Nejste přihlášen/a.
Dobrý den,
Před 3mi týdny jsme si domů pořídili malého králíčka. Co jsme si ho přinesli tak neustále kýchá/kašle. Když jsme si ho vzali tak s tím, že jsme věděli, že s ním něco je. Měl totiž hlavičku nakloněnou na jednu stranu, trošku hůř se orientoval, bylo nemožné ho vzít protože se mu hlavička zkroutila pod sebe a on pepadl, občas se točil. Ihned druhý den jsme ho vzali na veterinu, začal pravidelně dostávat injekci B12, jelikož podle paní doktorky měl něco s nervovým systémem a pravděpodobně při narození, nebo při leknutí mu ta hlavička zůstala takto na stranu. Po těchto injekcích se mu hlavička a nervíky na krčku uplně spravili a nyní drží krásně hlavičku vzpříměne. Kromě té B12 dostával také injekcí pod kůži antibiotika na to kýchání, protože míval občas i hrozné záchvaty, teklo mu z nosánku a když spinkal tak bylo slyšet, že chrápe a bublá mu v nosánku. Po ATB se to zlepšilo, i když popčíkaval pořád. Nyní se mi ale zdá, že se to opět zhoršilo a je to týden, co byl na injekci s tím, že je to už dobré.
Zkoušela jsem číst nějaké odbornější příznaky rýmy atd. Máme doma ješt jednoho králíčka, ten rýmu nemá takže se zdá že to od toho malého nechytl. Mrňous má ale opět mokrý čumáček, pořád kýchá, někdy více, mne si pacičkama čumáček. Stále má ale obrovskou chuť k jídlu, pořád by něco dlabal, vesele pobíhá a hopká, je velice zvídavý a vše zkoumá. Bobečky má v pořádku, čůrání také, dávám mu pít heřmánek na doporučení paní doktorky. Slepenou srst okolo čumáčku nemá. Je velmi energický a i přesto, že ho to kýchání někdy zmáhá. Už nevím jestli je to alergie třeba na seno, nebo nějaká nemoc. Chudák má občas záchvaty, kdy jen sedí a kucká/kýchá.
Chystám se ho vzít znovu k paní doktorce, že se to nelepší a že potíže má stále. Ale ráda bych věděla, jestli s tímto máte někdo zkušenosti a popřípadě jaké. Jestli jste tohle už někdo zažil. Mám o toho drobečka starost.
Nezlobte se, ale PROČ jste si brali králíčka, který evidentně je nějaký "nenormální", tedy pravděpodobně nemocný? Když už se to stalo, tak co nejdříve navštivte veterináře a připravte si rozumný obnos za léčbu!
A nezlobte se, přes veškerou Vaši lásku by možná vyšla nejlépe ta "poslední" injekce...
Tady je opravdu nejlepsi navštívit znova veterinarku.take nechapu, proc jste si vzali nemocneho kralicka.asi jste ho chteli "zachranit".no i ty vitaminy a atb jiste uz stali hodne penez, takze je mozne ze to takto bude pokracovat dal a dal.preji at ho vylecite a mate z nej radost.ja sama jsem ho mela 5 let.nedavno umrel.takze pokud by se mel trapit a nedarilo se leceni, nechte ho "vcas"odejit.ikdyz by to bylo tezke, porad je to jen zviratko.no a jestli kycha je holt nastydly jako clovek, nejake leky na to pani dr. Jistě ma.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.