Nejste přihlášen/a.
Zdravím,
náš trpasličí dlouhosrstý jezevčík začal nedávno zvláštně naklánět hlavu na pravou stranu směrem k zemi. Nejdříve jsme si mysleli, že to dělá kvůli dobrotám (dělal to často před lednicí, když žadonil mls), ale potom to začal dělat i jinde a jindy. Posadí se, rozhlédne a potom se podívá bokem k zemi (vím, že to není koretní, ale připomíná to trochu úklon hlavy p. Zemana, jen roztomilejší). Přemýšlíme, zda to není nějakou vadou zraku nebo jestli nemá něco v uchu (na neodborný vnější pohled ale není žádné poškození znát). Chci se tedy zeptat: dělá to něčí pes? Nechceme ho zbytečně tahat po nějakých vyšetření, protože ho evidentně nic nebolí. Děkuji za odpověď.
AhojNemusí ho to bolet,ale třeba pouze svědit nebo pálit.Já jsem přiznávám skeptik v těchto věcech,a vždy se raději seberu s našimi čtyřnohými kamarády k veterináři.Váš pejsek může mít zánět ucha.Mrkněte se: potrebyprozvirata.blogspo/...
Babičko:Neděkujte,není zač a rádo se stalo
To je taky možnost :D
V uchu na první pohled nic nemá, není zarudlé, ani nezapáchá..dělá to ale čím dál častěji..
Možná se náš pes zařadí mezi záhady jako je Bermudský trojúhelník :D
Jak je pejsek starý?
doplněno 29.01.14 15:58:Já si myslím, že to je řeč těla. Gesto, které říká:koukej, jak jsem milý. Toto jsem kdysi četla a pak sama odzkoušela, jak děti reagují na úsměv a zvlášť, je-li doprovázen náklonem hlavy k pravému rameni. Miluji malé děti a nevynechám žádnou příležitost si takto, beze slov, popovídat s batoletem v kočárku. Je zajímavé, že když se takhle na sebe s mimčem usmíváme, uvědomuji si, že mám hlavu nakloněnou k pravému rameni. Když dítě na můj úsměv nereaguje, nakloním vědomě hlavu a najednou je můj úsměv opětován. Máme to zakódováno, je to nevědomé gesto. Takových gest je spousta a většinou jsou rychlá a my si jich sotva všímáme. Ale jsou řečí těla. Poklikejte a pohledejte pár odpovědí na to, co je řeč těla u psa.
Jak drží tělo? Co dělá s ocasem? Jak má uši?
doplněno 29.01.14 16:28:Takhle by to vypadalo na soustředění nebo odpočinek. Něco jako čučet doblba. Hlavičkou netřepe?
Napište zítra, co vet říkal. Prosíím.
Já si právě myslím, že tohle není gesto, on se totiž nedívá na páníčka/paničku, ale do země a občas to dělá, i když si myslí, že ho nevidíme. O nonverbální komunikaci vím docela dost (něco málo i u zvířátek), ale s tímhle jsem se nikdy nesetkala. I když je možné, že si to ten náš šašek vymyslel, ale nechceme nic zanedbat.
Úplně obyčejně sedí, ocásek podél těla, uši má normálně visící dolů, jen tu hlavičku naklání napravo směrem k zemi.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.