Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, dostala jsem před měsícem užovku červenou.. Je 120 cm dlouhá a 15 let stará. Předemnou ji celých těch 15 let měla jedna chovatelka.. říkala že je klidná. Ale co jsem jí poprvé dala nažrat tak na mě neustále útočí, stačí jenom abych se přiblížila k teráriu a vyjíždí do skla jako by mě chtěla sežrat. nevíte někdo čím by to mohlo být? Osobně se jí už docela bojím, přece jenom je o 20cm menšínež já a má hroznouj sílu. Děkuji moc
Ahoj, popiš podmínky chovu. Hadi jsou poměrně stresaři, nemají rádi převážení, změny prostředí apod. 15 let byla zvyklá na svoje, teď je to třeba úplně jinak, můžeš mít špatně teplotu apod. Čím jsi krmila? ežrala potravu hned? Hadi také často útočí, pokud se nemají kam schovat - máš dost úkrytů?
Po mně jeden z mých hošánků vyjíždí, když už nechce žrát a potkan v ubikaci ho otravuje - pak syčí, kouše do všeho a výhružně se kinklá jako kobra
Nicméně, každ had má svou povahu, mám doma naprostého pohodáře a flegmouše i pěkného nerváka. Co ti paní řekla, to nemusí být nutně pravda, možná se zbavila hada právě kvůli jeho agresivitě. V tom případě bys nenadělala nic, agresivní potvory prostě nepředěláš.
doplněno 23.01.14 14:03:A taky napiš, jak často jí lezeš do ubikace, případně jak často chodíš kolem. Hadi jsou dost nervní, když jim pořád vrtáš v terku a snažíš se s nimi mazlit.
Do teraria jí nelezu bojím se jí takže to otvírám jenom když jí dávám jednou týdně myš, žere moc dobře, když jí dám myš do 15min. není po ní známky, když má hlad začne šnejdit. Při převozu byla ve vytopeným autě úplně klidná i když jí měla ta chovatelka v ruce tak taky.. Když jsem jí přivezla domů tak už začala být neklidná, kroutila se a nevypadala zrovna natšeně že jí mám v ruce, jinak jí nemazlím nechávám jí v klidu.. na mazlení mám psa, kočku a achatiny. Možná je to tím že pod ní mám úložný prostor a v tom věci otvírám tu skříň asi jednou denně. je to možný? Co se týče teplot.. majitelka mi říkala že je zvyklá na pokojový teploty což se u nám pohybuje 20- 30 stupňů, myslím si že to tím nebude.. Mám ještě jednoho haha taky užovku kluka a to je proti ní zlatíčko krmím ho z ruky je umístěný přímo u dneří, nechá se kdykoliv mazlit, s tím sem neměla nikdy problém.
Teplota 20-30 st. ok, pokud je toto rozmezí v teráku. I gutka se potřebuje vyhřát, takže těch 30 po lampou a v noci pokojovka stačí. Pokud bývalá majitelka lampu neměla, tak je to na přesdržku.
Krmíš moc, a malou kořistí. 15letá gutka žere jednou za měsíc a půl, rozhodně ne každý týden(!) a ke všemu jednu myš. To je pro ni taková jednohubka. A sháněj potkany, ne myši. Had potřebuje větší kořist, než má nejtlustší místo těla, kvůli tomu, aby mu správně rostla i hlava v poměru s tělem. Když skrmuješ malé myši, tak třeba mládě ti poroste v těle, ale hlava zůstane malá.
Otevírání skříně by vadit nemělo, pokud tedy gutka nebyla zvyklá 15 let na absolutní klid. Každopádně by si měla čase zvyknout, měsíc je ještě málo. A také je možné, že jí vadí pach kočky nebo psa. Nech ji teď min. měsíc bez žrádla, ať se právně aklimatizuje a srovná se.
doplněno 23.01.14 14:38:A had šmejdí pořád, nejenom, když má hlad. Já krmila minulý týden a dneska je krasavec (13 let) zase venku.
doplněno 23.01.14 14:47: Pak dej vědět, jestli se to zlepšilo
Jen ještě otázka - je to kluk, nebo holka? Nebyla by fotka? Osobně se mi totiž zdá 120cm na pětiletou gutku dost málo, samice tou dobou mívá i dva metry, často kolem 180cm, samec -+o dvacet čísel méně.
Děkuji moc, skusím jí tedy nechat chvíli bez žrádla a dám jí tam víc úkrytú, žere živou potravu takže časem seženu potkana..
Je to holka a je 15 let stará.. Mám ji teda chvilku, a tak jsem dala na vaše rady, dala jsem jí vc úkrytů a přestala jsem ji tak často krmit. Začala být klidná.. můžu j klidně vlst do terárka a vklidu jí vyčistita nemusím jí vytahovat.. jen tak na mě zírá a úplně v pohodě takže jsem spokojená :D děkuji všem za dobré rady
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.