Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Jak mít útulné a správně fungující akvárium

Od: deo odpovědí: 3 změna:

Ahoj všem,

dostal jsem včera akvárium 20l a k tomu 3 malé závojnatky ( vím je to málo ), dokoupil jsem si k tomu různé dekorace a vzduchovací motorek. Filtr a rostlinky ( nepotřebující moc světlo - jsou dražší ) si pořídím během následujících 5ti dnů co budu mít po ruce. Nakonec si pořídím odkalovací zvon a lampičku k tomu.

Chtěl jsem se zeptat, jak často zatím musím čistit, aby se rybičky neotrávili hovínkama, atd, když tam ještě filtr ani odkalovací zvon nemám. Vodu jsem napouštěl včera ( 29. prosince ) a akvárium je už hodně kalné :(.

Co mám proto udělat, aby se mi tam rybičky cítila dobře, co je potřeba dokoupit a hlavně jaký je nejlepší způsob vyměňování vody v akvárium? Slyšel jsem o samospádu, ale nevím bohužel jak se to dělá.

Poradí mi někdo? Je to naléhavé, bojím se o ně. A nikdo mi prosím neříkejte, ať je někomu daruji, jak mi to psali na jiné poradně...

děkuji

3 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

jm*
hodnocení

0x

Dobrý den, 20 l je velmi málo, bude se Vám špatně udržovat . A o tom, že v 20l máte 3 závojnatky, to je hřích :D

1. Vodu jste napustil,akvárko musíte nechat tzv, zajet, což trvá cca 4-6 Týdnů. Po celou dobu kdy se akvárium zajíždí, se o akvárko staríte tak, jako by tam ryby byly.

2.Závojnatky jsou ryby ,,bordeláři,,

3.S výměnou vody je to tak, že jednou za cca 14 dní vyměníte 1/3 objemu akvária. U Vašeho akvária tak jednou za 3-4 dny.

4.Odkalovací zvon zakoupíte, dělá se to tak, že zvon umístíte do akvária, konec do kýble a odkalujete. Akva musí výše než kbelík,to je ten samospád.

5. Co by jste měl udělat pro to? Koupit si větší akva, pro začátek bych doporučil aspon 120 L, Ovšek velikost akva vybírejte podle toho, jaké ryby chcete chovat.

Vaše 20 l akva nechte tak max. na krevety :D

doplněno 30.12.13 17:58:

Ještě k tomu Vašemu zakalení, pokud má voda mléčnou barvu,je lehce zakalené, je to běžné, během pár dní se to usadí.

hodnocení

0x
Slyset to nechcete, ale je to pravda. Pokud chcete, aby se ryby mely dobre, bud poridte vetsi akvarko nebo je nekomu dejte. Cpat dokonce 3 zavojnatky do takhle maleho akvarka je tyrani. Jinak v kazdem akvariu se musi napred vytvorit vhodne prostredi, napomuzete tomu pripravky na upravu vody, napr. Sera Aquatan nebo treba Akvaregulator.
20 litrů to je tak na pět pavích oček, ne na tři velké ryby.
Pokud je voda jen šedá a nesmrdi , může to být neusazený kal. to by se samo mělo do týdne srovnat. Jestli je ale voda bílá a začíná smrdět tak jsi jako každý začátečník ryby překrmil a zbytky krmení začaly zahnívat. To může vést u rybek až k otravě.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]