Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psí ubytování v létě přes den venku?

Od: wwwpora odpovědí: 12 změna:

Dobrý den, máme doma 5 roční fenku Malého knírače bydlíme v rodinném domku na okraji města. Každou noc je doma, spí doma skrátka je doma furt i když jsme v práci a děti ve škole. Uvažovali jsme o tom, že bychom fence pořídili boudu kterou bychom umístily na zahradu kde by byla od rána do příchodu nás př. od 6.00 - 15.00 a na noc by byla doma. Toto by fungovalo jenom v létě. Máte někdo s nečím takovým zkušenosti? Zvyknul by si na to pejsek? (Jde jenom o to, aby doma nebyl zbytečně sám a nenudil se a mohl jít třeba i ven, lehnout si na trávu a podobně) Děkuji

12 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

dusger*
hodnocení

3x

Mám stejného pejska jako ty, taky fenku a děláme to přesně jak píšeš. Ráno ji pustíme na zahradu a tam si běhá a štěká až do příchodu někoho z nás. Jen je potřeba dobře oplotit aby neutekla nebo některý cizí pes nevlezl za ní.

doplněno 02.02.14 10:54:

Obrázek je už přes rok starý a z mobilu, ale snad potěší.

Psí ubytování v létě přes den venku?
pohanka*
02.02.14 19:09

sladkej

hodnocení

1x

Když vidím nebo slyším knírač, srdce se mi zastaví. 25 let jsem je měla a jsou ve mně hlouběji, než si vůbec připouštím. Dejte všichni, prosííím, fotku. Tenkrát se jim kupírovali ocásky a uši. Srst se také jinak upravovala než dnes. Vždycky jdu na výstavu, kouknout se na kníráčky. Jsou stále mojí láskou, ikdyž pro špatnou pohyblivost, jsem si po odchodu fenečky, která se mnou strávila čtvrtinu mého života, pořídila jorkinku. Ale knírači, to jsou páni Psi! ;)

Psí ubytování v létě přes den venku? #2
pohanka*

Hezký večer babkazov, připoměla jste mě svoji Gitu, na kterou již také mohu jenom vzpomínat. Jsou to přesně taková slovíčka, která přesně vystihují, jaký ten pejsek byl, a co jsem k němu cítila. Měla jsem ji jako roční z útulku, ale vděčnějsího psa jsem nepoznala. Zažili jsem s ní mnoho hezkého, mnoho se i ještě naučila. Byla kníračka na nízkých nožičkách, celá černá. Měla jsem na důchod v pácu psa šiperku, ale pokud to vyjde, bude to zase útulková kníračka. Uvidím, co mě chytne u srdíčka, až tam všechny ty opuštěné hafíky uvidím.

Pohanko, hodně štěstí pro vás i vybraného a vlastně zachráněného pejska přeji z celého srdce.:)

pohanka*
hodnocení

0x

Budete to mít těžké. Pejsek si již zvykl na určitý režim. Zřejmě je s ním spokojený, když Vám doma nic doposud neprovedl. Bude potřeba začínat po kratších intervalech, odejít a za chvíli se vrátit. Psa pochválit, že venku nekňučel, neštěkal, nedobýval se dovnitř. Dobu postupně prodlužovat a chválit, odměňovat. Pokud nebude oddělen od vchodových dveří a tzv. vyhození do boudy bude nárazové, můžete přijít domů a mít poškrábané a okousané dveře, jak se dobýval domů. Též Vám může rozkousat pomstychtivě boty, pokud si je necháváte venku na schodech.

doplněno 01.02.14 23:14:

Měla jsem křížence kníračku s jezevčíkem a vždy, když jsem odcházela, tak šla ven do boudy. Jednou zůstala omylem doma a po návratu z práce jsem měla okousané a poškrábané dveře, okousané kozačky, roztrhanou bundu, roztrhanou sedačku a kousky molitanu z ní po celém bytě a chodbě. Jak zasněžíno. Chudinka chtěla ven se vyvenčit a nikdo nebyl doma. Takže též loužička a hovínko na koberci uprostřed obýváku. Moc jsem jí litovala, vím, že to nebylo pro ni lehké. Nezlobila jsem se na ni. Nedostala, nemyslete, ani mě to nenapadlo, nemohla za to.

hop®
hodnocení

0x

Myslím, že pesinka bude venku spokojená, bude moci pozorovat cvrkot v okolí a přes noc bude lépe spinkat! :)
Podle mne je to dobrý nápad.
Pro začátek jí dávejte do boudičky něco, na co je zvyklá z domu, deku na které lehává, prostě něco jí známého a pro ni důvěryhodného.

doplněno 02.02.14 13:48:

Babčo, jednu historickou fotečku jen pro Vás: můj Andy, narozen L.P.1984

Psí ubytování v létě přes den venku? #3

haninka*
hodnocení

0x

Zvykne si a ani nevíte jak rychle:). Doma je totiž děsná nuda. Když vidím jak se psi zabaví třeba honěním "blbé" mouchy... Taky jsme začali tím, že jsme psa (pak psy) pouštěli o víkendu ven čím dál tím na delší čas, psi ale věděli že jsme doma, párkrát jsme šli na zahradu aby věděli že tam nejsou sami. Dospělo to tak daleko, že ráno vypouštíme krakeny v 7 hod. domů se jim chce cca ve 21 hod. V létě je problém je dostat do postele ve 23. A jak napadne sníh tak je domu málem musíme lákat na kus žvance. Máme plemeno "kočisu sněžný" :) Pro neznalé Prahy - Komořany-Čimice-Suchdol:)

errynka

To vám věřím, ale já nevím jestli si zvykne na boudu venku když už je starší je jí okolo pěti let. A nebyla by tam přes noc jenom na den, protože v noci je to u nás více prekventované. Máme sousedy kteří dělají v noci nepořádek házejí všude petardy, auta u silnice závodí (tůrují motory). Je to prostě takový blázinec. Proto si myslím, že by něměla být přes noc venku jenom by se tam uštěkala a hlukem utrápila. Nevím jestli by pochopila, že bude venku jenom přes pul dne od 6.00 do 17.00 nebo prostě do naší návštěvy.

pohanka*

Pes by se měl již napotřetí, napočtvrté naučit, že když někdo odchází jako poslední z domu, tak půjde ven do boudy. Pokud budete důslední, tak to pejsek pochopí. Zvláště, když už to není štěně. Též není asi žádný problém, aby po příchodu prvního obyvatele domů, šel pejsek též dovnitř. To nebude nutné určitě učit. V noci bude hlídat svoji smečku doma, jak byl zvyklý. Zvláště, jestli sousedé dělají brajgl. Vyzkoušejte tedy postupné ,,otužování,, jakmile bude venku jarní počasí a budete mít boudičku.

errynka
hodnocení

Děkuji moc! Takže vy říkáte, že bychom ji měli otužovat a to tím způsobem, že ji necháme venku hodinu a pak pujde domů? Uvidíme jak to všechno dopadne zateplenou boudu se pokusíme postavit sami tak snad se jí tam bude líbit :)

lindaf*

Ano je určitě dobré psa otužovat, měla jsem špice, který každy den spal venku v boudě v ohradě jen pře tuhé mrazy býval doma, teď mám tu samou rasu, je doma, líný :D a už měl třikrát virové onemocnění a jezdili jsme týden na antibiotika takže otužovat

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]