Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zkrocení zlého kocoura

Od: dove odpovědí: 16 změna:

Ahoj, před týdnem jsme nechávali kastrovat kocourka a doufali, že se po kastraci uklidní, protože byl hrozně divokej, skákal po nohách, kousal. Ale po kastraci se bohužel nic nezlepšilo, možná je to ještě horší. Mám doufat, že se ještě uklidní nebo jak jinak ho zkrotit?

16 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

Ten pořad o "krotiteli" koček mě zaujal..našla jsem verzi v angličtině na youtube. V podstatě lidi naučí své kočce porozumět, do ničeho ji násilím nenutit a dělá to formou škola hrou.. Kdo si hraje, nezlobí :)

andycibulka*
hodnocení

1x

Kocoura vyhodte za dvere a dejte mu tam misku se smetanou.Az zacne skrabat, puste ho dovnitr a bude jako beranek.

jayeles*
Tak to na naseho vubec neplati :-D kdyz zlobi tak mu dame jakykoli mls a zavreme za nim dvere :-D a vysi okamzite a skrabe. A kdyz ho pustime zlobi snad jeste vic :D

wanesa*
hodnocení

1x

Hormony se vyplavují z těla po kastraci až cca 2-3 měsíce,U nás se to poznalo jednoduše,mému kocourorvi po kastraci ještě dva měsíce tak čpěla moč,že to vypadalo,že kastrovaný není.

hodnocení

1x

Jak má kocour vyřešené svoje bydlení? Má nějakou průlezku, pozorovatelnu, škrábadlo, pelech? Hráváte si s ním?

miklous*
hodnocení

0x
Zdravím. Nevím jak je kocourek starý. Čím mladší - tím větší pravděpodobnost, že se časem zklidní. Než se hladina hormonů ustálí, to nějakou dobu ještě potrvá. Náš pejsek se svázal s fenou půl roku po kastraci. Tenkrát jsem to konzultovala s veterinářem a ten mi řekl, že to možné je (samozřejmě bez následků ;)). Proto radím vydržet.
dove
hodnocení

Kocourka jsme našli v prosinci samotnýho venku ve křoví, vzali jsme si ho, takže přesně nevím, jak může být starý. Ale víc jak rok určitě nemá.

hodnocení

0x

V televizi bývá na Animal Planet pořad, který se jmenuje Ďábelská kočka. Je tam takový podivný pán a ten tyhle problémy řeší. A je vidět, že tomu rozumí a umí to. Pokuste se to najít nekde na Google.

doplněno 02.02.14 17:01:

Moje ďábelská kočka, tak to je správně

haninka*

Jj, taky jsem to slyšela od matky která to sleduje a kočkám docela rozumí. Tvrdí že je to fakt borec.

jayeles*
hodnocení

0x
Jelikoz jste ho nasli venku, je mozne ze tam zil jiz nejakou dobu => venku si musel sam obstaravar potravu (lovit),a chranit se pred jinymi. V tomto pripade by bylo jasne, ze je takovy.. A postupne behem par mesicu by se mel zklidnit, zalezi na Vas, jak se o nej starate, atd.. :)
doplněno 02.02.14 17:21: Dej sem kdyztak foto, podle toho pozname stari.

kejki
hodnocení

0x

Hormony budou působit ještě týden až dva, další věcí jsou zvyky. Nekroťte ho, utahejte ho jinou hrou. laserové ukazovátko, myš na udici, malý míček.

tarantel*
hodnocení

0x

Zdravím, kocour si s Vámi tímhle způsobem jen hraje - nic, co by se dalo vyřešit kastrací! Pomohla by druhá kočka, měl by více zábavy. Nebo ho zkuste unavit - více se mu věnovat. Chybí mu parťák na hraní, je to můladé zvíře. Zklidní se ale i časem sám - za pár let:)

Tarantel, může se však stát, že kocour nového nepříjme a bude se snažit ho zabít. Ne ublížit mu, ale půjde mu po krku velice vážně. A co pak?

tarantel*

babkazov: Pochybuji, že by šel nějak vážně někomu po krku kastrát, navíc ještě napůl kotě. Po krku si jdou jen dva nekastrovaní dospělí kocouři, takže když seženou odrostlejší kotě... může to být kočička, pro jistotu. A samozřejmě dohlížet na seznamování. U nás v domácnosti tedy nikdy kocouři po nikom nešli (kastráti ani chovní).

tarantel*

Ještě mě napadlo, zda by sem nešla vložit fotka koťátka když bylo ještě malé, dal by se odhadnout věk. Koťátka odebraná příliš brzy od mámy mívají často psychické problémy a neumějí se ovládat při hře (příliš koušou, škrábou) protože se nenaučila od sourozenců znát míru. Mám kocourka nalezeného loni v létě jako asi 6ti-týdenní ale vzhledem k tomu, že vyrůstal mezi mými dalšími kočkami, je naprosto normální. Opět, tento problém kastrace nevyřeší a z kocoura rázem plyšák s nejvyšší pravděpodobností nebude, tak aby zadavatelka nebyla zklamaná. Kastrace není všelék na psychiku. Přítomnost další (nevyšinuté) kočky by vážně mohla pomoct.

bohemica*
hodnocení

0x

Týden po kastraci nemůžete očekávat nějaké změny charakteru!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]