho svého člověka cítil. To mi říkal majitel jednoho psího hotelu. Stejně jsme ho tam nakonec nedali. Postarala se o něj teta a měl se u ní jako v bavlnce. Jaga.
Najděte si stránky cestovky JK BUS /je to v Jilemnici/, solidní cestovka a ta pořádá pobyty v Chorvatsku s pejsky. Na jejich stránkách je řada pěkných fotek - probíhá i cvičení a různé akce zaměřené přímo na psy. To je potom o něčem jiném. Tam není pes kvůli pánovi, ale pán kvůli psovi.
S cestovkou jsme už byli a letos jedeme znovu. Sice bez pejska, ale ta možnost tady je a mnoho cestovek to nenabízí.
Tak tohle je jeden nesmysl za druhym naopak nas pes se do auta tesi sama si do auta skoci a kdyz jeden na dlouhou cestu tak porad spi tak ze je to nesmysl... U more si pes najde co potrebuje jak uz jsem zminil mame cernou labradorku a vzdy si najde co chce klidne lezi hodinu na slunicku kdyz chce nebo pod slunecnikem je to na ni... Jediny co je pravda ze se musi k mori vzit voda ale to si bere clovek i pro sebe a musi mit porad pes misku k dispozici ale v tom nevidim problem...Slecna evidentne nema psa tak je totalne mimo...Co s pejskem nas pes je porad v mori pokud neni na plazi plave s nama a fakt si to uziva a co mu to prinese podstatne s emu slanou vodou vycisti jak srst tak kuze tak i zuby a celkove mu tam pobyt jenom prospeje...Nezlobte se ale pisete jednu blbost za druhou...Ale jediny co vam dam za pravdu je ze zalezi na typu psa a od toho se odviji vztah k vode detem a cestovani i vsemu ostatnimu co prinasi cesta k mori atd atd...
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.