Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Morčátko a domeček

Od: kristynaw odpovědí: 14 změna:

Přeji vám krásný den! Potřebuji poradit od zkušených chovatelů morčat.Včera jsme si pořídili morčátko samečka.Sameček je starý okolo 5 měsíců. Nevíme, zda jsme udělali dobře, když jsme morčátku dali do klece domeček, protože jak tam včera do něj vlezl, tak celé dopoledne nechtěl vylézt.Nakonec jsme ho vytáhli a domeček dali z klece pryč.Morčátko se snažíme brát do rukou a mluvit na něj. Myslíte, že ten domeček tam máme dát, nebo alespon po dobu 3 dnů ho nechat bez něj? Děkuji.

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

4x

Domeček jsme dali našemu morčeti také ihned jak jsme ho pořídili a vykazoval stejné příznaky jako u vás. Po čase si zvykl a do domečku zabíhá jen jak se lekne ,když někdo k němu jde . Poslední dobou nám dokonce na domeček vyskakuje (má plochou střechu) a píská,když se chce pochovat nebo něco dobrého .Nejsem odborník , ale myslím si že v domečku mají jisté soukromí a cítí se v bezpečí ,protože když ho máme na sedačce na dece (proti počurání) tak se vždy tlačí zády do kouta sedačky ,a nedej bože mu deku přehrnout tojsou pak manévry jak norník :)

kristynaw
hodnocení

Tak jsme mu ten domeček dali zpět a hned do něj vlezl.Asi ho máme nechat v klidu a domeček mu nebrát.Ale jak to máme udělat, když si ho chceme pochovat na rukou?Co když bude po většinu dne v domečku,máme ho tak nechat? Poradte mi prosím, jak postupovat.

Domeček nemá podlahu nebo ano? my máme bez podlahy tak jsme domeček zvedli pepana jsme vzali pomazlili se snim a pak ho vrátili i s domečkem do klece je nutné být s ním v kontaktu aby si zvykl a ochočil se . Teď už s náma sleduje televizi sedí mi v klidu na břiše a hledí .

kristynaw
hodnocení

Domeček nemá podlahu, zřejmně máme podobný domeček a na tom domečku je miska, kde se dává jídlo, ale nevím, zda je morče schopno tam vylézt.Ted je v domečku a daváme mu z ruky okurku, ale nevyleze celý ven.

Nechte ho v klidu okurku mu dáváme poslední dobou a to ho máme 9 měsíců , krmení mu dáváme kvalitní do misečky keramická z Hornbachu za 25,- taktéž vodu . Taky nám nevylézal nic špatného , ale každé morče má svou osobnost !

claire*
hodnocení

3x

Domeček mu určitě nechte, vždyť máte morčíka krátce a ještě se bojí! Morčata milují všelijaké schovky, doupata a vůbec skrýše, kde nejsou vidět. Musíte na morče jít postupně, nechat ho vzít si krmení z ruky, pohladit po zádíčkách a až si zvykne, tak brát do ruky. Nebojte, ochočí se :)

hodnocení

0x

Když jsem si koupila morčátko, tak bylo první 2 dny schované v kupce sena, pak jsem tam ten domeček dala. Četla jsem to tak v knížce o chovu morčat.

petrkess*
hodnocení

0x

Domeček mu dávejte jenom občas vždycky tak na pět hodin. Ať zná obojí.

kristynaw
hodnocení

Děkuji vám moc za odpovědi.Chci se ještě zeptat.Syn by rád chodil s morčátkem ven na procházky a slyšeli jsme, že existují vaky, nebo batohy pro morčata.Máte někdo s tím zkušenosti? Děkuji

claire*

Na procházky jsou pejsci, ne morčata! Morče je hrozně líný tvor a pokud mu z toho nekouká něco k snědku, tak nikam nepůjde. Venčit ho můžete v létě na zahrádce (máte-li). Postavte mu ohrádku na stinném místě na trávníku a pozorujte ho, jak se pase. Je to lepší než televize :)

kristynaw
hodnocení

Já to napsala špatně, nemyslela jsem, že by morčátko chodilo po zemi, ale syn by ho chtěl nosit a jít se třeba někam projít.Četla jsem, že existují vaky, nebo batohy pro morčata.A to mne zajímalo, zda to někdo máte a jak se v tom to morčátko cítí.

bhkl*
hodnocení

0x

morče s toho nic nemá já osobně chodím s morčatama před barák ať se napasou a jsou spokojená

hodnocení

0x

My jsme na pár morčat zkoušeli domeček, ale zrovna se jim nelíbil. Nechtěli v něm být. Přikrývali jsme jim klec hadrem a byli spokojení. Jinak morčata nemají rádi, když se jim dává nějaký vak nebo vodítko na procházku, to jsem zkoušela a na jejich postavě to nedrží.

alexag*
hodnocení

0x

S baťůžky sice nemám zkušenosti , ale s mojí Luckou jsme si vybudovali vztah , že jsem v létě nepotřebovala ani žádnou ohrádku jelikož se ode mne nehla víc jak na 1 m. Na MENŠÍ procházku můžete jít i bez těchto ( pro morčata jistě stresujících věcí) . Stačí jen aby vás mělo morčátko rádo a ani se odvás nehne ( ani neviskočí z ruky spíš se k vám přitiskne , jakoby jste ho měli bránit před tou hrůzou které se lekl ) :)

alex

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]