Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Tablety nalačno nebo s jídlem?

Od: ina6 odpovědí: 4 změna:

Mám dát štěněti tablety na odčervení Cestem nalačno nebo raději s jídlem? Kočce jsem dávala pastu Vitaminthe s jídlem, a často to pak vyzvracela, až jsem zjistila, že se má podávat v odstupu několika hodin od jídla, a v tom byl ten problém. Veterinář mě na to neupozornil.

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

2x

S jídlem. Je třeba, aby preparát prošel celým trávicím traktem, ale hlavně právě střevy zvířete, a to co nejpomaleji.

hodnocení

1x

Nevím jaké tablety přesně máte, ale v návodu Cestem Flavoured tablety pro velké psy se píše, že se tablety podávají přímo nebo v jídle. Hladovka před ani po podání prý není nutná.. Příbalový leták k tomu nemáte?

doplněno 14.01.14 08:18:

Co já si vzpomínám, tak jsme nikdy u pejska dietu/hladovku před a ani po podání odčervovacích tablet neřešili. Když jsme si vzpomněli, prostě tabletu dostal.. Ze začátku jsme mu to balili do salámu apod.. a pak jsme přišli na to, že nejlepší je, když se bojí, že mu jídlo sežere kocour.. Hodíme kousek šunky, pes letí, aby předběhl kocoura a rychle to snědl..no až jsme jednou hodili tabletu.. on ji sežral stejně rychle jako tu šunku, vůbec si nevšiml, že to bylo něco jiného a koukal kdy "poletí" další :D :D Tak moc se bál, aby mu to kocour nesežral ;)

Já bych to neřešila a prostě mu ji dala, ale pokud se bojíte, zavolejte na veterinu pro radu, to je to nejmenší ;)

ina6
hodnocení

Příbalový leták nemám, dostala jsem od veterináře 2 tablety samotné,pro 2měs. štěně na 2x.Zapomněla jsem se ho na to zeptat

ben®
hodnocení

0x

Dobrý den, můj pejsek vždy tabletku na odčervení vyplivl. Jediný způsob, jak ji do něho dostat byl ten, že jsem tabletku rozčtvrtil a kousky zamáčkl do salámu. Ovšem, pejsek to nesměl vidět, protože jinak salámek snědl a kousek tabletky zase vyplivl. Takže jsem musel střídat kousek salámku čistého s kouskem salámku s tabletkou. Z toho je vidět, že na lačno nebyla šance, ale naštěstí to nevadí. Zdravím!

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]