Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám 10- ti týdenní fenku Jack russell teriéra. Umí zatím sedni, lehni, dej pac.A zajímalo by mě co bych sní mohla ještě cvičit. Chtěla bych s ní dělat agility a i dogdancing. Taky bych jí chtěla naučit aport, válet sudy, panáčkovat, dělej mrtvolu, chodit po předních a prostě různý ty cirkusový kousky. :D Od kdy to s ní můžu cvičit? A ještě občas je někdy fakt hodně rozjetá že všechny kouše a vrčí, jak se v takové situaci zachovat? A poslední dny má až panickou hrůzu z nasazovaní obojku, nevím proč, co stím? Děkuju za všechny odpovědi.
Pomalu, pomalu. Je ještě prcek. Nejdůležitější cvik je rozhodně přivolání. Pokud psa nepřivoláš, nemáš s čím cvičit Takže doporučím hlavně toto. Těžko se to vysvětluje, nejlepší by bylo začít chodit na cvičák. Pokud chceš dělat agility, tak stejně budeš muset. Počkej po posledním očkování (12. týden) a vzhůru do toho. Tam všechno řádně vysvětlí a hlavně názorně ukáží, to je nejlepší.
K tomu vrčen í- kdy to dělá? Když blbnete a rozdivočíte ji? Poku to tak je, ihned hru ukončit, otočit se zády a odejít, psa ignorovat. Když při hře kousne, zakřičet NE! a nabídnout jí ke kousání třeba starou ponožku, pokud se do ní zakousne, potahat se sní a pochválit, musí vědět, že do lidí se nekouše..
Ono někdy štěňata otravuje to zapínání (nevím jaký máte), že to trvá dlouho, nechtějí vydržet v klidu. Obojek nastav tak, aby se dal přetáhnout přes hlavu, je to rychlé. A prostě jí ho nechej i půl dne, průběžně jí ho sundávej a zase nasazuj, když po nasazení přidáš kousek piškotu, za pár dní do obojku bude strkat hlavu sama . Na to si hold musí zvyknout. Ven ale musíte obojek přitáhnout, aby se nevyvlekla.
Děkuji za odpovědi, má blbej obojek, kterej lupe a nejde rychle zapnout ani rychle odepnout a pak chce z něj utéct a kouše mě, takže jí zítra půjdu koupit nový obojek. S tím přivoláním to trénujeme, docela poslouchá, pokud si sní nehraje jiný pes, protože pak chce odejít s ním. Chodí dost často na volno i ve městě. Na cvičák se chystám jít hned jak bude mít kompletní očkování.
Jasně, je ještě malá. Ale dám ti jednu radu, NIKDY ji nevolej, když víš, že nepříjde (hraje si se psem, za nějakým se rozběhne, moc zaujatě čuchá) jen ji naučíš, že poslechnout se nemusí, že povel "ke mně" nic neznamená. Je to častá chyba a lidi se diví, že je pes neposlouchá. Nemá to prostě správně zafixované. Přivolání trénuj jen když ji nebude nic rušit. Ideálně ať jio někdo podrží na vodítku, ty se rozběhni pryč po několika krocích se zastav (nebo můžeš couvat) a zavolej povel. Tek kdo ji drží musí ihned po povelu pustit vodítko a nechat ji běžet. A moc pochválit a hlavně už mít v ruce nějakou dobrotu nachystanou, to je důležité, odměnit psa hned. Né to teprve, jak přiběhne, štrachat z kapsy. Jinak to všechno ti jistě na cvičáku ukáží, držím palce, ať se ti daří. Jackové, pokud jsou vychováni, jsou super psi. Na agility jak dělaní. Přeji hodně radosti a úspěchů.
Je překrásná, má stejné čertovské očička jako můj raslík ty jednodušší cviky jako je aport ji můžete učit již teď. S těmi ostatními bych počkala abyste ji náhodou nepřetížila. Je to ještě přecijenom mimino ve vývinu
Co se týče toho, že vrčí a štěká - zkouší vás co si může a nemůže dovolit a co jí projde a co ne my měli to samé doma, návštěvy si vylézaly na židle, protože jinak měli dokousané nohy. U nás nezabíralo vytahání za kůži, káravý ton, povalení na záda atp. zabírala jen a pouze ignorace, tedy "chceš kousat? tak fajn ale pak si s tebou nebudu hrát" a odejít jinam nebo prostě dělat něco jiného. Až se uklidnil tak pak přišla na řadu hra. Ale počítejte s tím, že budete ještě muset hodně vytrpět než z toho malá vyroste. My do úplného uklidnění čekali asi do dvou let :D
A ty prochajdy, no prostě si musí zvyknout, že k venčení patří vodítko a obojek, jinak to nejde. Teď mě napadlo, jaký máte obojek? nemáte takový ten na sponu jak to při zapínání lupne? Náš se tohoto zvuku lekal, proto jsme mu na čas pořídili obojek normálně se zapínací přezkou. Sice to trvá dýl ale aspoň byl v klidu.
Ja by som poradil nasadiť jej postroj. Pravda obojok ponechať, ale len na nosenie známky, aby vedela, že nie je nejaký bezdomovec. Za postroj sa ľahšie chytí, keď chce niekam utiecť , ľahšie nasadzuje vôdzka a neškrtí ju tak ako obojok . Náš nemecký špic nosil postroj 11 rokov stále, aj v noci. Je to pohodlnejšie, pre ňu aj pre vás.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.