Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Hleny a hnis v očích slzení

Od: moncicak1991 odpovědí: 5 změna:

ahoj potřebuji poradit před měsícem jsem si dovezla kocourka kanadského sphynxe, už když sem si ho brala mu slzeli očička,když jsem se dotyčné ptala,tak mi tvrdila že jim kape vždy když někdo příjde do očí a pak tvrdila že to má z prachu že rekonstruují domek. Dala mi mastičku,ale tvrdila že to je jen mastička do očí kterou jim občas dává neříkala že je to atb ani nic podobného viz odkaz: piluli.ru/...

Hned druhý den jsem ho vzala na vetrinu protože po důkladné kontrole očí jsme zjistila že mu jen neslzí ale má tam hleny, a v horní části oka je třetí víčko. A do toho měl ještě na tlapkách škaredé otlaky na to dostal mast - ty už naštěstí zmizeli.doktorka tvrdila,že to je kočičí rýma a dostal ATB - convenii a tobrex kapky a přidávat do krmení F-lysine,po týdnu neúspěchu dostal atb Clavaseptin + dávat stále tobrex kapky celkově byl na ATB 3 týdny léčba bez efektu,pak se mu udělalo bakteriální a mikrobiologické vyšetření a to vyšlo negativní. Doktroka si myslela že to není kočičí rýma ale má pasteurellu. Po negativníh výsledcích tvrdí že je to virus a musí se s tím poprat sám. Dala mu včera další F-lysine + kapky ofloxacin + sirup na posílení imunity Vet-p-im. Dnes se mu ale do toho slzení a hlenů přidal hnis,měl toho plné oči. Tak už nevím léčí se už měsíc a bez efektu. Baba od které je tvrdí že rozhodně nebyl nemocný i přes to že viděla jak mu oči tečou a dala mi tu atb mast. Už si nevím rady co to vlastně může mít. Mám doma ještě dva sphynx kocourky a mám strach aby to nechytli od něho . Díky moc za jakékoliv reakce a rady.

Hleny a hnis v očích slzení

5 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

maia
hodnocení

0x

Změnte veterináře, a zeptejte se na chlamidie, držím pěsti! Každopádně kočičku držte v karanténě, pokud to jde, bude to nakažlivé.

haninka*
hodnocení

0x

Jestli jste z Prahy nebo okolí nak Vám napíšu kam s tímto zajít, musím se ale zeptat večer máti. Přivezla si kočku z útulku, která nakazila rýmou další 2 kočky doma a 2 vetové nepomohli. Pak jí známá doporučila jednu veterinu v Praze a kočičáci byli asi po 10 dnech relativně v poho. Ta veterina je zachránila za vteřinu 12. A jsou prý moc slušní a za slušný peníz, žádní vyděrači. Tak písněte jestli Vám to mám zjistit.

moncicak1991
hodnocení

Bohuzel nejsme z prahy ani okoli.
haninka*

Tak rozhodně vyměnit veta. A kupte si v lékárně Imunoglukan sirup pro děti. Každé ráno stříkačkou nalačno cca 2 ml. Tím nemůžete nic zkazit. Já mám od listopadu kotě taky ze stejného útulku jako máti. Měl rýmu, ale asi ne tu hnusnou infekční na kterou se umírá, tak jsem zde zadala dotaz a nějaká paní mi toto poradila. Do týdne bylo po nudlích a pčíkání. Stál myslím 200,- Kč ale stálo to za to. Vím co je ta rýma za humus, máti měla toho jednoho kocoura 2 dny na kapačkách na veterině a pak týden na kapačkách doma. Fakt děs.

wanesa*
hodnocení

0x

Ten imunoglukan je výborná volba,podporuje imunitu a nemusíte to dávat stříkačkou,kočky to přijímají samy a rády,protože jim to chutná.Dále kupte chlorellu 800mg v tabletě a dávejte kočičce denně půl tablety,většině koček to taky chutná a zdlábnou to v granulích.Pokud vám mohu poradit,zeptejte se známého chovatele sphynx,který také l=čil své i cizí kočičky,má výborné stránky a rád vám pomůže.Takových rozmnožovatelů rádoby chovatelů jak je ta paní co vám v takovémto stavu prodala kočičku je čím dál tím víc.Sama s tím má zkušenosti s mou 5ti letou kočkou Ocicat.Do dnes jí léčím nemoc tlustého střeva a musí jíst jen speciální granule.Tady jsou stránky chovatele ,který i mě moc pomohl: mooncat.cz/... a držím palce!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]