Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, potřebuji poradit.Chci si pořídit morče a to hlavně na mazlíka.Naskytl se prodej půl ročního morčete, myslíte, že takto staré morče si zvykne a dá se ochočit?Děkuji vám všem za vaše názory.Emrich
Takto mladé morčátko si zvykne a poměrně dost rychle. Pokud ho chcete hodně ochočit, tak je vhodné se mu věnovat i několikrát za den. Hodně na něho mluvte. Moje morčata jakmile přijdu domů, tak mě hlasitě vítají. Hlasitými projevy vyžadují i mlsoty.
doplněno 30.01.14 20:24:Jedno moje morčátko se mnou pravidelně spalo po obědě na gauči. Lehlo si na polštář a spinkalo se mnou. Když mělo nutnou potřebu, tak se začalo vrtět a vědělo, že ho dám zpět do klece. Bylo velmi čistotné.
Jednou jsem se ujala morčete (samičky), se kterou nebylo zrovna nejlépe zacházeno. Byla už stará, tuším jí bylo 6 let. Byla tak vystrašená, že kousala i když jsem jí dávala krmení do klece. Po několika měsících přestala kousat a dokonce se nechala i chovat a česat. Vlídným slovem a láskyplným zacházením se dokáže hodně.
Záleží, jaký mělo morče život. Většinou bývají ustrašná morčata, která žila ve zverimexu, nebo s kterými bylo špatně zacházeno.
Na špatné zacházení jsou náchylnější dlouhostrá morčata.
Krákosrstá nešlechtěná morčata s krysími čumáčky se zase nechtějí moc hladit a pořád utíkají.
Doporučuji proto rozetu, nebo anglického cresdeta, a to z profesionálního chovu, kde je o morčata dobře postaráno.
Jistě najdete inzerce chovatelů.
Nicméně, pokud se chcete postarat o půl ročního mazlíka, budete mít dobrý skutek, když mu nabídnete pěkný domov a klid.
Zdravím,
já bych se nebála a vzala si ho. Moc nesouhlasím s předešlým příspěvkem, že krátkosrstá morčata nešlechtěná a s krysím čumáčkem se nechtějí mazlit nebo hladit. Měli jsme spoustu morčat, rosetová i krátkosrstá a dokonce sourozenecký párek - ona rosetová a on krátkosrstý a on byl tak velký mazel, že většího jsme neměli. Lízin jsme mu říkali, protože původně to měla být Lízinka, ale zjistili jsme, že je to kluk. Naopak mám zkušenost, že rosetová se chtějí méně mazlit. Teď máme rosetové a chce hladit jen v kleci. Na mazlení prý moc není. Všechna morčata jsou hodná, ale mají různé charaktery a nezáleží na tom, jestli jsou rosetová nebo ne.
doplněno 30.01.14 20:00:Ten Lízin měl rád zprávy. Máma si ho brala vždy v půl osmé a koukala na zprávy a on s ní. Když zapomněla nebo neměla čas, tak pískal, že chce na zprávy. Vnímal každé slovo. Výjimečné morče to bylo.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.