Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Gekončík noční - terárium

Od: chovys odpovědí: 2 změna:

Jaká je ideální (tedy ne moc velká ani moc stísněná) velikost terária pro gekončíka? Co by mělo obsahovat? (písek, úkryt, světlo stačí?)

Děkuji všem chovatelům, co jsi najdou čas poradit.

2 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm*
hodnocení

1x

Dobrý den terárium by mělo být alespon80x70x60 cm. Vybavení terária: Jemný písek, různé schovávačky, prolézačky, nějaké kytky at už uměl= nebo živé kytky, které odolívají vyšším teplotám, nějakou misku s vodou., světlo , nějaký topný kámen, nebo aspon 30 w žárovku, teploměr.

martinaa*

Máte, pravdu, ale raději umělé, než živé kytky, eublíci mají tendenci živé kytky ničit a většinou stejně zdechnout, a žárovka bohatě stačí 25W. Rozpětí teploty od 25-35 °C pod výhřevem, v noci klidně pokojovku.

Misky min. dvě - na vodu a na moučné červy či zophobasy, do třetí můžeš nasypat minerální směs, ale já jsem obalovala krmivo rovnou, takže jsem ji nepotřebovala. Hlavně gekončíka umístit tam, kde bude mít klid a pokud budeš mít žárovku, tak aby tam v noci nesvítil napřímo měsíc nebo světlo v pokoji - aby měli správné střídání dne a noci.

doplněno 29.01.14 16:06:

A ještě doplním, pokud chcete jen mazlíka, a jednoho, tak berte raději samce. Samice mají schopnost si i bez přítomnosti samce v těle vyvořit neplozená vajíčka, a pokud nejsou ideální pdomínky, aby vajíčka nakladla, tak je může zadržet v těle a máte problém. Nezřídka toto končí operací či smrtí samice.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]