Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Zbarvení staforda (tříslový)

Od: mystery* odpovědí: 13 změna:
Ahoj lidičky, zamluvila jsem si štěňátko staforda, které má neobvyklou barvu.. doma jsem nad tím přemýšlela a tak jsem usedla ke googlu :D a vyhledala obrázek dospělého psa (který je zbarvením dá se říct totožný, akorát ten "můj"má zvohlé ouška.. obr. přikládám formou odkazu). Chtěla bych vědět jaký názor na takovéto zbarvení máte vy... protože pejsem vypadá spíše jako rotvajler a nechci aby si ho lidé s tímto plemen pletly nebo aby si mysleli, že mám nějakou mixku :( Myslíte, že bude lepší si vzít bílého stafordíka (celý)? Budu ráda za každý názor, protože opravdu nevím jestli si mám tohoto pejska vzít. google.cz/...
Zbarvení staforda (tříslový)

13 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

fribble*
hodnocení

0x

Tak mi to nedalo a dal jsem se do hledání taky. Ale takhle výrazný tricolor je přinejmenším neobvyklý google.cz/...

doplněno 31.12.13 16:21:

Kolečkem myši si projedete dalších x obrázků - proto píšu netradiční zbarvení.

mystery*
hodnocení

aha.. ale na té vaší fotce je to zbarvením klasický staford (nepodobá se jinému plemenu).. za to ten můj.. :/ vám nepřipomíná rotvajlera nebo něco takového?

hm*
hodnocení

0x

Já teda tyhle psy nemusím, ale je vesele barevný. Jen nevím, jestli jsem tě správně pochopil: tobě vadí, že by si lidi mohli myslet, že nemáš staforda? Jestli ano, tak si nepořizuj nic! Přece si pořizujem pejska, protože ho chceme mít rádi. A vyberem takového, který nám padne do oka. Nepořizujem si ho proto, "aby lidi věděli".

Jestli se ti pejsek líbí a jsi přesvědčená, že ho budeš mít ráda a budeš na něj mít čas, vezmi si ho, slušným lidem jeho plemeno případně objasni a na blbce nedej. Jestli by ses za něj ale měla stydět, nepořizuj si psa žádného, pořiď si místo něj nové módní šaty nebo kabelku.

mystery*
hodnocení

Nevadí mi, že by si lidi nemysleli, že je to staford! Ale vadilo by mi, kdyby si mysleli, že je to rotvajler, protože naopak já moc nemusím tyto psy (hlavně kvůli zkušenosti). Také bych s ním chtěla na výstavy a nevím jestli by tuto barvu uznali.. Mimochodem nikdy bych se za svého psa nestydila ;)

hop®

Rotvíka s bílými znaky jsem snad ještě neviděl! ;)

doplněno 31.12.13 16:53:

Neviděl, přiznávám, ale bílá barva u rotvíků je daleko větší vzácnost než u stafíků, nebo ne? ;)

mystery*
hodnocení

A viděli jste někdy takhle zbarveného staforda?

hujer123*

Barva černá s pálením neodpovídá standardu. Takže na výstavy tenhle pejsek není. Pokud je ten druhý úplně celý bílý, také to neodpoídá standardu plemene.

doplněno 31.12.13 17:01:

Tak já jsem také, vzhledem k odkazu na obrázek, předpokládal, že jde o American staffordshire terrier nikoli Staffordshire bullterrier.

katerina77*
hodnocení

0x

Celkem jasnou dpoved na tuhle otazku da FCI standard plemene, je tam napsano, ze cerna s palenim je barva nezadouci, coz v praxi znamena, ze pes nebude na vystavy a vylycuje ho to z chovu. Tohle by mel rict zodpovedny chovatel uz kdyz stenata prodava. Daji se na tohle tema najit i diskuse na netu, kde to chovatele stafordu rozebiraji a potvrzuji. Takze stenata s touhle barvou by se mela prodavat jako nestandard levneji a na vystavy s takhle zbarvenym psem nema vyznam chodit. A pozor, to same plati pro zbarveni s vice nez 80% bile.

doplněno 31.12.13 16:53:

Pardon, omlouvam se, ta poznamka o nezadouci bile patri k amstafum, ne ke stafordovi, rychlejc jsem myslela nez psala, Staford byt bily muze :)

mystery*
hodnocení

aha :( zároveň si myslím, že ost. páníčci stafordů by se na toho mého dívali divne :( Jináč je to amstaf, takže s tou bílou jste měla pravdu také.. (není to stafordširský bulterier)

katerina77*

No ono to jak by se na psa divali majitele jinych psu je na tom asi to nejmin podstatne, nestandardni stenata se rodi u vsech ras a a kdyz jde jen o vzhled, tak je to to nejmensi. Spis bych se asi v tomhle pripade hodne zamyslela nad serioznosti chovatele, protoze tohle vsechno by vam mel rict. Zaroven bych asi i doporucila trochu googlit a najit si o tech psech co nejvic, mozna i kontaktovat nejake dalsi chovatele a ptat se, protoze tady nejde jen o vzhled, mnohem dulezitejsi je zdravi. Kazde plemeno ma nejaka pravidla ohledne zdravotnich testu, k necemu maji vetsi predpoklady atd. a i tohle vsechno by vam mel chovatel rict, ukazat zdravotni vysledky, casto maji k dispozici i prehled vysledku stenat z predchozich vrhu a podobne. Je to spousta prace a clovek kdyz se tesi na stene, tak ma tendence spechat a spoustu veci vynechat, ale muze se to dost nevyplatit. Jistota samozrejme neni nikdy, ale nektera rizika se daji vyrazne snizit. No a pokud chcete pejska na vystavy, tak samozrejme je nutne aby byli vzhled standardni a rodice byli vystavne uspesni.

nikkis*

Velice by mě zajímal váš názor, jaký je podle vás rozdíl mezi amstafem a stafordem. opravdu by mě velice zajímala vaše definice rozdílu.

susenka*

nikkis - amstaf - Americký stafordšírský teriér

staford - Stafordšírský bulteriér

nikkis*

no co já vím tak stafordšírskému bulteriérovi je říká staffbull a americkému stafordšírskému teriérovi amstaf..označením staford bych brala docela z rozmyslem, jelikož tohle bych neviděla úplně jako specifický. ale to je jedno. jako příklad hodím odkaz na jednu z chovných stanic jachcipsa.cz/... ... neříkám že nemáte pravdu s tím oznečením, ale jen by mě opravdu zajímalo jak to tedy je. Mám odchovanýho APT a tam jsem opravdu nějaký takovýhle "rozlišení"neřešila. Teď kupuju štěndo AST, tak jen ze zvědavosti by mě opravdu zajímalo jak se tohle rozlišuje když jedni tvrdí ne, staford je AST a druzí zas, ne staford je SBT. Dík za vysvětlení.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:
Otázky na téma staford

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]