Nejste přihlášen/a.
Jaká je ideální (tedy ne moc velká ani moc stísněná) velikost terária pro gekončíka? Co by mělo obsahovat? (písek, úkryt, světlo stačí?)
Děkuji všem chovatelům, co jsi najdou čas poradit.
Dobrý den terárium by mělo být alespon80x70x60 cm. Vybavení terária: Jemný písek, různé schovávačky, prolézačky, nějaké kytky at už uměl= nebo živé kytky, které odolívají vyšším teplotám, nějakou misku s vodou., světlo , nějaký topný kámen, nebo aspon 30 w žárovku, teploměr.
Máte, pravdu, ale raději umělé, než živé kytky, eublíci mají tendenci živé kytky ničit a většinou stejně zdechnout, a žárovka bohatě stačí 25W. Rozpětí teploty od 25-35 °C pod výhřevem, v noci klidně pokojovku.
Misky min. dvě - na vodu a na moučné červy či zophobasy, do třetí můžeš nasypat minerální směs, ale já jsem obalovala krmivo rovnou, takže jsem ji nepotřebovala. Hlavně gekončíka umístit tam, kde bude mít klid a pokud budeš mít žárovku, tak aby tam v noci nesvítil napřímo měsíc nebo světlo v pokoji - aby měli správné střídání dne a noci.
doplněno 29.01.14 16:06:A ještě doplním, pokud chcete jen mazlíka, a jednoho, tak berte raději samce. Samice mají schopnost si i bez přítomnosti samce v těle vyvořit neplozená vajíčka, a pokud nejsou ideální pdomínky, aby vajíčka nakladla, tak je může zadržet v těle a máte problém. Nezřídka toto končí operací či smrtí samice.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.