Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Čím vykrmit kočku

Od: jezebelll* odpovědí: 9 změna:

Dobrý den. Prosím o radu,měla jsem nemocnou Britku a dost zhubla. Máte vyzkoušno něco,po čem rychle nabere? :)

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

figurek*
hodnocení

2x

chce to něco výživnějšího než pytlíky nebo granule, například nadrobno nakrájené chlazené kuřecí drůbky, játra a srdce. Kuřecí žaludky kočkám moc nejedou.

jezebelll*
hodnocení

Drůbky mě nenapadly,já ji ted dělám vývary z kostí,těstoviny a maso...říkala jsem si třeba i tvaroh,ale jestli se nám po něm nepo... :D

pu®

To se Vám možná po... :-D , ale některé kočky tvaroh vyloženě milují (taky jogurt, třeba). Ale nevšimla jsem si, že by po něm nějak moc přibírali. Jestli chete trochu dieto-přibírací, tak já mám dobrou zkušenost s vývarem z drobů (szř bez koření a soli, jen drůbky), smíchat s rýží (opět jen "hole" uvařenou). To mívají rády i ty kočky, které jsou hodně vybíravé. Taky vařená mrkev k tomu (ale to taky nejí všechny). No a když vodou z takového vývaru zaliju granule, jejich spotřeba taky roste.

Kapsičky apod. jsem po zkoumání složení přestala kupovat. Vždycky se tam najde něco, co mě odradí, a superprémiové konzervičky si b-žel nemůžu dovolit :( To vaření vyjde mnohem levněji a aspoň vím, co jim dávám. Mimochodem pokkud nevaříte, nechte maso alespoň dva dny přemrazit, zničíte případné zárodky fujtajblíků...

Ještě mě napadá - koťatům se dává slazená Tatra (rozumně, množství podle váhy najdete na netu), aby hodně nabyla, nemají-li maminu. Mléko ne-ne, ale to asi víte. Maximálně speciální kočičí. (Nevím proč, ale ten tvaroh/jogurt jim tolik nevadí.)

No a zkušenosti mám z minidepozitování, rukama mi prošlo cca 10 koček, takže "výzkum" už je to docela dobrý ;)

doplněno 27.01.14 13:11:

...přibíralY - fuj to je hrubajzna *ee* , omlouvám se.

doplněno 27.01.14 13:28:

Ano, kondenzovaná NEslazená..., dobře že víte, co mám na mysli :) Tak když rýži ne, těstoviny taky ok, ale neměly by se přehánět. Už nevím, co v nich vadí, ale z dlouhodobějšího hlediska by se neměly podávat dlouho. A ta vařená mrkev je taky dobrá, zkuste - ale je fakt, že jak se po ní některé kočky můžou utlouct, jiné se jí obloukem vyhýbají...

doplněno 27.01.14 13:30:

Jo a pamatuju si, že mi vetka kdysi říkala, že z těch drobů je nejvýživnější srdce - že to je vlastně supersval. Když jsem vykrmovala tehdy nemocného kocourka, dávala jsem mu jedno srdce denně, a to prej byla neuvěřitelná dávka! *hi* (Kocourek měl ale asi 2,5 kg, tehdy, takže fakt potřeboval.)

jezebelll*
hodnocení

Ona právě rýži néé,tu vyplivá všude kolem,takže těstoviny jí chutnají.Ale máte pravdu,já kotatům dávala kondenzované neslazené mlíčko,na to jsem úplně zapomněla,díky :) Jinak vypadá,že přibírá,tak ještě přidáme Tatru :)

jezebelll*
hodnocení

Mrkev taky zkusim,ta by ji chutnala určitě,srdce pokoupíme...ona má právě taky 2,5 kila,vždycky měla max 4 kg (je ji 8 let). Máme ještě 2 kocoury,ti by potřebovali spíš zhubnout :) Zkusim ještě místo těstovin ovesné vločky,po těch se taky mohla jednu dobu utlouct.

Vaše kočka asi nebude venku na volno ale i tak se vyplatí koupit tablety na odčervení.Naši kocouři po takové kůře vždycky rostou před očima.
jezebelll*
hodnocení

Nene,je jen v bytě,odčervuju pravidelně,ale když jsme ted byli u veterináře,tak řekl,že byla odčervená špatně a dal nám kvalitní tabletky,takže odčervení už je ok,ted jen tu naší potvoru vykrmit :)

hodnocení

0x

Všichni vám poradili moc dobře. Já jen doplním, nezapomeňte na pastu na čištění zážívacího traktu od bezoárů nebo na zelené, třeba pažitku v květináči. lentilki.info/...

jezebelll*
hodnocení

Jasně,kočičí trávu máme :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]