Nejste přihlášen/a.
Zdravím mám kočičku z utulku a ona má nějaké povislé prsíčka u zadních nožek..Nevím co to je ale straší mě to jestli to není nějaký nádor nebo co .. Mohli byste mi poradit co to je?
Nebojte se,je to naprosto normální,má to skoro každá kočka.já mám dvě štíhlé orientálky a mají to obě,kocour i kočička.Obě jsou dost akční,lítají a mají to stejně jako kočka mé dcery-britka,která jenom celý dny spí..Ale když kocourka takhle natáhnu jako je to tady na obrázku,tak ten"klokaní vak"jak se tomu dost často říká neuvidíte
tady jsem našla článek o klokaním vaku u koček:
Buď nedávno kojila, pak se to vstřebá a bříško se stáhne. To je velmi pravděpodobné. Pak je ještě jedna možnost a to taková, že některé rasy, jejichž potomkem ona může být, mají takovou jako kožní řasu, která vypadá jako povislé bříško. Ale ta je proto, že kočka má dlouhé nohy, dokáže neskutečně vysoko vyskočit a kůže by jí to nedovolila. Nedovolila by jí se tak hodně natáhnout.
Je to tak, ale tu volnější kůži nemají jen některé rasy, ale všechny kočky, je to součást jejich anatomie. Akorát u chlupatějších plemen není tolik vidět, ale nahmatat lze vžy.
Pro zadavatelku: Nádor mléčné žlázy jsem měla u dvou koček. Ten nahmatáte jako tvrší bulku.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.