Nejste přihlášen/a.
Kde jsou schované třeba sýkorky a další ptáčkové,když prší,nebo sněží?Na stromech,kde posedávají při hezkém počasí je nevidím,ani nikde jinde.
3x
Každý rok si na podzim koupím půl pytle slunečnice, zemědělec ji má levnou. Tu sypu na parapet s ohrádkou celou zimu.Pro kosáčky rozkrajuji na půlku jablka, vyzobou je úplně celá. A kupuji si i hovězí lůj, na provázek k oknu. Ten mají rády sýkorky.
Každou zimu je u nás na okně hemžení. Kromě všudypřítomných vrabčáků a zvonků lítají i 3 druhy sýkorek /koňadry,modřinky a uhelníčci/, dva brhlíci, 3 dlaskové, 2 kosáci a jedna kosice, a občas s hroznou ránou přistane i strakapoud.
Je na ně hezký pohled. V létě třeba toho dlaska neuvidím, zato teď v zimě baští a předvádí se. Jaga.
Dobrý den, laiku, kilo slunečnice stojí u pana zemědělce pro každého zákazníka oficiálně 10 Kč. Což je prima, viděla jsem daleko dražší naíbdku, třeba i kilo za 22 korun. . Zaplatím si pokaždé 10 kilo za stovku, ale ve skladu je kamarád, se kterým jsem někdy před 50lety chodila na základku. Ten mi pokaždé přidá a na nějaké deko nehledí. Vím, že by se to nemělo,ale je to pro ptáčky,nijak to nezneužiju, tak neprostestuju a jsem za to ráda. Účel světí prostředky. Jaga.
2x
Ptáci se v zimě a na noc schovávají většinou ve skupinkách na místech chráněných před větrem a deštěm. Proto se taky mají ptačí budky před zimou vyčistit, ale nechat přes zimu venku, ptáci je občas používají ke schování se. Nejdůležitější ale je ptáky v mrazu pravidelně krmit - jakmile jim dojde tuk ke spalování (tím se zahřívají), okamžitě umrznou. Nejlepší jsou olejnatá semena (slunečnice, proso) nebo i kusy tuku s kůží z prasete, který lze koupit v masnách. Rozhodně jim nedávat sladkosti, jako třeba staré zákusky.
Měli jsme na zahradě vysokou,velikou,starou jablon.Na ní spalo celé hejno vrabčáků.Ale když bylo pěkné počasí.
0x
Já jsem jim koupila dva domečky,kde jsou 3 malinké vchody a to kvůli tomu,že mi tam lítali zobat i holubi a tady do toho se nedostanou.Jinak kupuji vždy tak 3 kila loje,ten seškvařím,rozsekám v robotu,do toho jim nasypu krmivo pro kanáry,hodně slunečnice,mák,oříšky a udělám si svoje lojové koule a ty jim teda jedou.V domečkách mají slunečnici a krmivo pro kanáry s vitamínama.Dále mají když je fakt zima a plno sněhu ještě pověšený špek a občas jim koupím vitamínovoi tyčku pro kanáry.Taky mi všichni sousedi říkají,že nejvíc ptáčků je u mě na oknech
Mám za barákem les,takže někdy mi stojí na okně fronty![]()
Teď tedy moc nelítají,je teplo ale vloni mi dokázaly sníst 3 kila slunečnice za měsíc+koule a špek.Jinak slunečnici kupuji ve zverimexu 5 kilo za 140 Kč.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.