Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Psí šampon

Od: romik* odpovědí: 6 změna:

Dobrý den,vnučka chodí doškoli atam se vyskytli vši,učitelka jim řekla že prý si mužou umejt hlavu psím šamponem za 99korun,že prý jeto stejný.

6 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hladova*
hodnocení

2x

Ano orthosan..nejlepší, nejlevnější a hlavně nejúčinější na vši

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, pokud vím, tak pejsci na vši netrpí, ale na blechy. Psí šampon je na mytí srsti, ale proti blechám jsou jiné přípravky. Možná si paní učitelka spletla pojem veš s pojmem blecha.

Jinak, přípravek proti vším snad doporučí v drogerii nebo i lékárně. Zdravím!

pb®

Asi se budete divit, ale třeba takový fipronil, který je ve Frontlinu a dalších preparátech, se využívá i na hubení mravenců, protože to je insektcid. No a mezi mravencem a blechou je mnohem větší rozdíl, než mezi vší a blechou. Takže přípravek určený na blechy lze úspěšně použít i na vši. Další příklad jen tak z hlavy, nechce se mi hledat na netu, je permethrin. To je účinná látka mnoha psích antiparazitik, ať už ve formě jako spot-on nebo jako napuštěný obojek. No a jeho deriváty cypermthrin a tetramethrin se s úspěchem používají pod názvem Neostomosam třeba na koňské vši. Dokonce i přímo jeden výrobek s názvem Top spot on (permethrin) se používá u psů na blechy a u koní na vši. Stejná účinná látka i koncentrace, rozdíl je jen v množství, to se určuje podle váhy.

lemuralie*
hodnocení

0x

Není šampón jako šampón. Pokud je odblešovací tak by měl působit i na vši. Obyčejný psí šampón antiparazitické účinky nemá. Pro pejska mám sprej "kondicionér" na dobré rozčesávání s difusilem. Koupila jsem v lékárně.

pb®

Ne s diffusilem, ale sprej Diffusil, s účinnou látkou carbarylem. Lidi odlišujte to trošku, máte v tom hokej, neznáte základní účinné látky a pak ani nevíte, co kupujete.

Jinak ano, na vši funguje obyčejný psí šampon Orthosan, co se dá koupit v každém supermarketu. Je to levné, účinné a bezpečné, osobně jsem ho vyzkoušela.

haninka*
hodnocení

0x

Děti zásadně odvšivuji psím šamponem Orthosan. Nic jiného se neosvědčilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]