Nejste přihlášen/a.
Dobrý den, mám dotaz mám dlouhosrsté morčata, a potřebuji poradit když mají zacuchanou srst, čím by se to dalo jemně odstranit. Mám sice kartáč, obyčejný kde jim to pročesávám ale to není ono chuchvalace se objevijí. A mohla bych zakoupit kartáč Furminátor? Ale akorát nevím jaký tip by byl vhodný na netu je toho spousta, ale otázka který by byl učinný. Nebo není vhodný, právě se potřebuji včas poradit, abych zbytečně nevyhodila peníze, má nějaký chovatel morčat s tímto kartáčem zkušenosti? Když jim obyč kartáčem pročesávám srst, tak je to tahá a určitě i bolí a mě to také bolí že je musím takto mučit. Koupání na to nejsou zvyklá, to by byl asi velký problém.Kdo mi něco poradí? Budu ráda za každé info,. Děkuji Karča
Nevím, jak u morčat, ale u angorských králíků je k nezaplacení trimovací nůž - třeba zbozi.cz/...
Ostříhejte ho. Nic nerozčesávejte, stejně to nepůjde a bude ho to bolet, srst mu doroste ale je třeba ho pak česat denně, až je zacuchané už je pozdě. Používat můžete klidně obyčejný hřeben pro lidi, netřeba kartáč.. Dejte mu k česání okurek, ať mu to není tak nepříjemné. Já jsem morčatům vždy na zadku chlupy zastřihávala, pokud ho nemáte na výstavy, můžete mu je krátit, je to pohodlnější...
Furminátor je na vyčesání odumřelé srsti, není vhodný.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.