Nejste přihlášen/a.

Přihlásit se do poradny

Dermatol - co místo něj?

Od: jiviny® odpovědí: 11 změna:

Přeji všem dobrý den, mám dotaz. Náš kocour přišel před pár dny ráno po rvačce s několik šrámy. Nejhorší šrám ale má v uchu, kam se nedostane. Má tam ránu dost velkou. Chěla jsem koupit Dermatol (žlutý penicilínový prášek) a zasypat mu to, ale už se prý nevyrábí. A Framykoin je prý jenom na předpis. Poraďte prosím, hojivý pudr nebo prášek. Děkuji.

11 odpovědí na otázku
Řazeno dle hodnocení

hodnocení

3x
Samozrejme idealne dojit na veterinu, pokud jde o dezinfekci a pripadnou podporu hojeni, tak by se dala pouzit mast Betadine (nepali, podporuje hojeni a ja ji bez problemu pouzivala i na hady). Jen pozor, barvi zlute.

kami95
hodnocení

0x

Framykoin že je na předpis? To říkal kdo? Jinak na dezinfekci i Betadine..

Framykoin je pouze na předpis a toje pravda. Řeknou Vám to v každé lékarně, řeknou Vám to i doktoři. Místo Framykoinu máme vyzkoušenou kalciovou mast (vyhojili jsme s ní drobné poranění u našeho psa též). Ale Betadine je také dobrá rada. Odborně by Vám však poradil nejlépe veterinář.

doplněno 29.12.13 17:11:

Pokud trváte na zásypu, napadl mne dětský zásyp Aviril. Je hojivý a myslím si, že když je vhodný pro mimina, neměl by ublížit ani pejskovi. Sežene se všude a je za pár korun. Takže já bych se v nouzi nebála vyzkoušet ten.

pemi.cz/...

doplněno 29.12.13 17:13:

Dodatek : Omlouvám se, že jsem zaměnila Vašeho čtyřnohého mazlíčka za psa ve svém příspěvku...

hodnocení

0x

Přimlouvám se k Betadine. Já neupoužívám mast, ale ten klasický roztok a na všechna zvířata (pes, kočka, osmák) - vždy pomohl. Ránu vyčistí a zůstane na ní taková ta oranžovo hnědá vrstvička. To čistění bych dle potřeby opakovala, dokud se rána nezahojí. Někdo roztok ředí, já ne..stačí použít vatičku nebo uchošťouch.

doplněno 29.12.13 17:23:

Ten Aviril co píše Kapka, by také mohl jít.. Přesto bych ho použila až po vydezinfikování rány a bála se, aby rána nemokvala, ale třeba ne.

Určitě nemůže být moc velký rozdíl v tom, kdy se kocourkovi budete trefovat do ouška pudrem nebo rychlým hmatem ránu vytřete vodičkou ;) Nemůže Vám ho někdo přidržet? Pokud je ta rána tak hluboká jak píšete, chtělo by to vyčistit..

hodnocení

Všem děkuji za radu, ale náš kocour je dost divoký, pomalu na sebe nenechá sáhnout, takže mast nebo vodička by asi u něj nešla použít. Spíš bych potřebovala nějakou radu na hojivý pudr, nebo zásyp, to bych zvládla snadněji.

hodnocení

Zpráva pro všechny. Dermatol se pořád vyrábí, dnes jsem ho normálně koupila v lékárně. Nechápu, jak se může na netu psát, že výroba skončila. Dermatol je totiž naprosto jedinečný dezinfekční sypký přípravek. :)

jj*
hodnocení

0x

Taky jsem Dermatol koupila dneska v lékárně a to jsem ani nevěděla, že se tak jmenuje. Chtěla jsem zásyp na hnisavé rány, co se vyráběl kdysi a lékárnice mi ho prodala.

jarka*

Již se značným zpožděním, ale snad pro ty další. Na zásyp dermatol nedám dopustit a stále jej pužívámě. Je pravdou, že některé lékarny ho nevedou. Můj manžel chodí cvičit do bohunické nemocnice v Brně a tam odtud mi ho z ústavní lékarny nosí. Doma ho mám stále. Na různá drobnější poranění, říznutí, vyrážku apod., je u nás nepostradatelný.

kejki
hodnocení

0x

Mám poněkud zvláštní veterinářku, používá na kočičí rány na vlhké vatičce nabalený manganistan. Udělá to krustu, dezinfikuje a podporuje srůst jizvy. U ucha byl problém, že to zhnisalo, než si milostivě nechal kocour na ucho sáhnout a hnis dráždil vnitřní ústrojí. Na to perfektně pomohly ušní kapky Otibiovin taktéž od vet. lékařky. Bohužel, ty už vyjdou na 180,-

sdf
hodnocení

0x

No kazdopadne peroxid vodiku...
ten se pouziva na vycisteni od bakterii, plisni, hnisu aj... vsestranne pouziti aniz by jste chapali co se vse s nim da delat, treba belit pradlo, zeny pouzivaji na vlasy, s hypermanganem je velmi prudka reakce a vytvori cisty kyslik, na cisteni a dezinfekce vody aj...
Je zvlastni, ze se uz Dermatol neprodava.. myslim si, ze v r. 2013 jsem jej jeste koupil. No asi jedine tim zelenym tekutym obvazem... ale kdo vi zda si to neserve drbanim... tezko radit.

hodnocení

0x

No to jste mě nepotěšila, já Dermatol používám několik desítek let na celé rodině, někdy i třeba 4 roky záruce bez problému, všechno se s ním zahojilo, doktoři ho neměli rád. sypala jsem to i na psa. Dobrý je krém sudocrem,je ,suchý, už jsem nadávno mazala i pejskovi tlapku

doplněno 11.04.17 20:18:

Koukla jsem se na internet a někde je ještě k dostání, hned si ho koupím.

heureka.cz/...

Přihlásit se k odběru odpovědí z této otázky:

Neneseme odpovědnost za správnost informací a za škodu vzniklou jejich využitím. Jednotlivé odpovědi vyjadřují názory jejich autorů a nemusí se shodovat s názorem provozovatele poradny Poradte.cz.

Používáním poradny vyjadřujete souhlas s personifikovanou reklamou, která pomáhá financovat tento server, děkujeme.

Copyright © 2004-2025 Poradna Poradte.cz. Všechna práva vyhrazena. Prohlášení o ochraně osobních údajů. | [tmavý motiv]