Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Kde jsou ptáci při dešti a sněžení?

Od: arwi® odpovědí: 9 změna:

Kde jsou schované třeba sýkorky a další ptáčkové,když prší,nebo sněží?Na stromech,kde posedávají při hezkém počasí je nevidím,ani nikde jinde.

9 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x

Každý rok si na podzim koupím půl pytle slunečnice, zemědělec ji má levnou. Tu sypu na parapet s ohrádkou celou zimu.Pro kosáčky rozkrajuji na půlku jablka, vyzobou je úplně celá. A kupuji si i hovězí lůj, na provázek k oknu. Ten mají rády sýkorky.

Každou zimu je u nás na okně hemžení. Kromě všudypřítomných vrabčáků a zvonků lítají i 3 druhy sýkorek /koňadry,modřinky a uhelníčci/, dva brhlíci, 3 dlaskové, 2 kosáci a jedna kosice, a občas s hroznou ránou přistane i strakapoud.

Je na ně hezký pohled. V létě třeba toho dlaska neuvidím, zato teď v zimě baští a předvádí se. Jaga.

laik*
Kolik vas stoji toho pul pytle slunecnice? A kolik je to litru nebo kilo?

Dobrý den, laiku, kilo slunečnice stojí u pana zemědělce pro každého zákazníka oficiálně 10 Kč. Což je prima, viděla jsem daleko dražší naíbdku, třeba i kilo za 22 korun. . Zaplatím si pokaždé 10 kilo za stovku, ale ve skladu je kamarád, se kterým jsem někdy před 50lety chodila na základku. Ten mi pokaždé přidá a na nějaké deko nehledí. Vím, že by se to nemělo,ale je to pro ptáčky,nijak to nezneužiju, tak neprostestuju a jsem za to ráda. Účel světí prostředky. Jaga.

laik*
Tech 10Kc/kg je velice pekna cena. Proste primo od zemedelce. Tak to ma byt. Me ty potvory sezerou tak 3 kyble (asi 40kg) za zimu.

fribble*
hodnocení

2x

Většinou v jehličnanech těsně u kmene, jen málo druhů (např. rehek) se umí skrýt i pod střechu domu třeba mezi trám a střešní latě.

hodnocení

2x

Ptáci se v zimě a na noc schovávají většinou ve skupinkách na místech chráněných před větrem a deštěm. Proto se taky mají ptačí budky před zimou vyčistit, ale nechat přes zimu venku, ptáci je občas používají ke schování se. Nejdůležitější ale je ptáky v mrazu pravidelně krmit - jakmile jim dojde tuk ke spalování (tím se zahřívají), okamžitě umrznou. Nejlepší jsou olejnatá semena (slunečnice, proso) nebo i kusy tuku s kůží z prasete, který lze koupit v masnách. Rozhodně jim nedávat sladkosti, jako třeba staré zákusky.

hodnocení

0x

arwi a taky kde spávají?

hodnocení

Měli jsme na zahradě vysokou,velikou,starou jablon.Na ní spalo celé hejno vrabčáků.Ale když bylo pěkné počasí.

wanesa*
hodnocení

0x

Já jsem jim koupila dva domečky,kde jsou 3 malinké vchody a to kvůli tomu,že mi tam lítali zobat i holubi a tady do toho se nedostanou.Jinak kupuji vždy tak 3 kila loje,ten seškvařím,rozsekám v robotu,do toho jim nasypu krmivo pro kanáry,hodně slunečnice,mák,oříšky a udělám si svoje lojové koule a ty jim teda jedou.V domečkách mají slunečnici a krmivo pro kanáry s vitamínama.Dále mají když je fakt zima a plno sněhu ještě pověšený špek a občas jim koupím vitamínovoi tyčku pro kanáry.Taky mi všichni sousedi říkají,že nejvíc ptáčků je u mě na oknech:)Mám za barákem les,takže někdy mi stojí na okně fronty:)

Teď tedy moc nelítají,je teplo ale vloni mi dokázaly sníst 3 kila slunečnice za měsíc+koule a špek.Jinak slunečnici kupuji ve zverimexu 5 kilo za 140 Kč.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]