Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Vyhublá kočka - přežije?

Od: andrea1* odpovědí: 18 změna:

Dnes jsem šla do přístavku, kde je zahradní nářadí, kola, hoblovka atd. a když jsem srovnávala na jednom místě věci, tak se tam něco mezi těmi věcmi hýblo. Nakonec jsem objevila cizí kočku! Na kost vyhublou,neschopnou chůze, jenom se plazila po boku a byla vyděšeená. Chuděra tam musela být tak tři týdny bez žrádla a pití. Chyba byla, že dříve nemňoukala. Dala jsem jí trochu masové konzervy whiskas a vodu, té, se bohužel nedotkla. Měla problém sežrat nějaké kostky masa. Dala jsem jí do kartonové krabice a zítra uvídím, jestli bude živá. Moc mě to mrzí, musela moc zkusit. Nevím, co jiného bych ještě mohla pro ni udělat.

18 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

1x

Moje kočka byla tři týdny zavřená v nějaké z okolních garáží. Zkrátka jeden den nepřišla domů, hledala jsem jí, obcházela okolí, vyvěsila letáčky a nic. Po třech týdnech zoufale mňoukala u dvěří, vyhublá, dehydrovaná s teplotou. Okamžitě se vrhla na vodu a jídlo a do pár dnů by člověk nepoznal, že jí něco bylo. Nějakou myšku a zkondenzovanu vodu najít musela, protože vykadila seschlé minihovínko a bez vody by tak dlouho nepřežila. Jestli ta vaše ani nepije, musíte jí dát vodu do tlamy stříkačkou. Ideálně s rozpuštěnou glukozou nebo aspň normálním cukrem. Chtělo by to na kapačky, nebo aspoň píchnout fýzák podkožně, to dělají někteří zkušení chovatelé.

pt®
hodnocení

1x

Andreo, my byli s psíkem u veterináře a jedna paní tam přinesla kočku, o kterou se soused nestaral. Kočka byla u jejího domu polomrtvá a štěkáním na ni upozornil její psík. Kočku naložila a ještě ten večer volala veterináři, že našla kočku v zuboženém stavu, protože se ani nehýbala, jak byla slabá a ke všemu byla březí a nemohla porodit koťata. Veterinář řekl ať tedy přijede. Když kočku viděl, řekl, že moc neděje není, ale přesto ji uspal, udělal císařský řez, mrtvá koťátka z ní vyndal, pak ji zašil a nechal na kapačkách. Kočka ze opravdu zmátořila a paní se o ní stará a byla tam s kočkou na kontrolu. Je to hrozné, protože zvíře neumí mluvit a je jen odkázáno na pomoc člověka. Andreo, prosím, moc prosím, zavolejte veterináři. Kočka je tak slabá, že už nic nespolkne, potřebuje na kapačky nebo v utrpení zajde. - pt

hodnocení

1x

Neměla jsem včera tuto otázku vůbec otvírat. Nemohla jsem z představy zrasované kočičky vůbec usnout. Čím dál hůře snáším takové a podobné bolestné události. Jediná možnost, když vím, že stejně nemohu pomoci, je vyhnout se pohledu na to. Pak to z hlavy nemohu dostat. *plac* Andreo, žije? Napište, prosím, čas od času.

doplněno 18.01.14 15:50:

Andrejko, písněte, co máte s rukou? Budu na vás myslet, držte se!

andrea1*
hodnocení

Bohužel, do rána nevydržela. Já teď musím jet na pohotovost, protože při přendavání do té krabice mě kousla ( špatně jsem ji uchopila a nepočítala jsem s tím, že ještě bude schopná kousnout) ) a do rána ruka otekla . Zatím ji necháváme v té krabici, kdyby bylo třeba veterinární vyšetření. I já toto špatně snáším a lituju, že jsem ji nenašla dřív. Byla bílo mourovatá a měla delší chlupy. Nějaký kříženec.

miriana

Dobrý den, tak to je mi líto :(, ony se kočky, když už jde na ně poslední minutka mnohdy takto "schovají" , aby v klidu odešly..Přeji, ať se ruka brzy uzdraví, snad to nebude nic vážného.

andrea1*
hodnocení

Jste hodná, ruku mám zafáčovanou na dlaze, na traumatologii mi to vymývali, dali antibiotika a zítra na kontrolu. Jestli ATB nezaberou, tak prý zůstanu v nemocnici. Dali mi prášky proti bolesti, ale ty neberu, když jsem si přečetla co mohou udělat se žaludkem. Zítra napíšu jak jsem dopadla. Mějte se.

doplněno 18.01.14 17:51:

Vzkaz pro babi z Ostravy.

doplněno 20.01.14 13:14:

Dnes při kontrole už zlepšení.

Držte se, ať je to jen nějaká obyčejná pitomá infekce!

doplněno 20.01.14 16:19:

Bezva *palec*

miriana
hodnocení

0x

moc nadějí si nedávejte:( pokud to půjde, zkuste veterináře, prosím.

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, já také nevím, zda kočička přežije, protože může být nemocná. Ale, když přestal pít můj pejsek, tak jsem mu vařil kuřecí vývar a ten si vzal. Možná pak zkusit i dětskou masovou výživu nebo něco mletého. Jinak ji nechte v klidu nebo naopak zajít s kočičkou na veterinu. Zdravím!

laik*
hodnocení

0x

Co takhle ji tam dat najake seno, at se ma do ceho zachumlat? Je to lepsi nez krabice nebo stare hadry (ty drzi vlhkost = vodu, ktera rychle odvadi telesne teplo).

Nejlepe by bylo udelat ji "hnizdo" kousek nad zemi, at ji neni zima od zeme, ale podle toho vaseho popisu nevim, jestli se tam dokaze sama dohrabat a zase treba slezt, kdyz bude chtit jit na zachudek.

vis*
hodnocení

0x

Bývalý kolega dostal psa, boxera s přepychovým průkazem původu. Majitele psa a také herny totiž mufík omrzel a rozhodl se, že ho nechá chcípnout hlady. Ano, čtete dobře. To víte, devadesátá léta, doba oslavovaných Kožených, Klaus na vrcholu moci, co byste chtěli. To jsem zvědav, kolik spravedlivě rozhořčených čtenářů teď uhne diskuzi jinam. Kolega se k tomu nějak nachomýtl a majitel mu lhostejně sdělil, že asi stejně do rána pes natáhne brka a jestli chce, ať si ho vezme. Zadara - či spíše za mlčení. Kolega ho vzal domů a pes samozřejmě nežral, jen ležel a čekal na smrt. Tak ho kolega násilím krmil mlékem a medem a za pár dní se pes zotavil. Pak se z něj prý stal velký lenoch, dodával už trochu veselejším tónem kolega. Těžko radit; buď opravdu toho veterináře, jak doporučuje kolegyně, nebo navléknout silné rukavice a uchopit flašku s mlékem.

laik*
Kocky se mlekem nekrmi. Pise se to na kazdem kocicim webu.
denita*

No, je fakt, že by se neměly, ačkoliv jim to velice chutná. Ovšem v tomhle případě nevidím jinou možnost, protože jestli kočička nepije vodu, nějakou tekutinu - nebo aspoň něco tomu podobného - do sebe dostat musí. Takže já bych vzala mléko,do něj přidala teplou vodu (zvlášť, jestli skladujete mléko v ledničce), zamíchala a buď zkusila, jestli se napije sama, nebo vzala kapesník (jedno, jestli látkový či papírový), namočila do mléka s vodou a prostě bych jí to po kapkách! dávala, dokud by v sobě neměla aspoň trošku. Jinak jak říkají ostatní rádcové, seno, či aspoň nějaký kožíšek, popř. hadr, stravu v co nejrozemletějším stavu - no prostě, je to jako když se staráte o miminko. Jestli bude zítra kočička ještě naživu, zkuste jí dát to mléko (můžete to zkusit také ještě dnes, není půlnoc) a pak šup k veterináři, pokud je to možné, on vám poradí nejlíp. Držím moc palce, kočičce i Vám. A děkuju, že se staráte - jsou lidé, kteří by ji vědomě nechali pojít a ještě by z toho měli srandu, anebo na ní pak nadávali, že se dovolila jim umřít v kůlně.

martinaa*

Existují i speciální mléka pro kočky, imitující mateřské mléko.

hodnocení

0x

Trochu tekutiny bych se pokusila vstříknout do tlamičky pomocí injekční stříkačky. Bez jehly, samozřejmě.

kocdepozitum
hodnocení

0x

Kontaktuje kočičí depozitum jsou tam pořád,poradí Vám. Mají zkušenosti s kočkama a budou vědet určitě poradit jak ji pomoct.

Kočičí depozita a kontakt na ně najdete na netu.

laik*
hodnocení

0x
Jak se pozna, ze ta kocka umrela kvuli tomu celkove spatnemu stavu a ne proto, ze do te kulny vlezla umrit, protoze citila, ze nastal jeji cas (zrejme kvuli stari)?
hujer123*

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]