Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Chlupy z kočky, jak ji odchlupit?

Od: brusinka* odpovědí: 26 změna:

Ahoj,

nevíte nějaký dobrý trik, jak nejlépe odchlupit kočičku? Strašně pelíchá. Používáme na ní kartáč a lepící váleček, ale nestačí to.. *nevi*

26 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

pb®
hodnocení

4x

Česat každý den, pokud se nechá, tak vykoupat. Ale pokud má kočka chlupy a není to rex, siamka nebo orientálka, které téměř nemají podsadu, chlupů se nezbavíte. Čím víc podsady kočka má, tím víc bude línat. Nic s tím neuděláte, musíte se přizpůsobit. Převlékat se hned po příchodu domů, nenechávat nikde ležet oblečení, na čalouněný nábytek dát prací přehoz nebo se nábytku zbavit a nahradit ho nejlépe za kožený. Ale i tak je to nekonečný boj. Večer vytřu a ráno se mi po schodišti kutálí chuchvalce chlupů.

ben®
hodnocení

2x

Dobrý den, zkuste se zeptat na veterině, jestli nemají nějaký prostředek jako doplněk stravy pro kočičku - může pelichat, protože jí něco chybí. Já jsem to kdysi kupoval pro pejska, ale velký efekt to tedy nepřineslo. Stejně jsem ho musel kartáčovat každý den, což se mu naštěstí líbilo. Nevím, jak to je u kočiček, ale pejsek pelichal více po zimě, když se již zbavoval chlupů na léto. Zdravím!

doplněno 03.01.14 18:51:

astik - s tím koupáním máte pravdu. Tím se dá hodně pomoci od chloupků, ale u té kočičky nevím, resp. asi na koupání moc nebude.

dusger*
hodnocení

2x

Psi se trimují-vytrhává se odumřelá srst-, pokud se kočka nenechá, tak ji aspoň často dobrým kartáčem češte. To, že kočka mění srst- líná- pelichá je upně normální a nezbavíte se toho. Koupat by se nemělo nějak často, ale česat můžeš třeba denně.

micinka123*
hodnocení

2x

Kočky nejvíce pelichají na jaře a myslím i na podzim. Bohužel, neznám žádný trik, ale existují nějaké vitamíny, které můžete kvůli toho kočce podávat. Hlavně ji pořád češte, nepřestávejte...

hodnocení

1x

Nakoukněte do obchodu s potřebami pro domácí mazlíčky. V prodeji je rukavice, kterou když hladíte, pochytá chlupy, které vypadávají. Plátek z pilky na železo, jen kočku tím ostřím lehce hlaďte, vytaháte neuvěřitelné množství chlupů. Navlečte si na ruku staré dámské punčocháče nebo podkolenky, ponožky a tím ji pohlaďte po i proti směru růstu chlupů. Totéž se švédskou útěrkou. I smirkem, stačí pohladit. Do pračky dejte kus molitanu nebo houbu na mytí. Nasbírají na sebe to, co bylo v oblečení. ;)

doplněno 05.01.14 08:19:

Hodně jsem slyšela o furminátoru, ale nikdy jsem ho v ruce neměla. Prý je lepší, než cokoliv jiného.

doplněno 05.01.14 08:22:

baron.cz/...

micinka123*

Ano, tu rukavici jsme taky měli. Používali jsme ji na pejska ;)

pb®

To s tou houbou na nádobí v pračce jsem vyzkoušela, nenachytala na sebe nic.

Myslím, že babka nemyslela houbu na nádobí, ale na mytí těla. Ta má jinou konzistenci. Zkuste to s obyčejnou molitanovou houbou od Vietnamců. Já osobně to vyzkouším. Jenom bych se babky tímto chtěla zeptat, co pak s tou houbou? Dá se vyčistit, nebo se musí vyhodit? To by zase nebylo příliš ekonomické, do každého praní kupovat houbu.

Suzy, co s ní, toť otázka. Chlupy jsou zapíchané. Já jsem tohle vyzkoušela jednou, když jsem přišla od kamarádky a byla jsem samý chlup. Houbu, kus molitanu, jsem pak vyhodila a s kamarádkou se scházela mimo její obývák :-D Dorotka nelíná, tak jako všichni jorci a dcera 4 kocoury hodně a často vyčesává. Nevím, jak se jí to daří, ale chlupy nikde nemá a na sobě nikdy nic nedonesu.

doplněno 08.01.14 18:27:

pb, asi to bude opravdu tou rasou. 2x siamák, devon rex a krátkosrstá orientální. Když mají období, tak to stihnou vyčesávat. Tím to bude. ;)

pb®

Je to dané plemenem. Když jsem měla orientálky, také jsme chlupy nikde neměli. Trošku jich bylo v jejich pelíšcích, ale na oblečení nebo gauči je neznám. Co mám polodlouhosrsté angory, chlupy doma máme. Vaše dcera má tuším devona, orientálce a siamáka, to jsou téměř nelínající plemena. To čtvrté je co? Jo taky jsem slyšela o zahraniční chovatelce norských lesních, která má všude doma různé dečky, polštářky a chlup u ní nenajdete. Ale je mi jasné, jak tráví veškerý čas. Úklidem a česáním.

majenka*
hodnocení

1x

Já nám 3 kocoury.Ragdolla,maiňáka a bílého briťáka.Línají všichni,ale briŤák nejvíc.Má hustou podsadu a je albín ty prý línají ještě víc,než třeba mourovatí.Koupila jsem furminátor a tím je pravidelně vyčesávám.Z bílého je pokaždé velká kupka srsti a po nočním dovádění také sbírám chuchvalce.Je to,ale mnohem lepší a kocourům se česání docela líbí. Vždycky zavolám,,klucííí hygiena"a už běží.Každý den,ale stejně musím vysát a nosit tmavé oblečení?To vůbec.Ale jednou jsem si je vzala,tak jsem se s tím naučila žít.Když k nám někdo přide,hned ho na to upozorním.Chlupů se nezbavíte.Ale zjistila jsem,že kočičí chlupy jsou na u úklid lepší než psí.Měla jsem baseta bikolora a to bylo něco.Línal celý rok a dost, prý proto,že bydlí domaChlupy zapíchané všude.Teď mám fr.buldočka-také líná,ale to nic není.Záleží na plemeni.

floro*
hodnocení

1x

Pelichají slepice, kočky a jiná chlupatá zvířata odjakživa línají!

Líná, protože je jaro a mění zimní srst za letní Nikdy ji nezbavíte všech chlupů za jednou, minimálně to trvá nějaké období. Na podzim kratší (někdy si toho ani nevšimnete), na jaře delší (musí pustit více chlupů). Odlevit můžete pravidelným česáním velmi hustým hřebenem, také koupelí dostanete spoustu chlupů pryč.

astik
hodnocení

0x

Já to se svým psem řeším jednoduše - vykoupu ho - šampon a pak kondicioner - a přijde skoro o půlku chlupů ;) chápu, že číča koupání moc nemusí, ostatně pes taky ne, ale opravdu to pomáhá. Vykoupala jsem kamarádovi NO a druhý kamarád když ho viděl, řekl: "nezhubnul?" :) Navíc nádherně voní a má překrásnou, lesklou srst.

777
hodnocení

0x

Co zkusit nějaký hořlavý sprej a zapalovač...to kočičku odchlupí natrvalo :-D :-D

A teď vážně,nám taky kočka dost línala hlavně po zimě...v jednom zverimexu nám doporučili,to je takový kartáč z hodně jemných drátků,jednou za dva dny s tím pročesat(protože to jsou drátky tak se musí opatrně)a těch chlupů co se na to nachytá je tolik,že už nemáme problém

kejki

Ten kartáč nesnášejí všechny moje kočky. Jsou takové jakoby sametové rukavice, které v jednom směru vyčesávají chlupy, z druhé strany se rukavice očistí. Je to stejný materiál, jako na vysavačové hubici na chlupy, která funguje úžasně.

pb®

On zmíněný kartáč je na dlouhosrstá plemena.

777

Naše kočička měla ráda i vysavač,doslova si to užívala a taky to vysálo dost chlupů...ale ten kartáč je lepší...ty rukavice nevím jak to může fungovat,ale třeba jo...

Pokud to nesnáší a nic jiného nestačí,bude to asi prostě muset vydržet

kejki

Kočky, které z nám mají z vysavače strach, rozhodně bych neradil někomu zkoušet kočku honit s vysavačem.

Já mám britku a sem ,tam ji ukážu právě ten kartáč z těch drobných drátků a ještě mám kartáč z koňských žíní.Naučila jsem ji kartáčovat ji ve vaně a nebo na balkóně-když je teplo.Ona sama si vleze do vany a já ji tam jemně kartáčuju a i 5-6 kartáčů chlupů z ní vyčešu a když se už začne cukat a chystat se z vany vyskočit,tak ji zase chvílí hladím tím jemným kartáčem a ona se zklidní.Jinak mám ruční vysavač(co se nabíjí v elektrice) a tím případné chlupy bez problému vysaju.Je fakt,že britka zase až tak moc nepelíchá

wanesa*
hodnocení

0x

zoohit.cz/...

Já sama mám kočky krátkosrsté,takže nikde chlupy nemám,nebo úplně minimálně ale toto si moooc chválí kočkařky s dlouhosrstými kočkami.

Včera byla v pořadu SAMA DOMA na ČT1 paní, která měla kočku ve studiu, krásně ostříhanou. Říkala, že je alergická na kočičí dlouhé chlupy, tak to takto řeší...ta kočka byla nádherná. To by možná pro Vás bylo řešení.

adkaprdka
hodnocení

0x

Ahoj, mě taky hrozně pelichá kočka. Nikdy takhle nepelichala, zajímalo by mě jestli to není granulema. Každý den jí vyčesávám, ale žádná změna. Už mě to omrzuje... :p :(

kajoushek
hodnocení

0x

Dobrý den,

měla jsem stejný problém. Koupila jsem si furminátor a je to výborná věc. ,,Vyčešete´´ tím více chlupů jak s běžným kartáčem na srst, nemůžu si na něj stěžovat. Furminátoruju tak dvakrát do týdne (dle potřeby). No holt kdo má doma mazlíčky musí jim obětovat pár chvil na úpravu srsti.

hodně zdaru s odchlupováním. :)

Chlupy z kočky, jak ji odchlupit?

Furminátor je bezva. Zkuste plátek z pilky na železo a je to totéž. Za pár peněz. ;)

kokos00700
hodnocení

0x
Vykoupejte jí snad to pomůže a navíc kočička bude vypadat hubenějc ;)

hodnocení

0x

Dobrý den, mám 4 kočky, ale ta jedna byla děs :) Chlupy všude. Dala jsem ji v psím saloně ostříhat co nejkratšeji. Dorostla srsr, chlupy nebyly nikde a kočičce se myslím i ulevilo.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]