Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Pes odmítá úplně jíst

Od: kometa odpovědí: 6 změna:

Ahojky, jsem tu prvně, tak snad píšu na správné místo, jinak se předem omlouvám. Jen jsme z toho už všichni zoufalí a už nevíme na koho se obrátit, tak zkouším ZDE.
Takže jde o našeho psíka, máme ho už 10 let, rasa - West highland white teriér... Poslední dobou někdy doma dělal jenom loužičky, ale to jsme nějak nebrali v potaz - že to bude tím jeho věkem. Jenže pak začal minulý týden neustále zvracet, po každém jídle se pozvracel, pak pil jenom vodu, ale i jen z toho blil, už nedokázal v sobě ani udržet tu vodu prostě to vyházel všechno ven. (že blil už jen žaludeční šťávu) Pak bylo že se jeden den neustále dávil jak se mu zvedá žaludek, ale už neměl co vyzvracet. Tak jsme jeli s nim na veterinu - vzali mu krev, zda-li mu jádra a ledviny fungujou správně. Napleskali mu nějaké injekce a vitamíny. To přestal aspoň už zvracet i dávit. Po 2 dnech nám řekli, že mu plně fungujou ledviny i jádra, že má jen nějakej zánět, ale čeho to přesně neřekli... že to z krve prej nepoznají. Každý den s nim jezdíme na veterinu na kapačky, injekce a nějaké dodání vitamínů. Jenže i po týdnu furt odmítá jíst, zkoušeli jsme všechno možný, ale u každého jídla odvrátí pohled - i kuřecí vývar jsme zkoušeli, ale taky to s nim nehne, maso, šunku, psí žrádlo... prostě nic, co se týče vody... tak pije fakt minimum. Už je dost vyhublý, až mi to děsí... Nevíme co máme dělat! Jak ho zase přinutit jíst? K veterině jezdíme už jen kvůli kapačkám a injekcí, taky nějak už nevědí co s nim... že je prý otázka, zda se z toho zánětu vymotá a začne jíst. Dali nám sice tekutou blbost na zvýšení chuťi k jídlu, že mu to máme vstřiknout do jeho tlamy... Sice jsme mu to dali trochu násilím protože on fakt odmítá všechno ale i to nepomohlo. :( I po tom všem nechce vůbec jíst, takhle ho zabije hlad. Jinak ho venčíme normálně, na první pohled vypadá venku v pořádku, ale doma je jako mrtvola... pořád spí a leží většinou ve stejné poloze. Máte nějakou radu, nebo co to může způsobovat, že je na tom jak je? Už jsme z toho fakt všichni zoufalí! ;(

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

petr123*
hodnocení

0x

Zkusili jste jiného veterináře?

au1
hodnocení

0x

Zkuste jinou veterinu, to je asi první věc. Když si někde neví rady, třeba pomůžou jinde.
My měli s vořechem podobný trable, nakonec byla na vině otrava, cosi sežral, zůstalo mu to v žaludku, což se prokázalo až na rentgenu. Taky nechtěl žrát, pít, vše co do sebe dostal, vyzvracel. Pak mu dali cosi co rozpustilo onen otrávený předmět v žaludku, a za 3 dny byl v cajku :) Ještě jsme dostali takovou pastu, kterou psovi vetřete na zuby, a ten nemá jinou možnost než to sežrat.
Hodně štěstí

hodnocení

0x

Přimlouvám se za změnu veteriny!

Každý lékař, ať lidský nebo zvířecí, má jiné zkušenosti. Když jsme měli s pejskem problémy se srstí, vyzkoušeli jsme asi 5 různých veterinářů, než léčba jednoho z nich, konečně zabrala! Má teta třeba nemohla skoro používat ruku a měla děsné bolesti. Dostala se do Prahy k lékařce, která koukla do papírů a hned věděla diagnózu. Ostatní neuměli ve výsledcích testů číst a sečíst 1+1. Trvalo to 15! let :(

Dělali mu nějaké sono žaludku?

Držím palce, ať najdete veterináře, který si bude vědět rady a pejskovi bude zase líp..

asdf*
hodnocení

0x

Vypadá to na slinivku, upalujte k veterináři.

hodnocení

0x

Úplně přesně to tak bylo u mé patnactileté kníráčky. Když jsem viděla, že musí mít opravdu strašlivou bolest, vzala jsem ji na veterinu a tam vet, který ji viděl před nějakou dobou, nahmatal nádor na játrech. Muselo to být velice rozsáhlé, protože když jsem si to připustila, uvědomila jsem si, že také lehávala v jedné poloze a nepohla se proto, že se bála pohnout. A ten den měla problém s chůzí, to jsem si opravdu připustila, že je to velice zlé a že krutě trpí. Jde jen proto, že mi chce vyhovět a to si nezaslouží. *plac* Je to už 9 let a já teď u klávesnice pláču a vzpomínám si, jak byla cítit, jaké zvuky dělala. A jak mě milovala a jak jsem já milovala ji. A to všechno, ikdyž vedle mého počítače spinká už devítiletá jorkinka Dorotka. Přesto si na Bubu stále velice živě vzpomínám.

xixi*
hodnocení

0x

Najděte jinou veterinu. Pokud tady nevědí, jinde třeba jo.

Chápu dobře, že psovi jen brali krev? Měli by udělat přinejmenším ultrazvuk dutiny břišní. V úvahu by podle mě přišlo i vyšetření žaludku pomocí endoskopie, případně CT, rozbor moči, stolice.

Pokud aspon trochu pije, zkuste mu do vody rozpustit hroznový cukr, dodá mu to trochu energie.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]