Nejste přihlášen/a.
Dobrý den v akvariu se midělají zelené řasy podobne takovemu slizu nebo jak to popsat.řasy se dělají jen v přední části akvaria (mám ho u zdi tak u zdi se nedělají ale ve předu a na kořenu a kamenu taky) svítím od 6:00 do 21:00 slunce tam nesvítí. Co by mohlo pomoct? děkuji
Tady je citace z webu www.aquapage.cz ale nevím jistě jeslti jsou to skutečně sinice.
Sinice: zelený zákal nebo hustý mazlavý povlak na rostlinách i zařízení akvária, který trochu zapáchá.
Specifika:
- často se vyskytují v nově zřízených akváriích, kde se ještě nevytvořila biologická rovnováha,
- přímo milují nadbytek osvětlení,
- mohou být toxické pro ryby, přestože jim většinou chutnají,
- rostliny dokáží v krátké době přímo zadusit,
- nemají rády proudění vody.
Takže snížit dobu osvětlení třeba od 10:00 do 21:00. A zvýšit výkon filtru aby ve víc voda pohybovala. Sinice mají rády stojatou vodu. Nebo pořídit silnější nebo účinnější filtr aby probíhala ideální výměna vody.
Jo a 4 skaláry v 80l akváriu?! 4 skaláry to je minimálně na 200l akvárium a minimálně 50cm vysoké.
Je to jak píše edge®, není to řasa, ale jasná sinice. Poslechni a sviť od těch 10-21, zvýšit proudění vody a hlavně vodu měnit. Každý týden cca 1/3. Řádně odkalovat dno. Já osobně bych to ještě urychlil a cca na týden zatemnil nádrž a nesvítil vůbec. Po týdnu sinice bude pryč. Pak už jen udržovat čistotu. Sinice miluje starou stojatou vodu.
je to stopro mrcha sinice
doporučím více rostlin a více živin pro růst rostlin - obvzlášť hladinovky, pistie, okřehek atd..
ještě se mi osvědčilo změnit světlo na více žluté spektrum...
Ze zkušenosi - je to problém čerstvě založených akvárií.. až se ustálí hodnoty, a živiny v akvárku, tak by sinice měla sama odeznít.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.