Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Shiba na voditku

Od: chocypetr* odpovědí: 14 změna:

Zdravim a prosim,

kdo poradi jak vodit psa na voditku tak, aby netahl? Mam psa Shiba Inu, s papirami, rodice sampioni 1 rok stary,

velmi chytry a chapavy, jen s timto mam problem. On to chape, ale ja ne:)) neco delam spatne! Mozna pockat az bude starsi?

Dekuji a preji pekny den

Petr

14 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

bohemica*
hodnocení

2x

Dosažené výstavní tituly psích rodičů nemají vliv na vaši nesprávnou výchovu a vedení psa. Šiba není žádný obr pes aby se nedal zvládnout, ale jsou dost samostatní a paličatí.

Pes je v jednom roce ještě dostatečně tvárný na to, aby se s ním dalo pracovat. Vyhledejte pomoc a radu odborníka

v blízkosti vašeho bydliště. Váš problém patří k těm nejčastějším a méně komplikovaným.

V žádném případě nedejte na rady, které vás nabádají k týrání psa a k porušování zákonu na ochranu zvířat proti týrání, který zakazuje používání takových pomůcek, jako jsou ostnaté aj. škrtící obojky. viz. odkaz:

Ústřední komise pro ochranu zvířat je podle zákona č. 246/1992 Sb., na ochranu zvířat proti týrání, ve znění pozdějších předpisů (dále jen "zákon") příslušným orgánem ochrany zvířat, který doporučuje opatření a koordinuje plnění úkolů na úseku ochrany zvířat. Ústřední komise pro ochranu zvířat v souladu s touto svojí funkcí projednala a přijala na svém 88. zasedání dne 23.2.2006 následující Stanovisko Ústřední komise pro ochranu zvířat ZÁKAZ používání obojků s elektrickým výbojem, ostnatých obojků a stahovacích obojků bez mechanického omezení úplného zatažení smyčky u psů.

chocypetr*
hodnocení

Ano diky, mate pravdu, ja jsem zastance - dobrym slovem a pak odbornik

Dekuji za odpoved

Pekny den

xixi*
hodnocení

1x

Pokud si s něčím nevíte rady, zkuste najít v okolí cvičák a tam dobrého výcvikáře. On vám poradí, ukáže, zhodnotí vaše případné chyby atd. Je spousta možností jak psa odnaučit tahat na vodítku, taky je spousta okolností kdy a proč pes táhne. Proto bude nejlepší aby vás někdo viděl naživo.

Zkuste si přečíst tenhle článek: cvicakmnisek.webnode.cz/...

Jo a nečekejte až bude starší, už teď je "pozdě". Chůze na vodítku se začíná trénovat hned od štěněte, teď máte psa nejspíš v pubertě a půjde to možná trošku hůř. Ale nevzdávejte to a pracujte na tom, držím palec ;)

chocypetr*
hodnocení

Ano a dekuji za net adresy urcite si prectu, ja se hodne divam na National Geographic, kde je Cesar Milan, ktery je znalcem Psi duse, a nechapu jak to se psy umi, alezatim jsem nevidel zadny dil, o tom voditku.

Dekuji a pekny den

fribble*
hodnocení

1x

Asi vzbudím bouři nevole, ale v lovecké praxi se běžně používá ostnatý obojek - třeba ZDE . Neslouží ani k trestu, ani týrání, prostě jen psu říká - taháš=bolí, netaháš=nebolí. I když to třeba nepřiznají, spousta cvičitelů ho občas použije - já taky.

xixi*

osobně jsem proti ostnáči, ale to je jen můj názor

Ovšem v tomhle případě bych s ním určitě ještě počkal a zkusil to nejdřív jinak - výchovou.

chocypetr*
hodnocení

Taky si to myslim,

dekuji za odpoved a pekny den

simonacib

Popravde ostnac pouzivam,braly jsme si velkeho hafana z utulku nikdy predtim asi voditko nevidel,zkousely jsme vse ohlavku,stahovak,cvicak,kdyz jsme sli ven pes tahl takovou silou ze se plazil po zemi neslo ho udrzet,kazde venceni bylo pro me trauma co se zase prihodi zkusily jsme ostnaty obojek jako posledni reseni,okamzita promena,ucil se chodit na ostnaci,po mesici jsem mu nad nej dala jeste stahovak na kterem jsem ho vedla ostnac mel priply jen tak,po dalsim mesici jsme ostnac uplne sundaly,ostanacho naucil chodit na voditku

chocypetr*
hodnocení

Ano slusel jsem o tom a taky nejaky kontakt v obojku na pipani.

Dekuji za odpoved

Pekny den

chocypetr*
hodnocení

Ano slysel jsem o tom, ale chtel bych nejprve aby pochopil, bez bolesti.

Dekuji za odpoved a pekny den

paw*
hodnocení

0x

Uci se to uplne stejne jako sedni,lehni. Tedy prikazama, odmenama. Rika se tomu jinak chuze u nohy.

chocypetr*
hodnocení

Ano vim, le stejne to na nej moc neplati, ostatni pokyny posloucha, ale asi ta puberta.

Dekuji za odpoved

Pekny den

hodnocení

0x

Chůze u nohy, to je velmi obtížné. U zkoušek na tomhle ztratilo pár bodů mnoho psovodů. Jedině trpělivostí a trpělivostí a trpělivostí se to dá naučit. A časem. ;) Když jsem to svého prvního psa učila já, myslela jsem si, jakého hlupáčka jsem to získala. Všichni to uměli, jen my ne. A ne a ne a ne. *zed* *plac* A pak najednou ten tah na vodítku byl menší a doba u nohy se prodloužila a pak už to šlo. Takže to chce čas a trpělivost! Hodně času a hodně trpělivosti. Nezapomenout na pochvaly. Pes nechápe, co po něm chcete. Musíte mu to vysvětlit. Až mu dojde, co se po něm chce, bude to umět.

verunka23
hodnocení

0x

Můj psík se chodit u nohy naučil opravdu až časem, přesněji v 5ti letech. :)

Do té doby tahal jako blázen, měla jsem 2x tenisový loket z toho jak to bylo nesnesitelné.

Zkoušela jsem toho hodně- ohlávku (Pes sice chodil pomalu, ale stále se ošíval, zastavovat a snažil se ji sundat) - cukání s vodítkem při každém tlaku (Cukala jsem s vodítkem skoro celou vycházku) - nejefektivnější ale nejméně humání co jsem ozkoušela, bylo podvléknutí vodítka pod přední nohou, neměl tudíž šanci tahat, protože to pro něj byl pěkně nepříjemné - pokaždé když už hodně zatahal jsem se zastavila a zatáhla jsem ho obloukem k noze (Kolem pravé nohy, k levé noze) a řekla jsem mu ,,u nohy,, pak když zatáhl a já se zastavila, automaticky věděl, že dokud se nezařadí k noze tak dál něpůjdeme

A to díky čemu se u nohy naučil chodit je povel ,,u nohy,, udělat pár kroků tak aby pes neztratil pozornost s pamlskem nebo hračkou,míčkem, v ruce, a poté ho odměnit, či si s ním chvilku hrát. Postupně počet kroků navyšovat. Nikdy není špatný pes, vždycky je špatný člověk. :D To mě ten dareba naučil. :)

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]