Vyzkoušla jsem kde co, ale je pravda, že jediné co opravdu funguje je FRONTLINE kapička do kožíšku nebo sprej. jsem s ním nesmírně spokojena. Když se nám narodí štěňátka, při prvním očkování je nechám ošetřit kapičkou do kožíšku a mám svatý klid od všech breberek.
Vidím to tak, že na každého psa, kočku zabírá něco jiné. Našemu psu stačí dát obojek a má celý rok od klíštat pokoj. Ale sousedovic psu obojek nepomáhá, proto mu kapají za krk. Nevím čím to je, ale je to tak.
Používáme Stronghold a klíště zatím žádné, ale je to docela drahé a asi i docela chemické svinstvo
martina30*
Ono také záleží kde člověk chodí,když je ve městě tak je to v pohodě,ale letos jsem zašla na 20 minut do lesa a na světlé feně jsem večer našla přes 70 klíštat ,ale jen lezla a to byl panečku hon ,ale za hodinu se to zvládlo a podotýkam fena měla přípravek proti klíštatům a to pěkně drahý.Strašně nerada jim dávám přípravky,jelikož je to fakt chemie .Dala jsem to i pejskovi a na mu to vyhnisalo kůži,ale podařilo se mi to do 14 dnů vyléčit.
Je pravda, že letos klíštata jsou opravu odolná. Potřeli jsme ho letos ampulkou od veterináře a vždycky zabrala a přesto měl klíště. To samé mám i od známých, že preparáty co dříve zabírali, tak letos ne..těžko radit.
Kočky i psi mají "levné obojky z kaufu" a jsou prakticky bez problémů.
martina30*
Jo ,ale nebydlej v lese a já jse proti obojkům a je fakt,že to co učinkovala ted u některých preparátu nefunguje.
al bunda*
V lese ne. Asi osm metrů od lesa. To je to takový rozdíl?
martina30*
Ted jsem tu odpověd trošku nepochopila.
al bunda*
No argumentovalas, že nebydlí v lese - já dodal, že nevidím rozdíl, jestli je to v lese, nebo osm metrů od lesa... Zkoušeli jsme nejrůznější přípravky za krk i od veterináře se zaručenými účinky. Prostě nejvíc se osvědčily obojky - vydržely celou sezónu, pro kocoury je to i ochrana při jejich rvačkách na záletech a psům je to jedno, ti mají kožené obojky pořád. Hezký den.
martina30*
Já bydlím přímo vlese a co se týče obojků já jsem asi vyjímka,ale já chodím bez obojků.Ted jsem chození přímo v lese omezila a je to lepší,ale spíše jse.Spíše jsem chtěla rozvést jaké kdo přípravky používá a jak je s ním spokojen.
Mám alergickou fenu na blechy, používám Frontline, jelikož má Fena je jako dospělý pes (skoro 50kg, má to po matce, taky byla velká),tak používám dvojtou dávku, moc to nezabírá na klíšťata.Rada?Vždy psa prohlídnout po každé návštěvě lesa.
Používáme různé druhy SPOT-ONů a bez problémů - jen je třeba aplikovat poctivě každý měsíc. Jednou jsem zapoměla a šup hned dvě klíštata - a po aplikaci zase klid.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.