Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Co za psa si pořídit a jak přemluvit rodiče?

Od: broncah* odpovědí: 11 změna:

dobrý den,

Chci si pořídit pejska *srdce* , ale mamka má alergii :( .

Nechce mi ho dovolit " protože máme malý byt a nebylo by kam s ním" i když sestřenice má taky jenom byt!

A s alergii by nebyl tak velký u babička se jí nic neděje a to u nich může být hodiny(stejně tak i u mamčiného kámoše)..

Navích přemýšlím o Jokšírském terieru(stejného má sestřenka)..

prosíííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííí

ííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííííím poraďte

Díky za odpovědi *srdce* *srdce* *srdce*

Co za psa si pořídit a jak přemluvit rodiče?

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

xixi*
hodnocení

5x

Maminka má alergiii a proto nemůžeš mít psa. Každý člověk je jiný, někomu nevadí být v přítomnosti psa, ale kdby ho měl doma, tak se třeba začne dusit. Proto to ber tak, že psa mít teď prostě nemůžeš a basta.

Řešením pro tebe je podívat se po okolí, třeba by byl někdo rád, kdybys mu chodila venčit psa. Nebo chodit do útulku pomáhat s venčením.

Počkej až vyrosteš a osamostatníš se, pak si můžeš pejska pořídit.

broncah*
hodnocení

asi máte pravdu budu se podle todo řídit mockrát děkuji

betttttttttt

a nebo si můžeš pořídit bezsrstého psa ale nesjou moc pěkní :)) ale na mamčinu alergii by to nevadilo ;) nebo jiné zvíře... ale moje mamka měla alergii na srst taky a teď už po pár letech máme 2 psy 4 kočky králíka a papouška :D

Nevím co má maminka za alergií, ale co třeba čínský chocholatý pes? Mají jen chocholku na hlavě, ocásku a packach. Třeba by to šlo..
Ale počítej s tím, že pejsek něco stojí a je potřeba ho venčit i když mrzne nebo prší nebo když bude mít v noci průjem. Není to jen radost, ale i spousta starostí. Takže pokud maminka řekne, že pejsek proste ne, budeš to muset respektovat a můžeš si ho pořídit až jednou budeš bydlet sám..
borax*

Většina lidí nemá alergii na srst, ale na sliny, takže nepomůže naháč...

hodnocení

0x
Ahoj, jsi pripravena s nim nekolikrat denne chodit ven a sbirat po nem vykaly? I v zime pri -10 a za deste?
broncah*
hodnocení

jo to jsem

fribble*
hodnocení

0x

Mám psy moc rád a jsem mezi nimi a s nimi celý život - ale kdybych si musel vybrat mezi pejskem a maminčinou alergií, přeci jen by mi byla maminka milejší.

broncah*
hodnocení

já vím , ale tak velký problém to není tohoto psa má i jedna rodina co znám a jsou taky alergici stejně jako mamkaa problém jim to nedělá.

martinaa*
hodnocení

0x

Je dost sobecké chtít psa, když víš, že je na něj máma alergická.

Pro tvé info, alergie se neustále mění a vyvíjí, a že se jí nic neděje u babičky, kde je hodiny? Jo, když jsem začala hodit s přítelem, který má dva psy (a jsem alergik), také mi nic nebylo a byla jsem nadšená. Po čtyřech letech častého kontaktu se psy mám doživotně nasazené léky, denně si musím stříkat sprej do nosu a mazat ho mastí, protože mám od alergenů zničenou nosní přepážku. Krom toho mě často přepadají záchvaty suchého kašle a jakmile jsem se psem celý večer v mísnosti, není mi extra dobře a naskakuje mi vyrážka.

Takže "nic se jí neděje" je pouze tvůj subjektivní dojem.

doplněno 05.01.14 21:30:

A pokud ti někdo radí naháče, protože nemá srst, nebo jorka, protože má spíše vlasy, než chlupy, tak věz, že drtivá většina lidí nemá alergii na srst, ale na sliny psa nebo kočky, které jsou agresivní...

daniell*
hodnocení

0x

Maminka je na psa alergická starat se o něj tedy nemůže , a její kamarád nebo tvoje babička mají svoje starosti a ne to že se musí starat o tvého psa ... Je od tebe dost sobecké to že ty si koupíš psa a ostatní tim jen ovlivníš ..

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]