Nejste přihlášen/a.
Dobrý den asi před 3 týdny nám něco vzalo slepici a nechalo to na zahradě jenom křídla. A dostávalo se to plotem mely sme tam celkem 2 díry, Nevím co vzalo slepici já si osobně myslím že to bude liška nebo psík mývalovitý..ale ty díra by mohl udělat i pes sousedu utíká jim a párktár u nán na zahradě byl takže možná se knám chtěl dostat a udělal ty díra ale stejně se knám nedostal nebo se chtělo neco dostat na slepice ale mohlo se to protáhnou pod plotem sousedů a dírou k nám a zanáma v lese něco podobněhu tělo nějakého dravce bylo sežrané a nechaná křídla.
Protože Sebod napsala, že já a Suzymon tady vykládáme naprosté hlouposti a to bych nerada, tak jsem se ptala veterinářů. Takže předně to, co píše Suzy ohledně psa souseda je naprostá pravda. Je chovatelskou chybou dávat psům syrové maso a učit je na ně. Pro jistotu jsem se ptala nezávisle na sobě třech veterinářů. Všichni jmenovali na prvním místě lišku a nevyloučili kunu, i když je pravidlem, že ta kouše hlavy, ale může prý i tu slepici odnést. Jestli to byla liška nebo kuna poznáte podle velikosti díry. Protože uvádíte, že díra byla dost velká, tak to byla liška a prý se vrací. Vasmen správně jste napsal(a), že dva toulaví psi je kravina. Bylo to myšleno jako vtip. Také by nebylo marné zeptat se myslivců.
Andreo. Proč jsou dva toulaví psi nesmysl? Nejhorší, co se může stát, když někomu uteče pes je, když se "skamarádí" s jiným psem. Z domácího mazlíčka se může rázem stát "krvelačná šelma" . Zeptej se myslivců, jakou paseku dokáží udělat dva psi v lese. Jaký se v nich probudí lovecký pud, jak promyšleně loví. Bohužel tohle nemám jenom z doslechu. To je vlastní zkušenost.
Díra byla docela velká a byli dvě díry a to bych teda se taky přiklonil k te lišce. U plotu sem viděl stopu ale nebyla tobře obtisknutá takový náznak stopa mě připadala o něco vetší než stopa malého psa ,ale od našeho plotu sme viděly takouvou jakoby cestičku jako kdyby ta slepice byla tažená po zemi ale ta cesta bylo asi 5 metrů vedle takže uplně jinde od díry to mě zmátlo ,ale máme pučene od sousedu sklopce a tak by sme to tam mohli nastažit a možná bi se chytla jeste mužu vyfotit ti díry a podívat se po stopách
Mě slepice pobili norci, jednou kuna, taky liška a asi káně. Také se množí pes mývalovitý jak říkají myslivci. Staří myslivci praví, že co mázahnutý zobák tak po tom bácnout z flinty. Jeden Slovák z Maďarska z lázní mi řekl, že na kunu dávali vejce a v něm nalitý fridex, kuna to sežere je to sladké a zcepení.
Je to nějaké divné. Kdyby to udělalo zvíře, budete mít na zemi hromadu peří a krev po slepici. Takto to vypadá jedině na člověka. Znám jednoho, který chodí také krást , např. ovoce a pod stromem zanechal svoje lejno. Takže tady vám zůstaly ty křídla. Když se nad tím logicky zamyslíte, tak vylučovací metodou musíte na něco přijít. Zvíře bych vyloučila. A ta známá co vyprávěla o ptákovi, respektive jeho křídlech v lese, asi mlžila.
Asi před 2 rokama jsem šla do kurníku a našla jsem 2 slepice bez hlav. Bylo to hrozné. Těla tam byly, ale ty hlavy byly fuč...
hlavy ukousávají kuny, tchoři...a žerou vajíčka...
tohle bych typovala na toho sousedova psa... jen ty křídla mě matou... nebylo tam okolo peří? nebo čisto a jen ty křídla? to by bylo fakt divné...
Pro někoho je pohodlnější udělat v plotě díru než ho přelézat. A může i být, že na přelézání plotů nemá. Jak by mohl pes oddělit jenom obě křídla? Jak píši výše, měla jste tam škodnou ale jenom se dvěma nohama. Kuny, norci, lasice dělají to, co je psáno výše, po psovi by zůstalo plno peří a krev ze slepice. Také jsme měli na chatě zloděje, který udělal v plotě díru.
A hlavně, kdyby to byl pes, tak by slepici jenom umordoval do mrtva a nechal by ji tam ležet. Určitě by neodděloval křídla od těla. A i kdyby to byl sakra vyhladovělý pes, tak by se nažral na místě a zbyly by tam i pařáty a vůbec peří. A pak, pes syrové maso nejí. Leda tak vlk. Taky bych to hádala na tu kunu, pokud chceme věřit, že v tom nemá prsty člověk. Zvíře přece nepřemýšlí a pokud něco uloví, nebude specielně porcovat křídla zvlášť a to ostatní. A co hlava, ta tam nezůstala? A kočka, to už není možné vůbec. A pták se také nebude zdržovat odtrháváním křídel, proč by to dělal? Prostě rafne slepici a letí s ní pryč.
Andreo a Suzy. Vykládáte tady naprosté hlouposti. Pes syrové maso žere. A velice rád. Není pravda, že pes jenom slepici umorduje a nechá ji ležet. V případě, že je hladový, tak ji sežere. A právě křídla je to, co mu moc nejede, takže je nechá. Pařáty jsou pro něj pochoutka, proto se také prodávají v obchodě se žrádlem pro psy. No a velice často se stane, že toulaví psi útočí ve dvou či ve třech, Pak pro ně sežrat slepici není žádný problém.
souhlas.. nám německý ovčák sežral slepici takovým stylem že zůstal jen skelet.. takže to je nesmysl.. a když tohle udělá tak pak je velký problem ho to odnaučit...
No a máme to. Sebod na to přišla. Byli to dva toulaví psi - proto ty dvě díry v plotě - a tahali se o slepici. Každý držel jedno křídlo, až se utrhla. Jeden byl rychlejší, popadl slepici a hnal s ní pryč a ten druhý hnal za ním. Proto tam nejsou žádné krvavé stopy. A co takhle chytrá liška, která si s váma zašpásovala a taky aby zametla stopy?
sebod - naprostá pravda. Jen dodám k tomu nesmyslu, že dravec rafne slepici a letí pryč. Ano, tohle udělá třeba orel, máme zde orla skalního a semotamo si také přiletí pro slepici. Ale orlů a větších dravců je tak málo, že je těchto případu jak šafránu. Zato káňata jsou přemnožená, uloví slepici a žere jí na místě než ho někdo vyruší. Po káněti zůstane ze slepice vyžraná kostra a křídla a kupa peří.
doplněno 03.01.14 10:19:Chytrá nebo hloupá lišta je fuk. Po nájezdu lišky nezůstane ani peříčko, ne potom křídla.
doplněno 03.01.14 18:03:@michalov - káně běžně uloví slepici, ale neodnese, žere na místě. Když jim za rok věnuji do 10 ks, tak je to šťastný rok, letos jsem káně viděla i z okna domu jak si ulovilo naši slepici a slepotou netrpím. Orel skalní je u nás uměle vysazený.
Káně neuloví slepici. :D Jo,že někde ozobává mršinu,tak klidně,ale slepici NEULOVÍ! Toto dokáže Jestřáb lesní. Káně tak akorát myš,ještěrku apod. Orel skalní,kterého tady někdo zmiňuje je v ČR tak něco unikátního,že bych mu tu slepici snad i podal. :D K dotazu odpovím to,že to byla liška a nebo kuna.
Usko, nezlobte se, ale káně není domácí pták, který se zezhora snese na slepici do dvorka a rovnou, mezi ostatní drůbeží svou kořist spořádá na místě. Samozřejmě, že s ní uletí. Nestalo se to někde na louce, nebo v polích, kde by si svou kořist samozřejmě klidně na místě ten pták sežral. Takže nevím, kdo tady mluví nesmysly. Když máte takové připomínky, tak vezměte v úvahu vše, co by se stát mohlo.
doplněno 04.01.14 14:07:A navíc se velice přikláním k názoru, že káně slepici neuloví, je větší. Podle mne to nebylo ani káně, ale ani ten pes od sousedů. Já žiji u statku a trochu víc v přírodě, protože je to tady dost klidné místo, nejezdí zde auta. Několikrát jsem našla na zahradě potkana s ukousnutou hlavou, a i ptáky. Jinak tělo zůstalo netknuté. Taky jsem bádala, kdo to mohl udělat. Slepice tady jsou, volně pobíhají, nic je prozatím nesežralo. Kromě vajec. Ty teda občas mizí...
suzynom - nevím jaké slepice chováte a kolik káňat denně vidíte. Já se chovu věnuji moc let , bydlím na samotě a netvrďte mi opak toho, co vidím na vlastní oči. Naše slepice káně neodnese ! Na to je moc malé. Poznáte vůbec káně od ostatních dravců? Káňata sedí na stromech a číhají na oběť. Snese se do prostřed dvorka a vybere si na co má chuť. Já vám nebráním psát vaše domněnky - PES NEŽERE SYROVÉ MASO, KÁNĚ ODNESE SLEPICI ATD.,
Co to asi teda bylo? Buďto dravec nebo šelma. Jak píše Uska, dravci jsou u nás malí. Slepici napadnou, ale neodnesou. Jsou schopni slepici napadnout i v blízkosti obydlí a pustit se do hodování. Můžete na ně křičet za zápraží a stejně se nebojí. Odlétnou, až když se k nim přiblížíte na pár metrů. Pak máme šelmy. Lasička je malá, ta slepici sežrat nedokáže. Kuna většinou udělá paseku v kurníku. Za noc je schopná zlikvidovat i několik slepic. Ale nesežere ji skoro celou. Pak tu máme šelmy psovité. Liška ta slepici odtáhne celou a sežere ji někde v klídku.
No a pak tu máme ty psy. Jestliže se jednou pes naučí lovit slepice, je to průšvih. Těžko se tomu odvyká. A jakmile si pes zvykne na syrové maso a krev, tak je zle. To je pak schopen se do syrového masa pustit i když je zrovna nažraný granulemi. Fakt je, že by se někde mělo najít trochu peří. Ale to musíte hledat po celém výběhu. Nikde není psáno, že zrovna na místě, kde se našla křídla pes hodoval.
Takže asi tak...Já bych to viděla na psa. Nejspíš.
P.S.: Dvě díry v plotě nemusí nutně znamenat dva psy. Tolik děr může udělat jeden pes, zrovna tak jako psů pět
Usko, napřed si řádně přečtěte mou odpověď. JÁ VŮBEC nepsala o káněti, ale o psu. Naopak jsem ve druhé reakci psala, že slepice je větší než káně, takže ten pták by slepici neodnesl. A na samotě bydlím také a jestli chcete, zítra slepice vyfotím a pošlu Vám foto, abyste mi věřila. Slepice je slepice, mám rezavé. A také tady mám pávy.
doplněno 04.01.14 19:04: Zajímavé je, že odpovídáte přímo pod mou odpověď, kde píši, že KÁNĚ SLEPICI NEODNESLO. ,
Psa mám doma a ten můj syrové maso nežere. Ale utekl mi a mordoval u souseda kachnu, protože si hrál. Já jsem tomu samozřejmě zabránila, ale kachna se musela stejně zabít, protože byla pěkně pocuchaná. Takže to beru z vlastních zkušeností.
Také jsem se řídila tím, že tazatelka přímo psala, že si myslí, že to je sousedův pes. Tedy nikoli žádný potulný a vyhladovělý, který by samozřejmě tu slepici sežrat mohl. Ale než by ji zabil, tak by po takovém konání rozhodně zůstaly stopy. Je to jenom můj názor dle toho, co mám opravdu odkoukané a prožité. toť vše.
Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.
Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.