Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Proc jsou kokrove agresivni?

Od: vecernicek* odpovědí: 4 změna:
Vcera napadla moji fenu fena kokra. Pribehla odkudsi.stekala jak pominuta a kousala. Kdyz jsem svoji fenu zvedla.tak ta zrzava sv...e chtela kousat do me..
Kokr me pri bapadeni meho psa pokousal i kdysi davno.
A ted tu ctu dotaz pani.ze jeji kokr je agresivni a kouse je doma...
Zajima me.zda toto plemeno nejak souvisi s agresivnim chovanim?

4 odpovědi na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

1x

Hledala jsem odbornou odpověď a nenašla. Je docela možné, že původně lovecké plemeno, které bylo zvyklé být se svým hajným 24 hod denně a většinu z toho pracovat, nezvládlo nicnedělání a samotu. Tak došlo ke změnám v povaze, které se dědí. :) Když jsem jako mladá se psy začínala, uvažovala jsem o kokrovi, ale byla jsem varována, že dovedou být velmi nevypočítatelní, agresívní magoři. Tenkrát mi to vysvětlovali, že právě charakteristikou rasy a také nezvládnutým šlechtěním došlo k tomu, že bývají časté vyjímky ze standardu. Tak jako jorci mívají často padoucnici, jozefčíci špatné páteře, kavalíři vady srdíčka, ovčáci kýčle, atd atd, tak někteří kokři jsou prostě magoři. ;) Kdo má hodného kokra, nemůže pochopit, že se může změnit v kousavou bestii. Ale je to tak. A nepomáhá nic. Prostě se pes zvencne, přeskočí mu a během vteřiny je to jiné zvíře.

hodnocení

0x

Kokr nemusí být nutně agresivní, je to taky o výchově - my jsme měli kokříka a byl to domácí mazel, tim nemyslím, že by se válel po gauči, byl venku, ale neměl jsem problém s ním nechat děti, nikdy nikoho nenapadl. Je pravda, že při konci jeho puberty jsem si s ním musel vyjasnit, kdo tady tomu bude šéfovat, ale od té doby byl naprosto v pohodě. Prostě věděl, co si může dovolit.

vecernicek*
hodnocení

Nechci tvrdit.ze kazdy kokr je agresivni.Spis me zajima.zda toto plemeno k agresi inklinuje a proc?

Proč má tyto sklony? Vždyť je to lovecké plemeno. Podobně jako jezevčíci, teriéři atd. To ovšem neomlouvá agresivitu, podle mě je to nezvládnutý pes.

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]