Nejste přihlášen/a.
Dobry den,
prosim o radu, nas pes zvraci zlutou penu a vodu. Zere granule vecer, ty jsme i zkusili zmenit, rano jdeme ven a behem dopoledne to vyzvraci. Dela to az ted za posledni dobu a deje se tak napr. obden a trva to uz par dni. Jinak se chova uplne normalne, je vesely a v pohode.
Rozdelte krmeni na dve casti a pulku davejte pejskovi i rano po prochazce. Tohle je pomerne caste, ze pes zvraci stavy z hladu, rannim krmenim by se to melo spravit. Pokud i pak bude porad zvracet, tak k veterinari, ale myslim, ze to nebude potreba
Souhlasím s katerinou.je to z hladu.Dávejte mu snídani.Pokud nebude granule ráno chtít tak mu přídejte trohu ran´my nebo syra a pořádně promíchat.Pokud granule zkonzumuje po ránu bez potíží tak stačí samotné.
Dobry den,
tak u veterinare jsme byli nakonec vcera. Psa prohledl a rikal, ze vypada zdrave. Dostal nejake dvoje tabletky na zklidneni zaludku a jestli to neprejde tak mame prijit na odbery krve.
S tim rozdelenim stravy jsem to cetla na vice mistech. Ale pes byl vzdycky krmeny vecer, ma 4 roky, a zere furt to same. Problem je, ze si myslim, ze ty granule zrat rano nebude, on kdyz vidi, ze jdeme pryc, tak ani nepije
Nezlobte se, ale krmit celý život psa granulemi, navíc stejnými... to je, jako byste jedla celý život chleba. Osobně dokonce považují neustálé krmení pouze granulemi za formu trápení. Pes má žrát dvakrát denně, mít přístup ke granulím (ráno doplňte do misky), ale určitě by mu prospělo, kdybyste mu navečer uvařili. Nožky, maso, vývary z kostí, se zeleninou, pak to smíchat se starším chlebem.
Nemyslete si, že když jste pryč,tak pes jen sedí, nepije ani nejí. Možná byste koukala, co lump všechno vymyslí.
Lepší než chleba raději rýže.Také děláme směs rýže,mrkve,uvařeného nesoleného kuřecího masa.Ale jen někdy,neměl by to jíst často,pak může mít problémy se zažíváním.Já bych zůstala u nějakých kvalitních granulí .
Zdravím, naše fenka začala mít tyhle problémy asi před 10 dny, nejdřív žlutá pěna, pak občas vyzvrátila to, co snědla, jinak v pohodě, hraje si, procházky.Ale dnes mi to nedalo, volala jsem kamarádce vet, ta mi řekla at přijedu hned zítra na krev a nějak odchytíme moč, že tohle jsou příznaky selhávání ledvin, že se na to málokdy přijde v zčátku, prý se to změnuje za podrážděný žaludek apod.Když se to začne léčit pozdě-je už pozdě na vše..tak doufám, že se mýlí nebo při nejhorším, že to stihnem podchytit, jinak se asi zblázním...
Žlutá pěna?To vypadá na játra či slinivku břišní.Běžte s ním ihned na veterinu,pokud ho máte rádi
Dobrý den. Řešila jsem stejný problém. Pejsek si navíc před zvracením lehal na zem a divně se kroutil. Na veterině mu provedli sono břicha, které ukázalo zvětšený žlučník. Z odebrané krve mu navíc zjistili špatnou funkci jater. Takže má přísnou jaterní dietu, bere lék Essentiale Forte N a k jídlu má granule Royal Canin Hepatic HF16 a vařené kuřecí maso (pouze prsa - nejsou tučná) nebo ryby s rýží. Léčba probíhá už 14 dní a vypadá to, že úspěšně. Podotýkám, že během nemoci byl také úplně normální. S chutí jedl a hrál si.
Dobry den,
tak pokracovani strasti s nasim psem...jakmile dojedl ty leky na zaludek, tak zase rano zvracel, nakonec jsem procetla internet a zkusila jsem dat na tu nejjednodussi radu a rozdelit krmeni. Dostava tak 2/3 davny granuli vecer a 1/3 rano a je po zvraceni. A jsme uz tyden v pohode.
Dobrý den, pokud je vše, jak uvádíte, ok, tak bych to viděl na přebytek žaludečních šťáv. Zkuste změnit druh granulí a rozdělte denní dávku na dvakrát. U nás se to osvedčilo a když jsem se ptal na veterině, tak byl udělen souhlas Takže vše, co vám píši je prakticky ověřeno a jork je v pořádku. Dostává granulky ANALLERGENIC. Mám 9 letého jorkšíra a skoro pravidelně jednou za měsíc jdou z něj tyto žluté šťávy ven. Jinak žere granulky s velkou chutí. Ale v každém případě konzultaci s veterinářem doporučuji.
Okamžitě na veterinu! Náš pes zvracel pěnu jeden večer a než jsme ho odvezli na pohotovost, umřel. A to si celý den hrál, plaval, jedl. Nechci Vás děsit, ale tohle není maličkost.
Naprosto souhlasím. Zvracení pěny není radno podceňovat. Máme podobnou zkušenost, naštěstí s pozitivním koncem. Náš tříletý leongerger byl celý den veselý. Kolem 23:00 h začal občas jemně kňučet a všimli jsme si, že se snaží zvracet, ale vyzvrátil jen pěnu. Byl sice trochu apatický, ale jinak byl v pohodě, břicho bylo na pohmat nebolestivé a vláčně chodil po zahradě. Vzhledem k tomu, že toto může být jeden z příznaků torze žaludku, tak jsme ihned hledali pohotovost, kde by ho mohli případně odoperovat. Po usilovném telefonickém hledání se nás nakonec ujali v pražské veterinární nemocnici IVET, která se nachází cca 60 km od našeho bydliště. Bylo to totiž ve svátek 25. 12. po půlnoci, kdy většina pracovišť s nonstop provozem v rozumné vzdálenosti měla zavřeno (chirurgický zákrok je nutné provést co nejrychleji). Během cesty už mu začalo otékat břicho. Byl to pro nás velmi dramatický zážitek, protože se v tomto případě opravdu jednalo o minuty. Navíc byla velká mlha. Nikomu nepřeji zažít ten pocit, když vám čtyřnohý kamarád v autě naříká bolestí a vy víte, že mu nemůžete pomoct a že ho už zřejmě živého nedovezete.
Paní doktorka torzi potvrdila a moc velkou šanci mu nedávala. Nicméně po 2,5hodinové úspěšné operaci se kolem 6. hodiny ranní náš pejsek prakticky znovu narodil. Během rekonvalescence se nevyskytly žádné problémy a dnes (cca 7 týdnů po operaci) je opět ve skvělé kondici. V IVETU odvedli vynikající práci za přijatelnou cenu. Měli jsme opravdu velké štěstí a soucítím s těmi, kteří tak dobře nedopadli.
Pokud se pejsek bude snažit vyzvrátit obsah žaludku a nepůjde mu to, bude zvracet pouze pěnu, tak okamžitě vyhledejte lékaře, protože začíná boj s časem. Hlavně příznaky torze nezaměňte za nějakou nevolnost s tím, že asi někde něco nevhodného snědl a že to vyřeší podání černého uhlí. Než půjdete spát, tak raději svého pejska zkontrolujte. Kdybychom tenkrát už spali, tak bychom ho ráno našli mrtvého a asi bychom si mysleli, že ho někdo otrávil. Torze je velmi záludná a podotýkám, že nebyla vyvolaná pohybem po jídle.
Měla jsem stejný problém u boloňského psíka. Žlutá pěnová voda - prostě žaludeční šťávy. V 95% případech vždy ráno. Bylo to z hladu.Teď dostává brzy ráno po probuzení nějakou maličkost, potom hned jdeme ven a následně pořádnou snídani. V 17 hod po venčení slupne večeři a kolem deváté,desáté večerní před spaním zase nějakou maličkost.Zvracení se již nikdy neopakovalo!
Náš předchozí pejsek to občas míval, je to prý většinou z hladu , žaludeční šťávy nemají co trávit, tak přebytek jde ven. Teď máme štěně a má to taky občas. Původně jsem mu granule zpestřovala vařenou stravou, ale začal z toho mít průjem, tak je jenom na granulích a je po průjmu. Granule čas od času změníme, samo si řekne, prostě ty původní přestane žrát. Přestože všude píšou, že se má miska odebrat , i když pes vše nesežral, nechávám mu misku se žrádlem stále, protože žere po troškách celý den. Prostě ráno nasypu celodenní dávku a kolikrát žere ještě večer. Váhu má úplně předpisovou.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.