Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyrážka na bradě kotěte

Od: haninka* odpovědí: 10 změna:

Dobrý den, kotě z útulku má tuto "vyrážku". Nechce se mi chodit kvůli tomu k vetovi, když se to bude dát určitě zlikvidovat nějakou mastičkou nebo pudrem z lékány. Ale nevím jakou. Poradíte? Dík

doplněno 26.01.14 13:49:

Jinak žádný svrab v uších ani nic jiného nemá.

Vyrážka na bradě kotěte

10 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

3x

Kočičí akné. Dle mé tchýně (30 let v organizovaném chovu a desítky odchovů) pomáhají masti antibiotické a antimykotické. Nejspíš i nějaké antiseptikum. Jestli je to z plastových misek netuším, mám jen nerezové, keramické a skleněné a kocourovi se to občas udělá také (ne tak moc) kočce vůbec. Podívejte se, jestli doma máte Framykoin, Canesten, Betadine a něčím to kočce napatlejte.

haninka*
hodnocení

Díky moc. Jinak misky máme keramické.

wanesa*
hodnocení

1x

Nepoužíváte misky z umělé hmoty?pokud ano,tak je ihned vyměňte za keramické.Většina koček to má z toho.Tady si přečtěte článek:

kocky-online.cz/...

xixi*

ty jo tak to čumím *sok*

cuca*
hodnocení

0x

Radim jako laik, mela jsem kralicka, kteremu se udelala vyrazka na zadech a vypadaly mu chlupy.mel zarudlou flekatou kuzi s pupinky.namazala jsem mu to gencianovou violeti /fialova vodicka z lekarny/ no a pak jsem to taky zkousela mazat hermankovou masti, mozna ale mas lepsi dojit k veterinari, aby se to nerozlezlo.nema to jen nejaky bolacek, rozskrabany?

xixi*
hodnocení

0x

Já bych radši k vetovi, může to být milion plus jedna věc. Vet to buď pozná hned nebo udělá stěry a napíše lék na míru. Drahé to nebude.

hodnocení

0x

pb má naprostou pravdu. :) Haninko, poklikejte a pohledejte odborná pojednání o kočičím akné. Dala bych vám odkaz, ale našla jsem jich hodně a vy si určitě vyberete to, které se bude nejvíce hodit na vaši situaci.;)

micinka123*
hodnocení

0x

Dobré ráno. Ta vyrážka vypadá škaredě. Já být Vámi, tak bych opravdu raději zašla k veterináři. Ten se na to podívá, řekne Vám co to je a určitě Vám předepíše nějakou mastičku nebo vodičku.

pb®
A člověk bude o pár stovek lehčí. Ne vážně, tohle není nic nebezpečného, naopak je to velice běžný problém, který samoléčbu snese.
haninka*
hodnocení

Díky. To je to, že když přijdu na veterinu tak vet. řekne že je to dermatoza ap. a stejně je to na pytel. Těch diskuzí co jsem přečetla bych neposčítala, do tolika ani neumím :) Někaká paní zkoušela zředěnou francovku 1:100 a prý to funguje, vyzkoušíme, uvidíme.

doplněno 02.02.14 13:13:

Asi 1:10, jinak by to nemělo smysl.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]